Fitnessschoenen voor dames 520 wit/roze

44,99
Kleur: Maangrijs / TAUPE PINK
Maat: Maattabel

Aantal:

Kom in stijl voor de dag met deze trendy fitnessschoenen die je zullen vergezellen tijdens je meest intensieve trainingen!

Perfecte mix van stijl en techniek, deze schoenen begeleiden je bij al je fitnesstrainingen.Zomer en winter, ze zorgen voor een trendy en verfijnde look om je outfits compleet te maken.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Demping

Nieuw MFOAM-schuim om demping te garanderen tijdens je dynamische bewegingen

Flexibiliteit

Dankzij het H-flex-systeem buigt de schoen soepel mee met je voet

Grip

Rubberen buitenzool voor grip en duurzaamheid

Ademend vermogen

Met luchtig mesh om je voet te laten ademen tijdens de inspanning

TECHNISCHE INFORMATIE

Waarom fitnessschoenen dragen?

Studies van ons Sportslab hebben aangetoond dat bij fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bewegingen zoals draaien, tuck jumps, squats, lunges. We ontwikkelen al onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren zonder gevaar voor blessures. Met schoenen die speciaal bedoeld zijn voor fitness loop je 20% minder risico op blessures dan met hardloopschoenen.

Drop van de zool: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet

Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0).

Flexibel in alle richtingen

De flexibiliteit in alle richtingen is de capaciteit van de schoen om mee te buigen en te draaien zodat je gemakkelijker van richting kan veranderen.
Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen we zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.

Steun voor de voorvoet

Waarom is dat belangrijk?
De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.

Demping aan de voorvoet

Demping is het vermogen van de schoen om schokken te dempen en trillingen te verzachten.
Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen vooral aan de hiel is. We ontwikkelen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen beter na elkaar kunt uitvoeren.

Slipvastheid en draaibeweging

Dit model is voldoende slipvast om gemakkelijk en snel van richting te veranderen, terwijl de rotatiezone minder slipvast is, zodat je gemakkelijker kunt draaien zonder je gewrichten te veel te belasten. Het is van groot belang om een goed evenwicht te vinden tussen die twee behoeftes. Door een combinatie van sensoriële, mechanische en biomechanische tests zijn we erin geslaagd de juiste mate van slipvastheid te bepalen en ook de precieze zone waar je je afzet bij het draaien.

Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST

In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat er niets boven praktijkervaring gaat, testen we onze artikelen ook in verschillende fitnesszalen, waar ze worden gedragen. Dankzij al die tests kunnen we technische en betaalbare artikelen aanbieden, met één doel voor ogen: zorgen dat jij kunt sporten in de beste omstandigheden.

Pluspunt? Geen strepen op de vloer.

De zool van deze schoen is zo ontwikkeld dat hij geen sporen nalaat.

Kan je met fitnessschoenen ook op de loopband hardlopen?

Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontwikkeld voor cardiofitness. Ze zijn ook geschikt voor hardlopen op een loopband, maar niet te lang. Wil je je bijvoorbeeld even opwarmen of uitlopen voor of na een training, dan zijn ze de perfecte keuze. Maar als je uitsluitend wil hardlopen, op een loopband of buiten, raden we je sterk aan om specifieke hardloopschoenen te dragen, dat is veel veiliger.

Fitnessschoenen, enkel voor binnen?

Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je deze schoenen buiten draagt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende slipvast te zijn voor cardiofitness

Ultieme schokdemping dankzij het nieuwe MFOAM-schuim

Comfort en schokdemping zijn altijd al basisconcepten geweest voor fitnessschoenen. Het nieuwe MFOAM-schuim van Decathlon is hét antwoord op beide behoeften en is zonder twijfel het meest hoogwaardige EVA (flexibel en soepel materiaal) dat er bestaat.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Behuizing 70% EVA, 30% Butadieen rubber Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

AFBEELDINGEN

Fitnessschoenen voor dames 520 wit/roze
Fitnessschoenen voor dames 520 wit/roze
Fitnessschoenen voor dames 520 wit/roze

VIDEO

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN