Hoe kies je de juiste maat duikbril?
Plaats de duikbril op je gezicht zonder het riempje rond je hoofd te doen. Druk met je handen de bril tegen je gezicht, en hou je adem in.
Als de duikbril goed op je gezicht blijft 'kleven', dan heeft hij de goede maat en zal hij waterdicht zijn.
Al hij daarentegen loskomt en afvalt, betekent dit dat er nog lucht kan ontsnappen en dat er dus ook water kan binnenkomen. Probeer dan een andere maat of een ander model.
Voorkom het beslaan van je duikbril
Nieuwe duikbril: om je bril goed te ontvetten wrijf je met je vingers afwasmiddel uit over het glas en spoel je met lauw water. Gebruik hiervoor geen spons.
Spuug voor elk gebruik in je duikbril en wrijf het speeksel met je vingers uit over het glas. Spoel daarna je bril.
Maak je gezicht nat om de temperatuurverschillen tussen je huid en het glas van je bril te beperken, hierdoor zal het beslaan worden beperkt.
Veelzijdig
De soepele mantel en de beperkte aerodynamische weerstand worden vooral gewaardeerd voor vrijduiken en harpoenvissen, maar ook voor snorkelen en diepzeeduiken.
Kijkglas in gehard glas
Gehard glas is twee tot vijf keer sterker dan gewoon glas. Het breekt in kleine stukjes om ernstige verwondingen te vermijden.
Microverstelbare gespen
Met de microverstelbare gespen en de gegroefde hoofdband kun je de duikbril eenvoudig en nauwkeurig afstellen, zelfs met handschoenen aan.
Siliconen mantel
Siliconen is een uiterst soepel materiaal. Een mantel in siliconen is niet alleen zacht maar past zich ook aan de vorm van het gezicht aan, wat bijdraagt aan een goede waterdichtheid.