Hockeyhandschoen voor kinderen en volwassenen FH100 halve vingers lichte intensiteit zwart

11,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Aantal:

Voor kinderen of volwassenen die licht intensief hockey spelen; ook geschikt voor beginners; beschermt de vingers tot in de helft.

Korok-beschermhandschoen voor veldhockey, met open palm voor een betere grip op je stick.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Bescherming tegen schokken

Persoonlijk beschermingsmiddel, getest in het lab en CE-gecertificeerd.

Afschermend

Polyethyleen plaatjes op de handrug en op het eerste kootje van duim en vingers.

Slipvastheid

Volledig open palm, om je stick stevig vast te houden.

Pascomfort

Geprofileerde plaatjes. Schuim onder de plaatjes voor meer comfort.

Gemakkelijk aan en uit

Gemakkelijk aan en uit dankzij de stof onderaan de vingers en de polsstrap met klittenband.

Lichtgewicht

Lichte materialen.

Ademend vermogen

Synthetische stof

TECHNISCHE INFORMATIE

Gedetailleerde beschrijving

Beschermplaatjes uit gegoten polyethyleen op de handrug en het eerste kootje van elke vinger, gevoerd met een zacht en soepel schuim van 2 mm. Het schuim bedekt eveneens de basis van de duim aan de kant van de handrug en de tussenruimtes tussen de plaatjes. Voldoet aan de Europese verordening betreffende Persoonlijke Beschermingsmiddelen (EU) 2016/425. Brede opening op de palm, voor een stevige, vaste grip op je stick. Polssluiting met elastische klittenband.

Goedgekeurd door onze atleten

Jill Boon [ex-aanvoerster en 302 caps bij de Belgische nationale ploeg, Olympische deelname (Londen 2012), speelster bij de Brusselse Royal Racing Club]; Berta Bonastre [speelster bij de Spaanse nationale ploeg, bronzen medaille op het WK van 2018 en het EK van 2019, Olympische deelname (Rio 2016), op weg naar Tokio 2021 en speelster bij Club Egara (Spanje)], Laura Nunnink [speelster bij de Nederlandse nationale ploeg, Europees kampioene in 2017, 2019 en 2021, Olympisch vicekampioene in Rio,

Goedgekeurd door onze atleten (vervolg)

en Victor Charlet [aanvoerder van de Franse nationale ploeg, speler bij Waterloo Ducks (België), wereldkampioen in 2018].

Welke maat kiezen?

"Meet je handomtrek ter hoogte van de palm, met de hand open en over je duim.
Kies dan je maat als volgt:
- minder dan 19,6 cm -> 3XS
- tussen 19,6 en 20,2 cm -> 2XS
- 20,3 en 20,8 cm -> XS
- 20,9 en 21,4 cm -> S
- 21,5 en 22,1 cm -> M
- 22,2 en 22,7 cm -> L
- meer dan 22,7 cm -> XL"

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als trainingen.

Hoe kun je je hand beschermen?

"Een hockeyhandschoen is een persoonlijk beschermingsmiddel. Hij moet voldoen aan de geldende normen, zoals de Europese PBM-verordening 2016/425. Bij hockey loop je het risico dat je hand wordt geraakt door de bal of de stick van een tegenstander, draag dus een handschoen om je linkerhand te beschermen. Een hockeyhandschoen is voorzien van een beschermplaat in voorgevormde kunststof op de handrug en op één of twee kootjes, en doorgaans bekleed met schuimstof om de schokken te dempen.

Hoe kun je je hand beschermen? (vervolg)

Bij sommige handschoenmodellen is de duim alleen beschermd met schuimstof. Een handschoen met open palm is ideaal, die zorgt ervoor dat je de greep van je stick goed voelt terwijl de binnenkant van je vingers doorgaans bedekt is met een slipvaste stof.
Vernieuw je handschoen volgens de instructies van de fabrikant, en in elk geval als hij tekenen van slijtage begint te vertonen.
Voor de aansprakelijkheid van de fabrikant verwijzen we naar de handleiding.

Alleen linkerhand

De linkerhand moet je het best beschermen, die wordt ook het meest blootgesteld. Er bestaan ook rechterhandschoenen.

Ontwikkeling

Voor deze handschoen sloegen onze eigen ontwikkelaars, stuk voor stuk gepassioneerde hockeyspelers (productmanagers, designers, ingenieurs, modelmakers, stilisten, prototypisten en labtechnici, en topspelers en -speelsters Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Thomas Briels, Victor Wegnez en Victor Charlet), de handen in elkaar met spelers van onze partnerclubs, onze hockeycommunity en onze R&D-experts en specialisten op het vlak van industriële processen.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) laag 100% Hogedichtheidpolyetheen Elastische strook 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Was en droog je handschoen volgens de wasinstructies. Laat je handschoen niet in je tas zitten. Opbergen op een droge plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

TESTS

Al onze handschoenen worden uitvoerig getest, zowel in het lab als in echte speelomstandigheden, door ons vaste testerspanel.

Goedgekeurd door

Jill Boon (België), Lucie Breyne (België), Tiphaine Duquesne (België), Judith Vandermeiren (België), Berta Bonastre (Spanje), Manuela Urroz (Chili), Laura Nunnink (Nederland), Esme Burge (Engeland), Thomas Briels (België), Victor Wegnez (België), Jacob Draper (Wales) en Victor Charlet (Frankrijk)

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Hockeyhandschoen voor kinderen en volwassenen FH100 halve vingers lichte intensiteit zwart

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN