SUBEA

Duikpak voor heren neopreen 5 mm SCD 500 zwart en blauw

€109,99
Ref. : 8544637

Een duikpak van 5 mm gemaakt door onze productontwikkelaars, zelf enthousiaste duikers. Het is geschikt voor beginnende duikers in matig warm water (16-24°C).

Duikpak in neopreen van 5 mm voor een goede thermische bescherming, om comfortabel te duiken in matig warm water.

Kleur: Asfaltblauw / Diepzeeblauw

Maattabel
  • XS undefined
  • S undefined
  • M undefined
  • L undefined
  • XL undefined
  • 2XL undefined
  • 3XL undefined
Aantal:

Productvoordelen

Thermische isolatie

Duikpak in neopreen van 5 mm. Waterdichte naden, gelijmd-gestikte assemblage

Gemakkelijk aan en uit

Eéndelig duikpak met rits aan de voorzijde. Vaste kap.

Bewegingsvrijheid

Anatomisch model om de armen vrij te bewegen. Geen naden onder de oksels.

Levensduur

Verstevigde print op de knieën voor meer slijtvastheid.

Technische informatie

Details over de warmte-isolatie en verstevigingen

Duikpak van het type natpak bestaande uit panden in neopreenschuim van 5 mm dik (met productietolerantie) dat aan beide kanten bekleed is met nylon.
Waterdichte naden dankzij de gelijmd-genaaide assemblage van het type GBS (glued and blind stitched). Rits aan de voorkant.
Met verstevigde print op de knieën voor meer slijtvastheid.

Gelijmd-genaaide assemblage - GBS

De naden van het pak en van de kap zijn waterdicht dankzij de GBS-methode (glued and blind stitched): het neopreen wordt eerst gelijmd en vervolgens nog eens gestikt voor extra sterkte (de naald doorboort het neopreen niet volledig zodat er geen water kan binnendringen).

Thermische beschermklasse

Dit duikpak biedt een thermische bescherming die werd getest door het onafhankelijke instituut INPP (Marseille, Frankrijk), dat bevestigde dat het duikpak voldoet aan de norm (NF EN 14225-1:2017).

Dit duikpak is gehomologeerd in KLASSE C:
A (+7°C/+12°C / +45°F/+54°F)
B (+10°C/+18°C / +50°F/+64°F)
C (+16°C/+24°C / +61°F/+75°F)
D (+22°C/+30°C / +72°F/+86°F).

Pas de warmte en dikte van je duikpak aan!

Laat de kou niet langer een spelbreker zijn! Stem je thermische bescherming af op de watertemperatuur. Om te vermijden dat je een ander duikpak moet hebben voor verschillende omstandigheden, ontwikkelden we een concept met 5 artikelen die je kan combineren volgens de watertemperatuur.
Op die manier kan je je duikpak aanvullen met een kap, een neopreen duiktop, een top met kap, een ondershorty van 1 mm of een overshorty van 5,5 mm.

Wat is een natpak?

Dit type duikpak komt het vaakst voor. De bedoeling ervan is niet om het water buiten te houden, maar in hoge mate vast te houden zodat je lichaam warm blijft doordat een warmtebuffer wordt gecreëerd tussen je lichaam en de omgeving. De pakken zijn vervaardigd van neopreen — een rubberpolymeer gevuld met luchtbellen — en verkrijgbaar in diktes van 0,5 tot 7 mm. Hierdoor zijn het uitstekende duikpakken, omdat ze soepel en aanpasbaar zijn.

Slimme tips om je duikpak aan te trekken

Stop je voet in een plastic tasje en steek daarna je been in je pak. Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om het pak aan te passen, even vragen aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.

Tips om je duikpak te onderhouden

1) Laat je pak na elk gebruik goed weken in wat helder water, zowel de binnen- als de buitenkant.
2) Ontsmet met een antibacterieel product.
3) Goed uitspoelen met helder water.
4) Laten drogen op een brede kleerhanger, uit de zon en in een goed verluchte ruimte. Let op met de zon want die verkleurt de delen in textiel van het pak en versnelt de veroudering van neopreen. De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.

Garantie

2 jaar

Gewicht

XS : 1.5 kg
S : 1.5 kg
M : 1.6 kg
L : 1.6 kg
XL : 1.7 kg
2XL : 1.8 kg
3XL : 1.9 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Schuimplastic 100% Rubber Voering 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Bewaar je duikpak beschermd tegen zonlicht en ver van warmtebronnen, op een brede hanger, zodat het in model blijft en het neopreen wordt ontzien.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor zwemmen en boardsporten.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams en onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de warmte-isolatie goed te keuren.

Goedgekeurd door

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by DECATHLON in Hendaye, Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met het SUBEA-team (productmanagers, designers en ingenieurs) tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Handleiding

Voor meer informatie over dit product, bekijk de handleiding

Reviews

Loading

Vragen & Antwoorden