MINDER KOOLHYDRATEN, MEER VETTEN, VOOR EEN GOED EVENWICHT.
Om goed te kunnen werken heeft ons lichaam macronutriënten nodig (koolhydraten, vetten en eiwitten). Goed nieuws: onze reep heeft 2 van de 3! Koolhydraten uit natuurlijke suikers en goede vetten uit oliezaden en noten (amandelen). Bonus: een klein beetje eiwitten (uit de oliezaden). In dat evenwicht (minder koolhydraten, meer vetten) ligt het verschil tussen onze reep met zaden en amandelen en onze granenreep.
KLEINE RONDLEIDING DOOR ONS RECEPT. WAARVOOR DIENEN DE INGREDIËNTEN?
Zaden, amandelen, rijststroop, havermout en honing voor de energietoevoer.
Zaden en amandelen voor de smaak en om de reep knapperig te maken.
Stroop van gedehydrateerde rijst en zonnebloemolie voor de textuur.
Acerolapoeder voor de vitamine C, een antioxidant die spiermoeheid tegengaat.
Extract rijk aan tocoferolen, een antioxidant waardoor je de reep kan bewaren.
IS DE REEP MET ZADEN EN AMANDELEN BEDOELD VOOR SPORTERS?
Onze producten zijn nog beter als je ze combineert met een actief leven. Onze reep met zaden en amandelen is ideaal voor gematigde inspanning: een fietsritje, een korte wandeling, een sprong in het water of gewoon een goedgevulde dag, want soms is het dagelijks leven een sport. Als je intensiever gaat sporten, ben je beter af met andere sportvoedingsproducten: fruit jellies of dadelpasta, gels, isotone sportdrank, eiwitrepen enz.
Wat is het nut van de verschillende ingrediënten?
- Zaden, amandelen, rijststroop, havermout en honing als energiebronnen.
- Zaden en amandelen voor de smaak en om de reep knapperig te maken.
- Stroop van gedehydrateerde rijst en zonnebloemolie voor de textuur.
- Acerolapoeder voor de vitamine C, een antioxidant die spiermoeheid tegengaat.
- Het tocoferolextract is een technische hulpstof voor de productie en vertraagt het oxidatie-effect in de reep.
Voedingswaarden
Voedingswaarde: 100 g | 35 g (= 1 reep)
Energiewaarde: 2260 kcal - 543 kJ | 678 kcal - 163 kJ
Vetten: 36 g | 11 g
waarvan verzadigde vetzuren: 4,6 g | 1,4 g
Koolhydraten: 34 g | 10 g
waarvan suikers: 14 g | 4,2 g
Eiwitten: 17 g | 5,1 g
Zout: 0,02 g | <0,01 g
Vitamine C: 0,40 mg (50%)* | 0,12 mg (15%)*
*% van de dagelijkse referentie-inname