Klimschoen EDGE

€8999
DSM : 9369

Ontworpen voor: blok-, zaal- en rotswandklimmers.

Deze schoen biedt een grote precisie op kleine voetgrepen en een maximaal gevoel op de rondere voetgrepen.


Maat Maattabel


Meer
info

PRODUCTVOORDELEN

Precisie

Erg gewelfde vorm voor een goede grip op kleine voetgrepen.

Aanpasbaarheid

Kies een aansluitende binnenschoen voor een optimale precisie (-1 tot -3 maten).

Grip

Het Vibram XSGrip-rubber zorgt voor een uitzonderlijke grip op de grepen.

Gemakkelijk aan en uit

Je kunt de schoenen zoals gewenst aanspannen met de veters.

AFBEELDINGEN

ACTIE FOTO

Previous
Next

REVIEWS

4.9 /5
7 Reviews
7 Gebruikers bevelen dit artikel aan
5
6
4
1
3
0
2
0
1
0
Technisch en polyvalent
4/5
Techniciteit, prijs, polyvalentie
Hiel hoek kan verbeterd worden
De Edge van Simond is een heel technische en polyvalente klimschoen!!!
Ik heb de schoenen zowel bij het boulderen als tijdens een deep water solo reis in Mallorca kunnen testen. Bij het boulderen werden ze getest op zowel dallen, technische boulders als sterk overhangende sectoren. Ze zijn eerder gemaakt voor die twee laatsten maar moeten zeker niet onderdoen voor een dal.

Het enigste werkpunt van de schoen is de hiel. Hij zou iets hoger mogen zijn. Een werkpunt die Simond in de toekomst hopelijk zal verbeteren.

De schoenen hebben hun echte waarde getoond op de rotsen In Mallorca. Daar is de klimstijl krachtig met overhangende en kleine voet grepen. Met de Edge kon ik blindelings mijn voeten vertrouwen tijdens de technische passages. Wat toch wel belangrijk is als je 10 m boven het water zonder beveiliging aan het klimmen bent.
De edge is dus de perfecte tool om je te vergezellen in al jouw toekomstige projecten!!!
Meer
cutting edge friction
5/5
pasvorm voor bredere voet
De EDGE is een heerlijke multipitch klimschoen. De voorbije 15 jaar heb ik vele schoenen uitgeprobeerd voor multipitch, Evolv, Boreal, Quecha, 5-10. De Anasazi Lace-Up (pink version :-) ) genoot destijds mijn voorkeur. In tegenstelling tot deze laatste is de pasvorm van de EDGE top aangezien ik een bredere wreef heb. De kwaliteit van de rubber, de snede van de zool maakt de schoen zeer precies. En duurzaam! Ik durf misschien wel te stellen iets duurzamer dan de Stealth C4 rubber van 5-10.
De eerste multipitch klom ik afgelopen Paasvakantie in de VS. Cracks in Yosemite op de Half Dome en Royal Arches. Verder in Joshua Tree op perfecte graniet. Vervolgens verschillende keren multipitch in Zwitserland en op de graniet in Chamonix. Ook een handvol keren in Ettringen de limieten van de schoenen uitgetest. Een half jaar later is de rubber aan het verslijten maar nog geen gaten. Vorige week zat ik nog op mega-dalwanden in Wendenstocke tot 7b op miniscule voetsteunen of op wrijving. De schoen is TOP! Je vindt geen betere schoen voor deze prijs en hij meet zich met de beste en vaak ook een stuk duurdere schoenen!
Meer
Gewoon heel goed
5/5
In de meer dan 20 jaar die ik boulder heb ik heel wat schoenen geprobeerd. De laatste 10 jaar klim ik uitsluitend met Scarpa waar ik niets slecht over kan zeggen behalve dan dat de prijs voor een paar klimschoenen de laatste jaren ongelooflijk is gestegen.

Ik heb deze schoenen nu een dikke maand en de eerste bevindingen zijn super goed. De schoen zit heel comfortabel en geeft toch heel veel vertrouwen, zelfs op de allerkleinste grepen. De tenen zitten heel goed en steunen daardoor de grote teen voor het technische werk. De hiel sluit mooi aan en komt hoog genoeg om zo zowel stevig alsook fijn een goede heel-hook te zetten. Bovenaan de tenen mocht er voor mij persoonlijk iets meer rubber zijn (daar verwent scarpa je wel mee)

Morgen de eerste test op de boulders in Fontainebleau maar ik denk dat mijn ervaring daar even positief zal zijn.

In een notendop: een schoen die heel goed aanvoelt, klimmen op hoog niveau aan kan en dus zeker niet moet onderdoen voor de topmerken. Ik denk niet dat er een andere schoen is die voor dezelfde prijs deze kwaliteit kan bieden. Proficiat aan de ontwikkelaars!
Meer

AANBEVOLEN SPORTARTIKELEN

Simond

Magnesiumbol laag debiet

Petzl

Zekeringsysteem REVERSO 4 Petzl

DIENSTEN

DECATHLON SPORTPAS

Ontdek de Decathlon Sportpas en alle voordelen!

GIFTCARD

Betaal gemakkelijk met de Decathlon giftcard