Dressuurhoofdstel voor paard en pony 900 zwart

69,99
Kleur: ZWART / Sneeuwwit / ZWART
Maat: Maattabel

Ons team, zelf fervente ruiters, ontwikkelde dit anatomische hoofdstel om drukpunten op de nek en het hoofd van je dressuurpaard te beperken.

Ben je op zoek naar een comfortabel hoofdstel voor je paard? Dit hoofdstel met een anatomisch kopstuk, een V-vormige frontriem en zachte pads beperkt het aantal drukpunten op het hoofd.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Anatomisch ontwerp

Anatomisch kopstuk dat de druk op nek en oren vermindert.

Slijtvastheid

Stevig buffelleer met een laag vaarsleer voor een duurzaam hoofdstel.

Irritatiewerend

Verstevigd met schuim aan de drukzones: kopstuk, neusriem en pull back.

TECHNISCHE INFORMATIE

Ontwerp en design

Het ontwerp van dit hoofdstel is in de eerste plaats gebaseerd op de anatomische behoeften van je paard. Alle lijnen zijn ontwikkeld en geplaatst volgens de lichaamsbouw van het paard, zodat het hoofdstel de ontspannen werkstijl niet hindert. Dit model is elegant en geraffineerd dankzij de frontriem met strassteentjes en de brede, glanzende neusriem.

Anatomisch ontwerp: Kopstuk met brug

De nek is meestal een zone die onderhevig is aan druk die afkomstig kan zijn van het kopstuk van het hoofstel, maar ook van de handbewegingen van de ruiter die worden doorgegeven op de bakstukken van het hoofdstel die aan het kopstuk zijn vastgemaakt. Om dat te vermijden, gaven we het kopstuk een vorm die de achterkant van het hoofd en de halswervels vrij laat dankzij een 'brug' op zachte schuimkussentjes aan beide zijden van de nek.

Anatomisch ontwerp: Kopstuk en frontriem

Het kopstuk is voorgevormd om de achterkant van de oren vrij te laten, die zones zijn immers heel gevoelig en hebben een grote invloed op hoe het paard zijn mond ontspant. Vanuit diezelfde optiek hebben we de frontriem zo gemaakt dat de bevestiging aan de onderkant van het kopstuk dun en hoog is om drukpunten op de zenuwuiteinden boven het rotsbeen en op de slaap te vermijden.

Anatomisch ontwerp: Neusriem

De achterkant van de neusriem heeft twee D-ringen zodat de brede neusriempad met schuim zich correct kan positioneren volgens de lichaamsbouw van het paard. De sperriem is volledig afneembaar zodat je zelf kan kiezen of je hem laat zitten of eraf haalt.De riemlus van de sperriem kan worden weggestopt in de neusriem. Als je de sperriem niet gebruikt, is de riemlus onzichtbaar.

Ontwerp van de keelriem

De gesp van de neusriem bevindt zich onder de kaken om het aantal gespen aan de geaderde zones van het hoofd te beperken. Aan de achterzijde heeft je paard er geen last van.

Irritatiewerend

De zones die het meest onderhevig zijn aan druk, werden bekleed met een padding in zacht schuim om het comfort voor het paard te verbeteren. Je vindt deze dunne bekleding op het kopstuk (met bijzondere aandacht voor de achterkant van de oren), op de neusriem en op de pull back.

Teugelcombinaties

Dit hoofdstel wordt verkocht zonder teugels zodat je zelf de gewenste grip en dikte kunt kiezen. In onze catalogus vind je: de teugels van het hoofdstel zijn gemaakt van glad leer met grip aan de binnenkant, net zoals de teugels met stuitnokken. Je kunt dus zelf de gewenste graad van grip en dikte kiezen.

Model

Het hoofdstel 900 is verkrijgbaar in twee maten: Cob (CS) en paard (FS). De maat CS is geschikt voor paarden met een klein hoofd en C- of D-pony's. De maat FS is dan weer geschikt voor de meeste rijpaarden.

Afstelling

Aangezien de neusriemvoering dik en zacht is, kan het een paar sessies duren voordat deze zich aan de vorm van het hoofd van je paard heeft aangepast. Het is dus normaal dat ze initieel eerder stijf aanvoelt. De voering versoepelt na verloop van tijd.

Onze tips om na te gaan of het hoofdstel goed zit

Je kan heel eenvoudig zelf controleren of het hoofdstel goed zit. Je moet 1 vinger tussen het neusbeen en de frontriem kunnen steken. Als deze laatste te hard is aangespannen, drukt hij op de zenuwzones zoals hierboven uitgelegd. Daarna probeer je of je 1 vinger kan steken tussen het kopstuk en de oren om na te gaan of het hoofdstel niet te hard knelt. Kijk bij de eerste keren dat je het hoofdstel gebruikt of je nergens irritaties ziet op het hoofd van je paard.

Onze tips voor een goede afstelling van de neusriem

De neusriem heeft een grote invloed op de mate waarin je paard zich kan ontspannen. Er moet bij voorkeur een vinger tussen het neusbeen en de neusriem kunnen en 2 vingers tussen neusriem en neusbot. Als je twijfelt over de juiste afstelling, aarzel dan niet om advies te vragen aan een professional. Overigens is het gebruik van een sperriem niet altijd nodig, dit hangt af van de behoefte van het paard. Deze van het hoofdstel 900 is makkelijk te verwijderen zonder dat je een sperriemlus ziet!

Onderhoudsadvies

Om je hoofdstel lang mooi te houden, raden we aan het geregeld schoon te maken met een spons, lauw water en glycerinezeep. Daarna kan je het leer hydrateren met leervet dat je aanbrengt met een gewone poetsdoek of een doek speciaal voor leer. Als je merkt dat het leer droog is en barstjes vertoont, kun je het extra voeden met hydraterende leermelk.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Leer - Buffel Hoofdvoering 100% Leder - Rund Gespen 100% Stainless Steel

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Dressuurhoofdstel voor paard en pony 900 zwart
Dressuurhoofdstel voor paard en pony 900 zwart

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN