ROTH

Duikfles voor diepzeeduiken 6 liter 230 bar geel

€279,99
Ref. : 4981075

Het merk Roth ontwikkelde deze lichte en compacte duikfles!

Een stalen duikfles van 6 liter, doeltreffend voor korte duiken of duiken op geringe diepte. Ook ideaal voor jonge duikers vanaf 8 jaar.

Kleur: GEEL

Aantal:
Bezorging:

9 tot 11 dagen

Productvoordelen

Inhoud

Inhoud van 6 liter. Kranen gecertificeerd voor 230 bar.

Modulariteit

1 uitgang met adapter om over te schakelen op DIN of INT (ook beugel genoemd).

Technische informatie

De Roth duikfles

De duikfles bestaat uit een stalen fles, een kraan, een beugeluitgang, een voet in pvc, een draaggreep en een beschermnet.

Voet en draaggreep

De voet in pvc is aangepast aan de diameter van de fles en zorgt ervoor dat die rechtop kan blijven staan. Onderin de voet zit een gat, zodat het overtollige water eruit kan en zodat je de voet er gemakkelijker af kunt halen. De draaggreep bestaat uit 2 delen, zodat de fles gemakkelijk te (de)monteren is zonder de kraan te moeten losschroeven.

Onderhoud

Het is verboden om de fles te repareren met laswerk, klinkwerk of door er gaten in te boren, om materiaal te verwijderen en om de fles sterk te verhitten (maximumtemperatuur 300°C).

Courant onderhoud

Het wordt aangeraden om je duikfles na elke duik af te spoelen met zoet water. Vergeet hierbij de onderkant niet: de pvc voet is voorzien van een opening voor waterafvoer. Op die manier verwijder je zeewater en zand en voorkom je slijtage van de coating en vroegtijdige corrosie. Werk lak die is afgebladderd door schokken of slijtage onmiddellijk bij.

Periodiek onderhoud

Deze fles moet regelmatig worden gecontroleerd volgens de wetgeving in het land van gebruik. Die controles moeten verplicht uitgevoerd worden door bevoegde instellingen of personen. (een Frans besluit van 15 maart 2000 verplicht een jaarlijkse visuele inspectie door een vakman (TIV); met herkeuring om de 5 of 2 jaar).

Opbergen

Volg onderstaande adviezen op als je de flessen voor lange tijd opbergt. Spoel de flessen uit met zoet water en droog goed de binnenkant van de fles. Zet de fles rechtop, in een schone en droge ruimte bij een gematigde temperatuur. Laat een klein beetje druk in de fles om stof en condensatie, die via het kranenstelsel zijn binnengedrongen, te verwijderen.

Aanbevelingen 1/2

Vul een fles nooit direct aan de kraan (zonder ademautomaat).
Laat de kraan van een lege fles nooit open staan. Stel een fles nooit bloot aan stuifwater of golven en laat ze nooit in water drijven op de bodem van de boot.

Aanbevelingen 2/2

Behoud indien mogelijk een restdruk in de fles om water te verwijderen dat binnengedrongen is via de kraanopening (als de fles volledig leeg is na een duik, laat dan de ontspanner zitten tot de fles wordt weggezet). Leeg een fles nooit te snel, om te voorkomen dat er zich ijs vormt in het kranenstelsel en dat er zich condens vormt aan de binnenkant van de fles.

Afmetingen van de duikfles

Hoogte: 51,5 cm.

Diameter: 14 cm.

Garantie

2 jaar

Gewicht

7.1 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Metalen structuur 100% Staal

VOORRAADADVIES

Rechtop en gevuld met een minimumdruk (1 bar) bewaren op een droge en donkere plaats.

GEBRUIKSAANWIJZING

Duikflessen moeten om de 2 jaar worden gekeurd.

Handleiding

http://rothmions.fr/bouteille_plongee.html

Reviews

Loading
Bekijk ook