Herenwetsuit voor diepzeeduiken SCD 100 neopreen 7,5 mm zwart/rood

162,99
Kleur: Kersrood
Maat: Maattabel

Aantal:

Het Subea-team, zelf fervente duikers, ontwikkelde deze eenvoudige en robuuste wetsuit voor beginnende duikers die in koud water duiken (10-18°C).

Een wetsuit in neopreen van 7,5 mm met zeer goede thermische bescherming, om je warm te houden wanneer je duikt in koud water.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Thermische isolatie

Wetsuit in neopreen van 7,5 mm dik. Waterdichte naden (GBS), gladde boorden aan de uiteinden

Gemakkelijk aan en uit

100% stretch neopreen met ritssluiting vooraan. Vaste kap.

Bewegingsvrijheid

Stretch neopreen, voorgevormd anatomisch model zonder naden onder de oksels.

Levensduur

Beschermende verstevigingen op de knieën voor meer slijtvastheid.

TECHNISCHE INFORMATIE

Details over de warmte-isolatie

Fullsuit van het type wetsuit, bestaande uit 100% stretch panden van 7,5 mm (kleine productieafwijkingen mogelijk). Neopreenschuim van 7 mm dik, aan twee kanten bekleed met nylon stof.
Verdeling van het neopreen: 100% glad stretch neopreen aan polsen en enkels om goed af te sluiten.
Zodra het dunne laagje water (dat binnenkomt via de rits) opgesloten zit tussen je lichaam en het pak, is de watercirculatie beperkt.

Gelijmd-genaaide assemblage - GBS

De naden van het pak en van de kap zijn waterdicht dankzij de GBS-methode (glued and blind stitched): het neopreen wordt eerst gelijmd en vervolgens nog eens gestikt voor extra sterkte (de naald doorboort het neopreen niet volledig zodat er geen water kan binnendringen).

Bewegingsvrijheid / gemakkelijk aan en uit te trekken

Fullsuit met vaste kap uitgerust met het Air Expulse systeem: voert de luchtbelletjes af die zich in de kap ophopen.
Gemakkelijk aan te trekken dankzij de schuine rits op de voorzijde van het pak. Geen naden onder de oksels zodat je de armen gemakkelijker kunt bewegen.Voorgevormd aan armen en benen en volgt de lijn van de rug om gemakkelijker te bewegen.

Details over de warmte-isolatie en verstevigingen

Bedrukte verstevigingen op de knieën voor meer slijtvastheid

Thermische beschermingsklasse

Deze wetsuit biedt een thermische bescherming die werd getest door het onafhankelijke instituut INPP (Marseille, Frankrijk), dat bevestigde dat de wetsuit voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2017).

Deze wetsuit is goedgekeurd in KLASSE B:
A (+7°C/+12°C)
B (+10°C/+18°C)
C (+16°C/+24°C)
D (+22°C/+30°C).

Pas de warmte en dikte van je wetsuit aan!

Laat de kou niet langer een spelbreker zijn! Stem je thermische bescherming af op de watertemperatuur. Om te vermijden dat je een andere wetsuit moet hebben voor verschillende omstandigheden, werd dit concept ontwikkeld op basis van 5 artikelen die kunnen worden gecombineerd afhankelijk van de watertemperatuur.
Op die manier kun je kiezen voor een complete warmte-isolatie met een kap, een neopreen duiktop, een top met kap, een ondershorty van 1 mm en een overshorty van 5,5 mm.

Wat is een wetsuit om te duiken?

Dit type duikpak komt het vaakst voor. De bedoeling ervan is niet om het water buiten te houden, maar juist vast te houden zodat je lichaam warm blijft doordat een warmtebuffer wordt gecreëerd tussen je lichaam en de omgeving. De pakken zijn vervaardigd van neopreen — een rubberpolymeer gevuld met luchtbellen — en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7,5 mm.
Hierdoor zijn het uitstekende keuzes, omdat ze soepel en aanpasbaar zijn.

Slimme tips om je wetsuit aan te trekken

Stop je voet in een plastic tasje en steek daarna je been in je pak. Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens vastzitten! Om het pak aan te passen, even vragen aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.

Tips om je wetsuit te onderhouden

1) Laat je wetsuit na elk gebruik goed weken in wat schoon water, zowel de binnen- als de buitenkant.
2) Ontsmet met een antibacterieel product.
3) Goed uitspoelen met schoon water.
4) Laten drogen op een brede kleerhanger, uit de zon en in een goed geventileerde ruimte. Let op met de zon want die verkleurt de delen in textiel van het pak en versnelt de veroudering van neopreen. De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.

Garantie

2 jaar

Gewicht

S : 2.8 kg
M : 2.9 kg
L : 3 kg
XL : 3.1 kg
2XL : 3.2 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Schuimplastic 100% Rubber - Chloropreen (CR) Voering 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Bewaar je pak beschermd tegen zonlicht en ver van iedere warmtebron, hang het op een hanger zodat het in model blijft en het neopreen niet wordt beschadigd.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor zwemmen en boardsporten.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams en onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de warmte-isolatie goed te keuren.

Goedgekeurd door

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met het SUBEA-team (productmanagers, designers en ingenieurs) tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Handleiding

http://userguides.tribord.s3.amazonaws.com/P16%20USG%20Neopren%20suit%20B%20TH%2020.01.2016.pdf

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN