Hockeyschoenen voor kinderen Fix And Go laag intensief rood zwart

39,99
Maat: Maattabel

Voor jonge kinderen die starten met hockey en laag intensief spelen.

Hockeyschoenen met klittenband van Dita, ideaal voor kinderen die beginnen met hockey.

PRODUCTVOORDELEN

Slipvastheid

Kleine noppen. Directionele PAD vooraan voor de richtingsveranderingen.

Stabiliteit

Tussenzool in EVA die lichtjes omhoog gaat aan de middenvoet.

Gewicht

180 g in maat 32.

Pascomfort

Foam binnenzool.

Makkelijk te openen / sluiten

Met klittenbandsluiting.

Afzet

Geen materialen die de dynamiek bevorderen.

Schokdemping

De tussenzool in soft EVA biedt een goede demping.

TECHNISCHE INFORMATIE

Gedetailleerde beschrijving

Buitenzool: van rubber met ronde vaste nopjes over het hele oppervlak. Directionele PAD vooraan op de zool, onder het eerste middenvoetsbeentje, om richtingsveranderingen te vergemakkelijken. / Tussenzool: van soft EVA. / Binnenzool: plat en in foam.

Gedetailleerde beschrijving (vervolg)

Hielstuk: in hard PU om de voet te ondersteunen; binnenkant: schuim en mesh voering voor comfort en ademend vermogen / Bovenwerk: in PU met mesh vooraan voor het ademend vermogen / Hielpand: design-insert in PU + klittenband om de schoenen makkelijker aan te trekken / Tong: in schuim met mesh bekleed voor het comfort.

Gewicht

180 g in maat 32.

Welke maat/model kiezen?

Net als alle andere sportschoenen moeten hockeyschoenen in de eerste plaats goed passen. Let er allereerst op dat ze nergens knellen. Je voet mag ook niet kunnen bewegen in de schoen. Dat is vooral belangrijk als je speelt op kunstgras. Sommige fabrikanten hebben ook specifieke damesversies van bepaalde modellen. Die zijn ontwikkeld voor kleinere gestaltes en smallere voeten.

Welke maat/model kiezen?(vervolg)

Sommige dames hebben een klein schoenmaatje en hebben dan de neiging bij de kinderschoenen te gaan kijken. Die zijn echter niet geschikt voor volwassenen.Hoe weet je dat je schoenen goed aanpassen als je ze past? Trek hockeysokken aan. Plaats je voet stevig op de grond. Blijf die druk naar beneden aanhouden, maar probeer tegelijk ook om je voet te verplaatsen in de schoen, in alle richtingen.Hij mag niet kunnen bewegen.

Waarom heb je speciale hockeyschoenen nodig?

Hockeyschoenen hebben 2 belangrijke eigenschappen die ze specifiek geschikt maken voor hockey: ze zijn verstevigd, vooral aan de neus en hiel, om de voet te beschermen bij contact met de bal en de stick. Tegelijk is de zool antislip en aangepast aan de ondergronden bij hockey, met name zandingestrooid kunstgras of watervelden.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen

Hockeyschoenen hebben een aantal specifieke eigenschappen die eigen zijn aan de sport:
De buitenzool, het deel dat in contact komt met de ondergrond, is doorgaans van rubber en heeft noppen van verschillende vorm over de hele oppervlakte. De zool is hard, in tegenstelling tot bij een trailschoen. Hij is aangepast aan de specifieke ondergronden bij hockey: zandvelden of watervelden. Hij geeft je grip op het veld, een must bij hockey.

De specifieke kenmerken van een hockeyschoen (vervolg)

De tong, op de wreef, bestaat meestal uit schuimmateriaal en mesh textiel en dient in het bijzonder om de voet te beschermen tegen opspattend water, vuil, steentjes e.d.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd een bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als trainingen.

Ontwikkeling

Het merk Dita werd in 1891 opgericht in Pakistan door Dhr. Allah Dita, toen het moderne hockey ontstond. Dita ligt aan de basis van een reeks mooie innovaties die het hockey van vandaag hebben gevormd. Het merk kan bogen op een ongeëvenaarde ervaring en richt zich op getalenteerde, creatieve spelers. Zoals Seve van Ass, Florent van Aubel en Martin Häner!

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 90% Polyurethaan, 10% Polyethyleentereftalaat (PET) Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Behuizing 75% EVA, 25% Rubber

VOORRAADADVIES

Borstel je schoenen af en veeg ze schoon met een vochtige doek. Laat drogen aan de lucht.Laat je schoenen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

TESTS

Al onze schoenen worden uitvoerig getest, zowel in het lab als in de praktijk, door ons vaste testerspanel.

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN