Ecodesigned gymschoenen voor kinderen roze

7,99
Kleur: Pastel fluoperzik / Sneeuwwit
Maat: Maattabel

Aantal:

De eerste gymschoenen voor baby tot kleuter die je kleintje kan dragen bij de eerste stapjes, in het kinderdagverblijf, op school, thuis ...

Mijn eerste gymschoentjes! Deze soepele en antislip gymschoentjes helpen om niet uit te glijden op de modules van het kleutergymparcours.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Respecteert de motorische ontwikkeling

Bovenwerk en zool van heel soepel materiaal.

Helpt autonomie te ontwikkelen

Markering rechter-/linkervoet, klittenband, aantreklipje aan de hiel.

Ademend vermogen

Het materiaal van het bovenwerk is luchtdoorlatend voor meer comfort.

Grip

Goede grip dankzij de antislip zool.

TECHNISCHE INFORMATIE

De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd:

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen leg je ook de basis voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is samen met anderen sporten goed voor de ontwikkeling van het groepsgevoel en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn:

Wat zijn de lichamelijke voordelen?
- Ontwikkeling van fundamentele lichamelijke vaardigheden (motoriek, evenwicht en coördinatie)
- Bevorderlijk voor de groei
- Bestrijding van overgewicht

Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn?
- Stimuleert het zelfvertrouwen
- Ontwikkelt het groepsgevoel
- Draagt bij aan de emotionele ontwikkeling van het kind

Gebruiksadvies:

De gymschoentjes van Domyos zijn bedoeld voor binnen (op droge, vlakke zaalvloeren). Het volstaat om ze aan te trekken zonder sokjes zodat de voetjes van je kind maximaal contact houden met de grond. Zo kunnen de zenuwen in de voetzool de grond "voelen" en het kind helpen om het evenwicht te vinden.

Kenmerken van kindervoetjes:

Op blote voeten lopen is beter voor peuters en kleuters, ze leren beter stappen en het ontwikkelt hun gevoel. De zenuwen in de voetzool helpen bepalen hoe het lichaamsgewicht moeten worden verdeeld om het evenwicht te bewaren. De gymschoenen van Domyos zijn breed en soepel zodat de voetjes zich ongehinderd kunnen ontwikkelen en sterker worden, en tegelijk beschermen ze tegen de kou of gevaarlijke oppervlakken. Al onze schoenen zijn aangepast aan de specifieke lichaamsbouw van kinderen.

De activiteit:

Wat is peuter- en kleutergym?Speelse gymnastiekoefeningen op een behendigheidsparcours dat wordt gebouwd met aangepast materiaal, onder toezicht van begeleiders. Een parcours bestaat uit verschillende toestellen op maat van de allerkleinsten (balken, trappen, hellende vlakken, gelijke leggers, tunnels, rollen...) waarop de kinderen kunnen klimmen, glijden, springen, lopen enz. Peuter- en kleutergym wordt beoefend vanaf de leeftijd van 10 maanden tot 6 jaar.

De voordelen van de activiteit:

Wat zijn de voordelen van peuter- en kleutergym?Peuter- en kleutergym stimuleert de psychomotorische ontwikkeling van jonge kinderen, en is vooral goed voor de ontwikkeling van de motoriek, de coördinatie en het evenwicht. Bovendien helpt het balanceren, springen, rollen en klauteren op de modules je kind om zelfstandiger te worden en meer vertrouwen te krijgen.

De outfit:

Wat trek ik mijn kind aan voor de peuter- of kleutergym?
Kleding die comfortabel zit, aangepast aan het seizoen: een T-shirt en een short of lange broek in soepel tricot, en een vestje of joggingpakje om op te warmen bij aankomst. En een paar gymschoentjes van Domyos om niet uit te glijden op de toestellen.

Het belang van de juiste schoenmaat:

Hoe kies ik de maat?
De juiste schoenmaat is essentieel: gymschoentjes die te groot of te klein zijn (al is het maar 5 mm!) zijn geen goed idee. Een schoen die te krap zit kan pijnlijk zijn voor enkel en tenen, of schaafwondjes veroorzaken. Een schoen die te groot is kan ertoe leiden dat het kind anders gaat lopen of blaren opleveren door de wrijving. De voeten van kinderen tussen 1 en 2 jaar groeien gemiddeld één schoenmaat om de 3 à 4 maanden. Controleer dus geregeld de schoenmaat.

Aanvullende informatie duurzame ontwikkeling

Onze productontwikkelaars zijn zich bewust van de impact van hun werk op het milieu en hebben daarom de gymschoentjes 110 ontwikkeld met aandacht voor duurzaamheid.

Door een nieuw design (patroon en materiaalkeuze) en door minder materialen te gebruiken voor de zool, konden ze de CO²-impact van de productie met maar liefst 21% verminderen.

We besparen op natuurlijke grondstoffen

Dankzij die aanpak werd het gebruik van natuurlijke grondstoffen met 43% verminderd, de impact op de watervervuiling met 30% verlaagd en de luchtvervuiling met 26%, en tegelijk konden we alle belangrijke elementen die onze klanten waarderen in deze gymschoentjes behouden.

Ook deze nieuwe gymschoen werd ontwikkeld in samenwerking met een bewegingstherapeut.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Behuizing 100% Styreen Butadieen Buitenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Binnenkant van 80% Polyethyleentereftalaat (PET), 20% EVA

VOORRAADADVIES

Opbergen beschermd tegen vocht en licht, op een verluchte plek.

GEBRUIKSAANWIJZING

De Domyos-schoentjes zijn ontworpen om binnen te dragen.

TESTS

De gymschoentjes GSL110 van Domyos werden getest in de praktijk, door kinderen tijdens peuter- en kleutergym.
Alle gymschoenen van Domyos werden getest in laboratoria (bijvoorbeeld om de slip- en slijtvastheid van de buitenzool na te gaan). Onze producten leven ook het beleid van Decathlon op het vlak van giftige stoffen na. En tot slot is ook de stevigheid van al onze stoffen en materialen beproefd.

ONDERHOUDSADVIES

Wassen voor eerste gebruik. Handwas. Niet stomen.

AFBEELDINGEN

Ecodesigned gymschoenen voor kinderen roze
Ecodesigned gymschoenen voor kinderen roze

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN