Welk warmteniveau heeft deze donsjas?
De comforttemperatuur van deze jas, gedragen als derde laag, werd bepaald door middel van een gestandaardiseerde test in een klimaatkamer en bedraagt -5°C.
De pop droeg een synthetisch shirt met lange mouwen en een lichte fleece. De test werd uitgevoerd met een gesimuleerde windsnelheid van 5 km/u. We hebben dit model ook 'in stilstand' getest. in dat geval is de comforttemperatuur +5°C.
Wil je meer weten over de wattering die we gebruikten?
We gebruiken een wattering in 100% polyester van 125 g/m² in de romp en van 100 g/m² in de mouwen en capuchon.
De vulling bestaat uit gesiliconiseerde spiraalvezels waardoor ze bijzonder goed samendrukbaar en heel veerkrachtig is.
Ze voelt helemaal niet dik aan en heeft toch een hoog isolerend vermogen door de lucht die ze vasthoudt, en is tegelijk ook heel licht. Dit heeft het voordeel dat de vulling zelfs nat nog de warmte vasthoudt.
Stevige stoffen
De stof van polyamide is gemaakt van garen van 20 denier (eenheid om de dikte van garen te meten) en bestand tegen 20.000 schuurcycli. De stevigheid wordt getest via de Martindale-test, norm 12 947-2. Tijdens die test wordt de stof van de jas over een andere stof gewreven om de schuurbestendigheid van te bepalen.
Buitenkant: Stof in 100% polyamide van 39 g/m², 20 denier
Voering: Stof in 100% polyamide van 35 g/m², mix van garens van 15 en 20 denier
Waterafstotend vermogen van de stof (vooral niet te verwarren met waterdichtheid)
Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo neemt de kleding geen water op en blijft het kledingstuk licht en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen, maar door het dragen kan die behandeling afslijten. We raden je aan om na elke wasbeurt de stof weer waterafstotend te maken.
Waterafstotende behandeling zonder PFK's
Onze waterafstotende behandeling van de jas MT100 met capuchon is PFC free, dat wil zeggen zonder gebruik van PFK's (perfluorkoolstoffen). PFK's worden vaak gebruikt om textiel waterafstotend te maken maar zijn giftig voor het milieu en voor de mens.
Hoe kun je de jas opnieuw waterafstotend maken?
Gebruik nadat je de jas hebt gewassen een vloeibaar impregneermiddel om de buitenstof weer waterafstotend te maken.Zo vernieuw je het waterafstotende vermogen van je kledingstuk, zodat het beter beschermt en langer meegaat.Je vindt dat middel in onze winkel en op onze website met referentie 8554908
Een scheurtje? Zo repareer je je jas
Tijdens een trektocht kan er een scheurtje in je jas komen! Het goede nieuws is dat je dit kan repareren om te vermijden dat het scheurtje of gaatje groter wordt en je jas stukjes vulling verliest.
Zie je het niet zitten om die reparatie zelf te doen? Geen paniek! Ga naar een atelier in een van onze winkels waar onze medewerkers je jas kunnen herstellen met een speciale patch.
Praktisch
Beschermflap onder de rits om goed te beschermen tegen de wind.
Elastiek aan de polsen. Flap bovenaan de kraag om de kin te beschermen.
Elastisch aanspankoord met koordstopper onderaan de jas.
Capuchon met elastisch biesje.
Gewicht
XS : 0.33 kg
S : 0.38 kg
M : 0.39 kg
L : 0.4 kg
XL : 0.41 kg
2XL : 0.42 kg
3XL : 0.43 kg