FIETSPONCHO 540 STAD ZICHTBAAR 'S NACHTS ZWART/CAMEL

€39,99

8781355

Blijf je graag droog tijdens het fietsen door de stad of tijdens het pendelen? Draag deze poncho met mouwen in combinatie met een regenbroek.

Met je PBM-gecertificeerde poncho ben je 's nachts zichtbaar en fiets je fluitend door de regen. Je kunt hem overal meenemen en bergt hem zo weer op in het voorvak. Niet gebruiken bij felle wind.

Kleur:

Hazelnoot / ZWART

Maat:

Maattabel

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Houdt je 2 uur lang droog tot aan de topjes van je vingers. Waterdichte naden.

Zichtbaarheid

Dankzij de reflecterende stroken ben je perfect 's nachts zichtbaar.

Verstelbaar

Draag de capuchon op of onder je helm dankzij de ruimteplooi.

Stabiliteit

Blijf goed beschermd dankzij de riempjes aan de benen en de handen.

Gezichtsveld

Verruim je horizon dankzij de vorm van de capuchon en de verstelmogelijkheden.

Bewegingsvrijheid

Fiets ongehinderd dankzij de mouwen en verstelbare capuchon.

Compactheid

Eenvoudig op te bergen in de eigen buidelzak.

TECHNISCHE INFORMATIE

HOE IS DE PONCHO AANGEPAST AAN STADSMOBILITEIT?

Met zijn ruime pasvorm past de poncho over elke normale jas en over een rugzak van 20 liter, waarmee hij meteen geschikt is voor fietspendelaars.
Uniseks-model dat je van het hoofd tot de dijen bedekt.
Je kunt je fietshelm op de capuchon dragen of eronder, tenzij het een groot model is, type kuiphelm. Verstelbare capuchon die je hoofdbewegingen volgt.
Op te bergen in zijn eigen zak: B 26,5 x H 22,5 x D 5,5 cm.

HOE BLIJF JE DROOG?

Al beschermt de poncho je bovenlichaam uiterst goed, het blijft sterk aanbevolen hem te combineren met een regenbroek om ook je benen droog te houden. Jammer genoeg beschermt de poncho je schoenen niet, wat ongelukkig kan uitpakken bij zware regen. Zijn grote voordeel is dat je hem eenvoudig aantrekt en kan bewaren in je fietstas. Pas je uitrusting aan in een paar seconden!

WELKE TESTS VOEREN WE UIT OM JE EEN WATERDICHTE PONCHO TE KUNNEN GARANDEREN?

De waterdichtheid wordt verzekerd door de stevige, gecoate stof en de waterdichte naden. We meten in hoeverre een stof bestand is tegen de druk van water, uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op ISO 811-norm). Ons materiaal is na 5 wasbeurten nog bestand tegen de waterdruk uitgeoefend door 2000 mm regen. Het afgewerkte product werd goedgekeurd na een test in ons eigen lab onder een regendouche van 60 l water/u/m², 2 uur lang. De omstandigheden van een gemiddelde regenbui, zeg maar.

WAT BETEKENT GENORMEERDE ZICHTBAARHEID?

Dankzij de reflecterende stroken voldoet deze poncho aan de zichtbaarheidsvoorschriften (norm EN17353) en is de fietser tijdens verplaatsingen 'S NACHTS ZICHTBAAR.
De positie van deze zichtbaarheidsmarkeringen werd bepaald met de houding van de fietser in gedachten en maken de fietser 's nachts zichtbaar voor auto's tot 50 m ver.

WATERDICHT EN ADEMEND

Waterafstotende coating (RET = 12): beperkt condensvorming binnenin.
Om te weten of een stof ademt, meten we de waterdampdoorlatendheid of RET-waarde (Resistance Evaporative Transfer, gebaseerd op ISO-norm 11092). Hoe lager die waarde, hoe beter de transpiratiedampen van je lichaam kunnen ontsnappen en hoe beter het dus kan ademen. Bijvoorbeeld: RET < 9 = extreem ademende stof / 9 < RET < 12 = heel ademende stof / 12 < RET < 20 = ademende stof / RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.

WIE ZIT ER ACHTER DIT PRODUCT?

Deze poncho werd ontwikkeld door ons kledingteam (Cécile, productmanager, Emma, productingenieur, Olivia, designer en Lucille, modelmaker). Nu kan je volop genieten van je fietstochten door de stad, zelfs in de regen!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

De poncho na gebruik altijd goed laten drogen voordat je deze opvouwt. Verder raden we je aan om je poncho na het wassen te behandelen met een waterdichtmakende spray.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor felle wind en hoge snelheden (meer dan 20 km/u)

TESTS

100% waterdichte naden, getest in het lab. Dit product werd gevalideerd met een douchetest van 60 l water/m²/u, en dat 2 uur lang. Bij die test worden de omstandigheden van een gemiddelde regenbui nagebootst.

Goedgekeurd door

Deze poncho is een persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) voor zichtbaarheid.
Hij werd onderworpen aan het EG-typeonderzoek bij een erkende Europese instelling: SGS Fimko, nr. 0598, Takomotie 8, 00380 Helsinki, Finland. Het EG-typeonderzoek gebeurde op basis van de eisen van de norm NF EN17353 voor een PBM van categorie B3.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

VIDEO

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden