QUECHUA

Houtbrander voor trekking MH500

€49,99
Ref. : 8510192

Onze ontwikkelaars, die houden van lekker eten, ontwikkelden deze brander op hout waarmee je kan koken met dat unieke kampvuurgevoel.

Deze eenvoudig te gebruiker brander op hout is doeltreffend dankzij de dubbele verbranding die rookontwikkeling beperkt. Ideaal om snel eten op te warmen, het gevoel van een kampvuur.

Kleur: LICHTGRIJS

Aantal:
Bezorging:

Op werkdagen en zondag voor 21:00 besteld, de volgende dag in huis.

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Kracht

Erg krachtig, dubbele verbranding. Kooktijd voor 1 l water: 10 min.

Autonomie

Werkt zo lang je hout hebt. Beperkte rookontwikkeling door de luchtstroom.

Compatibiliteit

Elk soort hout van max. 15 cm lang en met max. 5 cm diameter.

Gebruiksgemak

Aslade, luikje opzij om het hout in te doen, cold handgrip, tas.

Technische informatie

Voorzorgen bij gebruik

Ga voor gebruik steeds na of je op die plek een kampvuur mag maken of mag barbecueën. Niet gebruiken in een afgesloten ruimte.
Tijdens het gebruik wordt de brander heet en komen de vlammen er langs boven uit.
Gebruik de brander niet op minder dan 5 meter van een tent of woning. Raak de brander niet aan als hij brandt en laat hem lang genoeg afkoelen na gebruik.
Let goed op bij wind, dan zijn de vlammen hoger.

Tips om de brander aan te steken

Om de brander aan te steken, moet je alleen voldoende hout in het centrale compartiment doen en dat aansteken (met aanmaakhout of met een vuurmaker). Hoe droger het hout, hoe beter het zal branden.
Vul steeds aan met nieuw hout naarmate het hout opbrandt.

Dubbele verbranding: wat houdt dat in?

Wanneer je het hout aansteekt, brandt het eerst in de hoofdkamer, op de bodem. Die verbranding is niet volledig en zorgt voor rookontwikkeling. Na een paar minuten wordt de lucht die circuleert tussen de 2 wanden van de brander warm, die warme lucht ontsnapt via de gaten bovenin de schoorsteen en leidt zo tot een tweede verbranding. Dan zie je vlammen bovenaan de brander. Die dubbele verbranding beperkt rookontwikkeling en zorgt er ook voor dat het hout vrijwel volledig opbrandt.

Gebruiksadvies

Wanneer de brander goed brandt, kan je hem gebruiken als een vuurkorf en langs boven hout bijvullen. Je kan er ook eten op opwarmen of op koken, in dat geval vul je hout bij langs opzij, door het luikje te openen. Pak de brander of de luiken nooit beet met je handen: gebruik de meegeleverde cold handgrip (metalen staaf) om alle functies te bedienen. Houd de cold handgrip niet te lang in het vuur want dan wordt hij erg heet.
Gebruik pannen die geschikt zijn voor houtvuren.

Opbergadvies

Na gebruik blijft je houtbrander nog lang warm. Controleer goed of het vuur uit is (je kan er water op gieten om het sneller te doven). Verplaats en manipuleer de brander met de cold handgrip om de aslade leeg te maken en eventuele nog niet volledig opgebrande houtblokken eruit te halen. Wanneer de brander volledig is afgekoeld, kan je hem in de draagtas doen.

Onderhoudsadvies

Na gebruik kan je de houtbrander schoonmaken met een sopje, laat goed drogen voor je hem opbergt. De brander is van 100% roestvrij staal.

Gewicht en afmetingen

Totaalgewicht: 1580 g (brander: 1380 g/ tas: 150 g / cold handgrip: 50 g).
Afmetingen: diameter 22 cm / hoogte 24,5 cm.

Garantie

5 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Kachels 100% Roestvrij staal Draagtas 80% Polyester, 20% Polyethyleen

VOORRAADADVIES

Wassen en goed laten drogen, dan pas opbergen. Bewaren op een schone en droge plek.

GEBRUIKSAANWIJZING

Gebruiken op open plekken waar barbecueën toegelaten is.

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook