Harsvrije handbal H500 Wax Free blauw/grijs maat 2

29,99
Kleur: Grijsblauw / Maangrijs
Maat: Maattabel
2
Thuisbezorging:

Op werkdagen voor 20:00 besteld, morgen in huis

Beschikbaar
Ophalen in de winkel:

Onze teams ontwikkelden deze handbal voor gevorderde spelers en speelsters, die 2 tot 3 keer per week harsvrij trainen.

De WAX FREE-bal gebruikt een harsvrije technologie die je een uitstekende balgrip geeft! Maak indruk op je ploegmakkers met je welgemikte worpen op doel.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Grip

2 jaar research, labtests van 8 componenten en samenwerking met expert-testers.

Impactweerstand

Deze bal was in labtests bestand tegen 1500 worpen tegen een stalen plaat.

Stabiliteit

Rond de technische binnenbal zitten schuimlagen en versterkingen.

TECHNISCHE INFORMATIE

De WAX FREE, het verhaal achter de productontwikkeling!

We stellen je met trots deze innovatieve bal voor. Zo kan je harsvrij handballen. Onze ingenieurs hebben de interne structuur bestudeerd om je meer grip te bieden. De kuiltjes van het geperforeerde karkas laten zich voelen wanneer je de bal vastpakt. Ze geven je meer grip zodat je de mooiste bewegingen kan maken en de bal een gecontroleerd effect kan meegeven.

Waarom ontwikkelden we deze bal?

Onze productontwikkelaars, zelf handballers, ontwierpen deze bal met één doel voor ogen: jou harsvrij laten handballen. Waarom? Omdat sommige sportzalen handbal verbieden omwille van de sporen die het hars achterlaat! Een innovatie die mogelijk werd dankzij de samenstelling van de buitenbekleding van deze bal. Deze geeft je dezelfde uitstekende grip alsof je met hars speelt. Maar de bal trekt geen vuil aan!

Getest in het lab!

Hoewel het karkas van deze bal kuiltjes heeft met een 'golfbal-effect', wil dat niet zeggen dat hij fragiel is. Het bewijs? Deze bal heeft alle stresstests in het lab met vlag en wimpel doorstaan. Na 1500 worpen tegen 50 km/u op een stalen plaat kwam hij er vrijwel intact uit. Onze ingenieurs gebruikten ook een hybride techniek: de bal wordt genaaid met de naden aan de binnenkant. Zo is er minder kans op slijtage en een betere weerstand tijdens het spelen.

In de praktijk getest!

Bij de ontwikkeling van deze bal deden we niet alleen een beroep op de handbalspelers onder onze medewerkers, we werkten ook nauw samen met 25 toekomstige profspelers van het Opleidingscentrum voor Beloften (Frankrijk). Spelers die toch behoorlijk wat eisen stellen. En wat bleek? Hoewel ze gewend zijn om met hars te spelen, zegt 83% dat de WAX ​​FREE-bal voor hen geschikt is!

Een bal die altijd goed opgeblazen is!

Ons team van ingenieurs, zelf fervente handballers, ontwikkelden deze bal met een specifiek ontworpen binnenbal (soms ook luchtkamer genoemd). Deze houdt de lucht uitstekend vast. Op die manier loopt hij minder snel leeg. Je hoeft dus minder vaak lucht bij te pompen.

Welke maat past bij mijn leeftijd?

Maat 00: jonger dan 3 jaar tot 5 jaar,
Maat 0: van 5 tot 8 jaar,
Maat 1: meisjes van 8 tot 14 jaar en jongens van 8 tot 12 jaar,
Maat 2: meisjes ouder dan 14 jaar en jongens van 12 tot 16 jaar,
Maat 3: heren vanaf 16 jaar.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Schuimplastic 100% Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer-rubber Buitenschaal 70% Polyurethaan, 30% Polyethyleentereftalaat (PET) Behuizing 60% Natuurlijk rubber - latex, 40% Rubber - Styreen-butadieen-rubber(SBR) - Latex

GEBRUIKSAANWIJZING

Enkel geschikt voor zaalhandbal!

TESTS

Deze bal werd in het lab getest, maar ook op het veld, door 25 toekomstige profspelers van het Opleidingscentrum voor Beloften (Frankrijk).

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN