Hockeystick voor gevorderde volwassenen low bow glasvezel Ruzo 8. wit/blauw

59,99
Kleur: WIT / BLAUW
Maat: Maattabel
36,5"
Thuisbezorging

of afhalen in de winkel

Beschikbaar
Kom alles te weten over onze

Voor gevorderde hockeyspelers op zoek naar de superieure wendbaarheid van een low bow gekoppeld met de beperkte stijfheid van een glasvezel stick

Hockeystick van Adidas, ideaal voor wie zijn techniek wil perfectioneren.

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Controle

De low bow biedt meer controle bij dribbelen, pushen en 3D-spel dan de mid bow

Power

De low bow biedt meer kracht bij het pushen dan de mid bow

Balgevoel

Een halfstijve stick, om de precisie te bevorderen

Wendbaarheid

Low bow 24 mm/220 mm, balans op 390 mm, vergemakkelijkt het 3D-spel.

Trilreductie

Een stick in 100% glasvezel dempt minder de trillingen

Ergonomische greep

Klassieke grip, glad oppervlak, plat profiel

Stevigheid

Een stick in 100% glasvezel gaat langer mee

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Samenstelling

100% glasvezel

Kromming en gewicht

low bow; curve location: 220 mm; kromming: 24 mm; gewicht: 546 g in maat 36.5"

Gedetailleerde beschrijving

Klassieke grip, glad oppervlak, plat profiel.Lengte shaft: 41,5 cm. 3D-haak.

Van welk materiaal is een stick gemaakt?

Oorspronkelijk waren hockeysticks volledig van hout (es, moerbei), maar tegenwoordig zijn de meeste (en dan vooral de meer technische sticks) gemaakt uit composietmaterialen (glasvezel, carbonvezel en aramidevezel; Kevlar is overigens een merknaam voor een soort aramide).

Van welk materiaal is een stick gemaakt?(vervolg)

Er zijn dus sticks in 100% hout, in hout verstevigd met glasvezel en soms met carbon, in 100% glasvezel, in glasvezel met een bepaald % carbon (vaak met 5-10% aramide bij een heel hoog carbongehalte).

Welke invloed hebben de materialen op het gebruik?

Glasvezel is harder, stijver, lichter en slijtvaster dan hout. Je hebt meer slagkracht, maar minder balcontrole en de stick voelt stugger aan. Carbon is nog lichter en stijver, waardoor je nog meer kracht kunt zetten maar de bal nog minder goed te controleren is. Je moet de techniek dus al goed beheersen. Aramide wordt gebruikt als aanvulling op carbon, in de shaft om trillingen te dempen en/of in de haak omwille van zijn hoge slijtvastheid.

Hoe wordt een stick in composiet gemaakt?

Een stick in composietmaterialen bestaat uit verschillende vezellagen die gewikkeld zijn rond een holle kern, die op zijn beurt is onderverdeeld in een of meer overlangse holle kanalen. De materialenmengeling, het aantal vezellagen en de opbouw van de kern verschillen naargelang het deel van de stick en van stick tot stick. Het percentage carbon alleen geeft dus uiteindelijk heel weinig informatie over de gebruikseigenschappen van de stick.

Welke samenstelling kiezen?

Voor kinderen die starten met hockey is hout de beste keuze. Naarmate ze beter leren spelen, kunnen ze overstappen op glasvezel en vervolgens op sticks met een redelijk carbongehalte. Beginnende volwassenen kunnen meteen kiezen voor een stick in glasvezel. Gevorderde en ervaren spelers kiezen een carbongehalte dat is aangepast aan hun speelstijl (gewenste balans tussen controle en power).

Wat is de kromming van een stick?

Een hockeystick is nooit recht, er zit altijd een kromming in ('bow' in het Engels). De kromming wordt gekenmerkt door zijn maximale hoogte (de maximale verticale afstand tussen de stick neergelegd op een vlakke ondergrond en die ondergrond) en door de plaats van die maximale hoogte, gemeten vanaf de haak (curve location genoemd). Traditioneel hadden hockeysticks een kromming van ongeveer 15 mm, in het midden van de stick

Wat is de kromming van een stick?(vervolg)

Traditioneel hadden hockeysticks een kromming van ongeveer 15 mm, in het midden van de stick.

Soorten kromming

Men spreekt van "standard bow" (bow betekent kromming) wanneer de kromming 17 tot 20 mm bedraagt en het hoogste punt daarvan op 300 mm ligt. Een "mid bow" stick heeft doorgaans een kromming van 23 tot 24 mm met het hoogste punt op 300 mm. Bij een "low bow" stick is dat meestal resp. 24 tot 25 mm en 250 mm. En bij een "extra low bow" stick resp. 24 tot 25 mm en 200 mm.

FIH-norm voor de kromming

Volgens de FIH-normen moet de kromming van een hockeystick zich op minstens 200 mm van de haak bevinden. De maximale reglementaire kromming bedraagt 25 mm.

Welke kromming kiezen?

Voor beginners is een standard bow de beste keuze. Een gevorderde of ervaren speler die in hoofdzaak de bal wil controleren, passen geven of shooten, zal een mid bow kiezen. Een ervaren speler die houdt van dribbelen, 3D-technieken en snelle bewegingen met een perfecte balcontrole zal een low bow kiezen. Voor drag flicking kies je een extra low bow.

Hoeveel weegt een stick?

De meeste sticks voor volwassenen (maten 36.5" en 37.5") wegen tussen 520 en 580 g. Kindersticks beginnen bij 400 g. Merk op dat er 20 tot 30 g verschil kan zitten op sticks van eenzelfde model omwille van het gebruikte fabricageprocedé.

FIH-norm voor het gewicht

Volgens de FIH-normen mag een veldhockeystick maximaal 737 g wegen.

Waarom is de balans belangrijk?

Bij gelijk gewicht is de verdeling van de massa in de stick bepalend. Het balanspunt is het zwaartepunt van de stick, gemeten vanaf het uiteinde van de haak. Ligt de balans eerder richting grip, dan zal de stick licht aanvoelen. Hierdoor is hij wendbaarder. Ligt de balans meer naar de haak toe (men zegt dan van de stick dat hij kopzwaar is), dan krijg je de indruk dat je een wat zwaardere stick in handen hebt. Je kunt er dus harder mee slaan.

Welk gewicht/balanspunt kiezen?

Verkies je wendbaarheid, kies dan een lichte stick met hoog balanspunt. Wil je eerder power bij het slaan, ga dan voor een zware stick met laag balanspunt.

Welke maat kiezen?

De maat van een stick wordt uitgedrukt in inch ("). 1" = 2,54 cm. De kindermaten beginnen doorgaans bij 24" en lopen tot 35". Als je een kinderstick kiest, laat je het kind goed rechtop staan en plaats je de stick rechtop langs zijn lichaam, met de haak op de grond. De bovenkant van de shaft moet tot de navel komen. Voor volwassenen is de standaardmaat 36.5".

FIH-norm voor de maat

Volgens de FIH-normen mag een hockeystick niet langer zijn dan 41" (105 cm).

Algemeen advies bij het kiezen van een stick

De stick die bij jou past, is de stick met de juiste combinatie van lengte, samenstelling (en binnenstructuur), kromming, gewicht en balanspunt.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Segment

volwassenen/gevorderden/glasvezel/lowbow

Maten

36.5 |

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Verwijder het zand dat eventueel aan de stick kleeft.Schoonmaken met een vochtige doek. Ontstof en ontvet je grip indien nodig.

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN