Warme en waterdichte wandelschoenen voor kinderen SH500 Warm klittenband 28-32

29,99

Kleur:

DONKERBLAUW

Maat:

Maattabel

We hebben deze schoenen ontwikkeld voor winterse wandelingen. Ze presteren perfect bij koud weer. Trek eropuit en zoek de mooiste paden op!

Het bovenwerk van deze schoenen is deels in leer en waterdicht zodat je ze de hele winter door kan dragen. De warme voering is erg comfortabel bij winterse wandelingen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Comforttemperatuur: -7°C Uiterste gebruikstemperatuur: -18°C

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan om de voeten droog te houden.

Grip

SNOWCONTACT-technologie: optimale grip/slipvastheid op sneeuw, profiel van 3 mm.

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan te trekken dankzij de klittenband.

TECHNISCHE INFORMATIE

Mag ik er zeker van zijn dat de schoenen warm genoeg zijn voor winterse wandelingen?

We doen vergelijkende studies in een klimaatkamer, waar we een wandeling simuleren bij lichte wind (5 km/u). Zo meten we het thermische vermogen van onze schoenen. De ene persoon kan weliswaar wat beter tegen de kou dan de andere.
Comforttemperatuur: licht koudegevoel, 70% van de gebruikers ervaart dit gevoel als aanvaardbaar aan de voeten.
Limiettemperatuur: sterk koudegevoel, nog 10% van de gebruikers ervaart dit gevoel als aanvaardbaar aan de voeten.

Hoe beschermen deze schoenen tegen de weersomstandigheden?

De schoenen zijn voorzien van een membraan zodat ze gegarandeerd waterdicht en ademend zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht van binnen naar buiten te laten ontsnappen.

Ademende schoenen voor een optimaal thermisch comfort

Het thermisch comfort is het evenwicht tussen de warmte die de schoen biedt en zijn vermogen om de voet te laten ademen. Als de schoen te warm is of niet genoeg ademt, worden je voeten vochtig en kan je het koud krijgen. We ontwikkelden deze schoen voor wie af en toe tot regelmatig wandelt, en voorzagen hem van een membraan dat enerzijds water van buitenaf tegenhoudt en anderzijds vocht naar buiten laat ontsnappen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn schoenen 100% waterdicht zijn?

We controleerden of de schoenen waterdicht zijn met een labtest die een loopbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, en ook met gebruiks- en verouderingstests op het terrein. Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 keer plooien (ongeveer 4 km wandelen), 4000 keer plooien (ongeveer 8 km wandelen) en 8000 keer plooien (ongeveer 16 km wandelen). Dit schoenmodel werd getest tot 4 000 keer plooien, dat is gelijk aan 8 km wandelen.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

Hoeveel grip een schoen biedt, hangt af van het aantal en de vorm van de noppen. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven, je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing, voorkomt dat de schoen naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
Met slipvaste schoenen glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs.

Welk soort grip en slipvastheid bieden deze schoenen?

Voorzien van Snowcontact zolen, bieden je schoenen het beste comfort op gebied van grip voor wandelingen en slipvastheid op sneeuw. De positie en de hoogte van de noppen (3 mm) zijn geïnspireerd op de poten van de lynx en strategisch geplaatst voor optimale grip bij wandelingen op sneeuw met hoogteverschil. Het oppervlak en de tekening van de noppen zijn bestudeerd om perfect op de harde sneeuwlaag aan te sluiten en het teveel aan water te evacueren om niet uit te glijden.

Wat is het voordeel van de SNOWCONTACT-technologie in de schoenzool?

SNOWCONTACT-zolen zijn vervaardigd van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool. Als je op ijs of ijzel loopt, kun je beter extra "antiglij-ijzers" aanbrengen voor optimale veiligheid.

Zullen mijn schoenen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect beantwoordt aan de verwachtingen. We testen onder meer volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken volgens de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
Beenhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn schoenen hun technische eigenschappen behouden?

Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

Garantie

2 jaar

Gewicht

28 : 0.484 kg
29 : 0.512 kg
30 : 0.53 kg
31 : 0.56 kg
32 : 0.592 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Behuizing 100% Rubber Buitenkant van 59% Polyethyleentereftalaat (PET), 32.4% Polyurethaan, 8.6% Leren - Rund - Gespleten Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Warme binnenvoering 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

We raden je aan om dit artikel op te bergen op een goed verluchte, donkere en droge plek.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Franse Haute-Savoie. Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig getest op het terrein. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

AFBEELDINGEN

Warme en waterdichte wandelschoenen voor kinderen SH500 Warm klittenband 28-32
Warme en waterdichte wandelschoenen voor kinderen SH500 Warm klittenband 28-32

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN