PRODUCTVOORDELEN

Grip

Lange, brede en platte, ruitvormige noppen.

Fit

Tussenzool in EVA, wat hoger aan de middenvoet

Lichtgewicht

266 g in maat 38

Pascomfort

Binnenzool in schuimrubber met schuimkussentje aan de hiel

Makkelijk te openen / sluiten

vetersluiting

Energieteruggave

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gedetailleerde beschrijving

Loopzool: in gegoten rubber, met brede, platte en ruitvormige noppen over het hele zooloppervlak, voor een goede slipvastheid. / Tussenzool: uit soepel EVA, om de schokken te dempen. / Binnenzool: in schuimrubber met schuimkussentje aan de hiel voor je comfort.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: stijf en in PU, voor extra steun aan de voet; binnenkant: schuim met lining sock, voor je comfort. / Bovenwerk: design insert in PU, om het water buiten te houden; binnenkant: mesh voering, voor extra ademend vermogen. / Hiel: design inserts in PU om de stabiliteit te verhogen. / ronde veters.

Gewicht

266 g in maat 38

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen in de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die zijn ontwikkeld voor kleinere gestaltes en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen?(vervolg)

Hoe weet je of de schoenen die je past helemaal op maat zijn van je voeten? Trek hockeysokken aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen.Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen vervullen 2 belangrijke functies, eigen aan de sport: ze zijn verstevigd, vooral aan de neus en hiel, om de voet te beschermen tegen de impact van de bal, en de zool biedt slipvastheid op de specifieke ondergronden waarop hockey wordt gespeeld, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De buitenzool, het deel dat in contact komt met de ondergrond, is doorgaans van rubber en heeft noppen van verschillende vormen over de hele oppervlakte. De zool is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan de specifieke ondergronden bij hockey: zandvelden of watervelden. Hij geeft je grip op het veld, een must bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg)

De tong, op de wreef, bestaat meestal uit schuimmateriaal en mesh textiel en dient in het bijzonder om de voet te beschermen tegen opspattend water, vuil, steentjes e.d.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als op de training.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtige doek. Laat drogen aan de lucht.Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN