Hoge waterdichte bergschoenen voor kinderen MH500 maat 28-39 blauw grijs

59,99

Kleur:

Navyblauw / Limoengeel

Maat:

Maattabel

Aantal:

Onze ontwikkelaars ontwierpen deze schoen zodat kinderen de bergpaden kunnen verkennen bij elk weer.

De meest technische uit ons assortiment. De zool zorgt voor een uitstekende grip, het met leer verstevigde bovenwerk voor een goede ondersteuning en het waterdichte membraan houdt de voeten droog.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Grip

De rubberen zool is geschikt voor zowel droge als drassige ondergrond.

Waterdichtheid

Waterdicht membraan getest in de praktijk en in het lab

Demping

Integrale demping van gerecycled polyurethaan voor een uitzonderlijk comfort

Lichtgewicht

De schoen weegt 366 gram in maat 36.

Fit

Goede enkelondersteuning dankzij het halfstijve bovenwerk en het blokkeerhaakje

Slijtvastheid

De materialen en assemblages maken deze schoen bijzonder duurzaam.

TECHNISCHE INFORMATIE

ZOOL MET VEEL GRIP

Het gripniveau van onze schoenen krijgt een label.
Om dat label te verdienen, moet de zool labtests doorstaan om de grip te beoordelen op uiteenlopende ondergronden (glad, ruw, droog, nat).
Om die resultaten te dubbelchecken, laten we de schoenen ook nog eens in de praktijk testen door een groep jonge wandelaars in de bergen.

WATERDICHTHEIDSTEST

De schoenen werden getest in ons lab en in de praktijk en zijn optimaal waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld, waarbij wordt nagegaan of er zich geen luchtbelletjes vormen aan de buitenkant. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die wandelbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant van de schoen perfect droog blijft.Voor dit model bedroeg de duur van de test het equivalent van 8 km wandelen.

DE WATERDICHTHEID VERLENGEN

Waterdichte schoenen voorkomen niet dat er water binnenkomt langs de bovenkant. Om je voeten langer droog te houden, raden we dus aan om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen, die voorkomen dat er water, maar ook zand, steentjes, enz. in je schoenen komen. We raden aan om enkele keren per jaar een waterdichtmakende spray te gebruiken zodat de schoenen opnieuw waterafstotend worden en beschermd zijn tegen vlekken.

WELKE MAAT KIEZEN?

Aarzel niet om wandelschoenen voor je kind een maat groter te nemen dan zijn gewone maat. Dat garandeert een optimaal comfort bij afdalingen, doordat de tenen niet tegen de voorkant van de schoen stoten. Advies: houd de nagels van je kind kort en controleer voor elke afdaling of de klittenband of veters goed zijn aangespannen zodat zijn voeten niet naar voren kunnen schuiven in zijn schoenen.

Koopadvies

Laat je kind goed rechtop staan wanneer het de schoenen past, met wandelsokken aan. Twee punten waar je op moet letten: zit de hiel goed vast en kunnen je tenen de voorkant niet raken bij een afdaling.
De schoenen mogen nergens knellen bij het passen.
Let er ook op dat je kind de schoenen eerst inloopt alvorens er een lange tocht mee te maken.
Print de voetmeter op onze website af zodat je de maat kunt controleren: https://pdfcoffee.com/pedimetreuepdf-pdf-free.html

UITNEEMBARE BINNENZOOL

Uitneembare binnenzool om sneller te drogen. Je kunt ze ook vervangen door een orthopedische zool.

ONZE MILIEUVISIE

Omdat we heel goed weten dat we actie moeten ondernemen om ons speelterrein te beschermen, zet Quechua zich in om de milieu-impact van zijn producten te beperken. Bij deze schoenen gebruikten we voor een verminderde impact gerecycled materiaal (PU) in de inlegzool en de tussenzool aan de hiel.
Maar het kan nog beter, daarom blijven we ijveren om deze schoenen ooit volledig 'ecodesigned' te krijgen.

PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Behuizing 50% Polyurethaan, 50% Butadieen rubber Buitenkant van 55% Leren - Rund - Gespleten, 45% Polyethyleentereftalaat (PET) Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Bewaren in een droge, verluchte ruimte.

TESTS

Ook het Decathlon Sportslab, ons laboratorium in Rijsel, draagt bij aan de innovatie en ontwikkeling van onze Quechua-producten.
Het is georganiseerd rond 4 themagebieden, elk met hun eigen ruimte en technologische instrumenten:
Morfologie (in het bijzonder dankzij 3D-analyse)
Bewegingswetenschappen
Thermisch comfort (met vier klimaatkamers)
Gedragswetenschappen en sensorische wetenschappen

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die je kunt tegenkomen op wandelingen.
Sarah, onze testingenieur, en een panel van kinderen testen de producten gedurende het hele ontwikkelingsproces, tot ze op de markt worden gebracht.

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN