Hoofdstel paard en pony leer Franse neusriem 900 lichtbruin

64,99
Kleur: BRUIN
Maat: Maattabel

Onze productontwikkelaars, zelf ruiters, ontwierpen dit hoofdstel dat de druk op de nek en het hoofd van het paard verlicht voor een maximaal comfort.

Ben je op zoek naar een comfortabel hoofdstel voor je paard? Dankzij een anatomisch kopstuk en frontriem, veel beschermpads en een bevestiging onder de kaakboog vermindert dit hoofdstel drukpunten.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Aanpasbaarheid

Anatomisch kopstuk dat de druk op nek en oren vermindert.

Levensduur

Stevig buffelleer onderlegd met vaarsleer voor een hoofdstel dat lang meegaat.

Irritatiewerend

Verstevigd met schuim aan de drukzones: kopstuk, neusriem, gespen

TECHNISCHE INFORMATIE

Design & ontwerp:

Dit hoofdstel werd in de eerste plaats ontwikkeld om te beantwoorden aan de anatomie van het paard en wil tegelijk de dynamiek van het bewegende, actieve paard weerspiegelen. Zo heeft het strakke en lange lijnen die extra worden benadrukt door sierstiksels in contrasterend wit. Deze allereerste versie van het anatomisch hoofdstel 900 bieden we aan in lichtbruin leer onderlegd met marineblauw en in donkerbruin leer onderlegd in dezelfde kleur.

Anatomisch ontwerp kopstuk met brug:

De nek is meestal een zone die onderhevig is aan druk die afkomstig kan zijn van het kopstuk van het hoofstel maar ook van de handbewegingen van de ruiter die worden doorgegeven op de bakstukken van het hoofdstel die aan het kopstuk zijn vastgemaakt. Om dat te vermijden, gaven we het kopstuk een vorm die de achterkant van het hoofd en de halswervels vrij laat dankzij een 'brug' op zachte schuimkussentjes aan weerskanten van de nek.

Anatomisch ontwerp kopstuk en frontriem:

Het kopstuk is voorgevormd om de achterkant van de oren vrij te laten, die zones zijn immers heel gevoelig en hebben een grote invloed op hoe het paard zijn mond ontspant. Vanuit diezelfde optiek hebben we de frontriem zo gemaakt dat de bevestiging aan de onderkant van het kopstuk dun en hoog is, om drukpunten op de zenuwuiteinden boven het rotsbeen en op de slaap te vermijden.

Anatomisch ontwerp bakstukken:

De twee bakstukken van het hoofdstel en de neusriem zijn bevestigd met een laterale lus die de druk van het handcontact verdeelt over bit, nek en neusriem en niet langer alleen over bit en nek.

Anatomisch ontwerp neusriem:

De achterkant van de neusriem is uitgerust met twee D-ringen zodat de brede neusriempad met schuim zich correct kan positioneren volgens de anatomie van het paard. De noseband is volledig afneembaar zodat je zelf kan kiezen of je hem laat zitten of eraf haalt.

Ontwerp van de kaakriem:

In plaats van een gewone keelriem maakten we een kaakriem zodat je de plaats van de bakstukken en de neusriem kan aanpassen volgens het hoofd van je paard. De riem moet slechts licht worden aangespannen en helpt om de bakstukken van het bit en het hoofdstel weg te houden van de ogen van je paard.

Beperking van irritaties:

De zones die het meest onderhevig zijn aan druk zijn onderlegd met een padding in zacht schuim om het comfort voor het paard te verbeteren. Je vindt die dunne padding op het kopstuk (met bijzondere aandacht voor de nek), op de voor- en achterkant van de neusriem en op de frontriem. Alle gespen waar druk op wordt uitgeoefend zijn bekleed met padding om irritatie door het schuren van de gespen maximaal te beperken.

Bijpassende teugels:

Dit hoofdstel werd speciaal ontwikkeld samen met de teugels 900 met noppen. De teugels hebben dezelfde details, zijn op dezelfde manier afgewerkt en uiteraard heeft het leer dezelfde kleur.

Maten:

Het hoofdstel 900 is verkrijgbaar in twee maten: Cob (CS) en paard (FS). De maat CS is geschikt voor paarden met een klein hoofd en D pony's met een eerder breed en lang hoofd. De maat FS is dan weer geschikt voor de meeste rijpaarden. Door de vele verstelmogelijkheden is de maat zowel geschikt voor gemiddeld grote als grote paarden.

Hoe weet je of het hoofdstel goed is afgesteld?

Je kan heel eenvoudig zelf controleren of het hoofdstel goed zit. Je moet 1 vinger tussen het neusbeen en de frontriem kunnen steken, als die laatste te hard is aangespannen drukt hij op de zenuwgebieden zoals hierboven uitgelegd. Daarna probeer je of je 1 vinger kan steken tussen het kopstuk en de oren om na te gaan of het hoofdstel daar niet te hard knelt. Kijk na de eerste paar keren gebruik ook altijd of je nergens irritaties ziet op het hoofd van je paard.

Een goed afgestelde neusriem:

De neusriem heeft een grote invloed op de mate waarin je paard zich kan ontspannen. Er moet bij voorkeur een vinger tussen het neusbeen en de neusriem kunnen en 2 vingers tussen neusriem en neusbot. Als je twijfelt over de juiste afstelling, aarzel dan niet om advies te vragen aan een professional. Overigens is het gebruik van een noseband niet altijd nodig, dit hangt af van de behoefte van het paard. Die van het hoofdstel 900 is makkelijk te verwijderen zonder dat je een nosebandlus ziet!

Onderhoudsadvies:

Om je hoofdstel lang mooi te houden, raden we aan het geregeld schoon te maken met een spons, lauw water en glycerinezeep. Daarna kan je het leer hydrateren met leervet dat je aanbrengt met een gewone poetsdoek of een doek speciaal voor leer. Als je merkt dat het leer droog is en barstjes vertoont, kan je het extra voeden met hydraterende leermelk.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Runderleer Voering 100%

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Hoofdstel paard en pony leer Franse neusriem 900 lichtbruin
Hoofdstel paard en pony leer Franse neusriem 900 lichtbruin
Hoofdstel paard en pony leer Franse neusriem 900 lichtbruin

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN