Fleece jas voor wandelen heren MH120

€17,99

8492827

Aan de voet van de Mont Blanc ontwikkelde ons team een ecodesigned, voordelige, warme en ademende fleece voor wie af en toe in de bergen wandelt.

Een fleece met een kleinere ecologische voetafdruk, gemaakt van gerecycled polyester. Warm en licht, beschermt je tegen de kou in de bergen. Die mag niet ontbreken in je rugzak!

Kleur:

GRIJS

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Stof die isoleert tegen de kou, geruwd aan binnen- en buitenkant (200 g/m²). Opstaande kraag

Ademend vermogen

Het tricot laat door het lichaam geproduceerde damp door. Volledige rits

Bewegingsvrijheid

Rekbare stof, comfortabel tijdens het lopen

Lichtgewicht

Slechts 336 g in maat L

Zakken

2 steekzakken met rits om je spullen veilig op te bergen

Compactheid

Samendrukbare stof, om gemakkelijk mee te nemen in je rugzak

TECHNISCHE INFORMATIE

Gerecycled polyester

Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van fossiele brandstoffen en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen om comfortabel te wandelen in de bergen.

DOPE-DYED

Verven in een spinbad of 'dope dyeing' houdt in dat de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd. Die techniek heeft een kleinere milieu-impact dan de klassieke verfmethode waarbij de kleurstoffen pas worden toegevoegd als de stof al vervaardigd is, een methode die enorm veel water verbruikt en ook water vervuilt.
We gebruiken die schone verfmethode nu al voor onze zwarte en grijze fleeces MH120 en zijn volop bezig om ze ook voor de andere kleuren te kunnen toepassen.

Fleece: isolatie dankzij lucht

Fleece houdt de lucht vast door zijn volumineuze structuur (en door de stof op te ruwen).die luchtlaag is van nature isolerend en houdt zo het lichaam warm.
Deze stof is getest in het lab voor een comforttemperatuur van 7 tot 10°C, zonder extra jas.

2 jaar garantie

We testen de veroudering van onze wandelfleeces om te verzekeren dat ze lang meegaan. Zo garanderen we:
- dat de fleece stof bestand is tegen het schuren van je rugzak en bewegende armen zodat ze minder snel begint te pluizen
- dat de naden sterk zijn
- dat de fleece stof goed bestand is tegen vaak wassen
- dat de kleuren bestand zijn tegen vaak wassen, uv-straling en contact met transpiratie

WAAR KOMEN ONZE FLEECES VANDAAN?

Deze fleece werd bedacht en ontworpen in ons International Design Center aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk, en wordt vervolgens gemaakt door onze leveranciers in Vietnam en Bangladesh.
Onze partners hebben een uitvoerige knowhow verworven in de confectie van onze fleeces en we werken heel nauw met hen samen.
Dankzij die vertrouwensrelatie met onze industriële partners kunnen we technisch hoogstaande, kwalitatieve kleding maken.

PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Zak 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Ophangen op een kleerhanger of opvouwen en opbergen op een schone en droge plaats

TESTS

Ook het Decathlon Sportslab, ons laboratorium in Rijsel, draagt bij aan de innovatie en ontwikkeling van onze Quechua-producten.
Het is georganiseerd rond 4 themagebieden, elk met hun eigen ruimte en technologische instrumenten:
Morfologie (in het bijzonder dankzij 3D-analyse)
Bewegingswetenschappen
Thermisch comfort (met vier klimaatkamers)
Gedragswetenschappen en sensorische wetenschappenOnze fleeces worden allemaal getest op thermische testpoppen, volgens een vast testprotocol.

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen.
Ons team en een testpanel (bestaande uit partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het moment dat ze op de markt worden gebracht.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN