Een nieuw recept, op basis van jullie feedback
Blijkbaar vonden veel van onze klanten de vorige versie te kleverig, wat het lastig maakte in volle inspanning. Hoe hebben we dat probleem aangepakt?
We hebben twee stabilisatoren toegevoegd aan ons recept:
- citroenzuur (dat ook al in het vorige recept zat),
- en natriumcitraat dat we uit citroenen halen.
Het oordeel? Ons 50-koppige testerspanel was er helemaal weg van. Lekker, smeuïg en ... niet kleverig!
Een lokaal product, zo hebben we het graag
Wil je graag weten waar deze fruit jellies gemaakt worden? Goed, als je aandringt! Kort gezegd, dit sportsnoepje kwam tot stand in een klein fabriekje in Zuid-Frankrijk. "We werken er al vijftien jaar mee samen", aldus voedingsingenieur Juliette.
De appels en peren komen uit de lokale teelt, daar hebben we het zo meteen over. De suiker ook. Wat het andere fruit betreft, dat importeren we uit Europese landen met een klimaat dat geschikt is voor de teelt van die vruchten
WAAROM ZIT ER APPEL OF PEER IN DE FRUIT JELLIES?
Een goede vraag, zeker als je fruit jellies met citrus- of aardbei-cranberrysmaak hebt gekocht. Geen zorgen, het gaat niet om een of ander bizar bedenksel van onze chef Gertrude. Nee, appels en peren zijn gewoon de twee basisingrediënten van ons recept. Ze worden met zorg uitgekozen door onze leverancier waar we het daarnet al over hadden.
EEN PRODUCT VOOR DUURSPORTERS
60 gram koolhydraten (=suikers) per uur dat je sport, dat raden de voedingsdeskundigen aan voor inspanningen van meer dan 3 uur. Deze fruit jellies van 25 gram bevatten 21 gram koolhydraten per reep, waarvan 16 g enkelvoudige suikers. We raden je aan om de eerste reep na 30 minuten sporten te nuttigen. Twee per uur dus (of een fruit jelly en een gel of reep), in combinatie met een sportdrank.
Gemakkelijk open en dicht!
Vanaf nu hoef je niet langer het plastic met je tanden open te scheuren (waarbij je dan ook nog eens een stukje binnenkrijgt...). Vanaf nu hoe je niet langer te kiezen tussen alles in één keer nuttigen of het overschot zo in je zak stoppen, met alle (kleverige) gevolgen van dien.
Dankzij de kleefstrip gaat het openen heel gemakkelijk. De slimme sluiting beschermt je snack perfect tot je er de volgende keer een hap van neemt!
Wat is het nut van de verschillende ingrediënten?
● Suiker en maltodextrine voor energie.
● Glucosestroop voor de textuur.
● Glycerol voor de textuur en de stabiliteit.
● Pectine voor de textuur. Een geleermiddel dat ook gebruik wordt om jam te maken, en dat van nature aanwezig is in fruit.
● Acerolapoeder, een superfood en bron van vitamine C!
● Vitaminen B1, B3 en B6 tegen de vermoeidheid: want een lach op je finishfoto, daar gaat het toch ook om!
● En de rest vind je in het stukje 'Een nieuw recept, op basis van jullie feedback'