FORCLAZ

Donsjas voor dames - MT100 - tot -5°C - bruin/wijnrood

€69,99
Ref. : 8587262

Deze donsjas met capuchon is gevuld met RDS-gecertificeerd dons en houdt je warm tijdens je trektochten bij fris weer! Tot -5°C in beweging en 5°C bij stilstand.

Deze jas met een vulkracht van 800 cuin houdt je lekker warm. Het model is heel compact, zo win je plaats in je rugzak, en levert met 275 gram nauwelijks extra gewicht op.

Kleur: Donker chocolade

Maattabel
  • XS online niet op voorraad
  • S undefined
  • M undefined
  • L undefined
  • XL undefined
  • 2XL undefined
Aantal:

Productvoordelen

Warmte

Comfortabel tussen 5°C en -5°C. RDS-dons met een vulkracht van 800 cuin

Compactheid

Gemakkelijk op te vouwen in de linkerzak dankzij een tweewegrits

Waterafstotend

De buitenstof kreeg een waterafstotende oppervlaktebehandeling zonder PFK's

Slijtvastheid

Stof in 100% polyamide van 35 g/m². 15 denier

Zakken

2 steekzakken met rits

Gewicht

Deze jas weegt ongeveer 275 g in maat M

Technische informatie

Welk warmteniveau heeft deze donsjas?

De comforttemperatuur van deze jas, gedragen als derde laag, werd bepaald door middel van een gestandaardiseerde test in een klimaatkamer en bedraagt -5°C.
De pop droeg een synthetisch shirt met lange mouwen en een lichte fleece. De test werd uitgevoerd met een gesimuleerde windsnelheid van 5 km/u. We hebben dit model ook 'in stilstand' getest. In dat geval bedraagt de comforttemperatuur +5°C.

De voordelen van een vulling met eendendons en -veren

Dons blijft volumineus en biedt daardoor drie voordelen voor bergsporten:
- Thermische isolatie dankzij de lucht die wordt vastgehouden door het dons en de veren.
- Superlicht: bij een gelijk isolatievermogen is dons lichter dan een synthetische wattering. Zo is je rugzak lichter.
- Zeer compact samendrukbaar.

VULKRACHT VAN DE DONSVULLING


De vulkracht bepaalt hoe goed het dons isoleert doordat het een bepaald volume lucht vasthoudt. Ze wordt uitgedrukt in cuin.
Dus hoe volumineuzer het dons (hoe meer cuin), hoe meer lucht het vasthoudt en hoe beter het bijgevolg isoleert. Deze jas met een vulling van 85% dons en 15% veren heeft een gegarandeerde vulkracht van minstens 800 cuin (internationale norm).

WAT BETEKENT RDS-GECERTIFICEERD?

RDS of "Responsible Down Standard" is een wereldwijd certificaat dat door een onafhankelijke instelling wordt uitgereikt aan merken die zich er vrijwillig voor opgeven.
Dit label garandeert dat de herkomst van het dons overeenstemt met onze verbintenissen rond de materialen.Onze leveranciers verbinden zich ertoe uitsluitend dons te gebruiken van ganzen en eenden die gekweekt worden voor hun vlees en die geplukt worden na het slachten.

Waterafstotend vermogen van de stof (vooral niet te verwarren met waterdichtheid)

Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. Het materiaal van deze donsjas is waterafstotend. We raden echter aan om er bij langdurige blootstelling aan regen een regenjas over te dragen. De stof kreeg een waterafstotende behandeling zonder PFK's, maar door het dragen kan de jas minder waterafstotend worden. We raden je aan om na elke wasbeurt de stof weer waterafstotend te maken.

Hoe onderhoud ik mijn donsjas?

Je kunt deze donsjas de hele winter door dragen, dus zal hij beslist vroeg of laat gewassen moeten worden. Maar hoe minder je hem wast, hoe beter hij zijn isolerende en waterafstotende werking behoudt.
Ons advies:
1/ Wassen in de machine met een wasmiddel voor dons of technische sportkleding, op 30°C met 2 of 3 tennisballen. Centrifugeren op laag toerental.

2/ Drogen in de droger op katoenprogramma, met 2 of 3 tennisballen, 2 tot 3 keer te herhalen totdat de jas volledig droog is.

Hoe de jas weer waterafstotend maken?

Gebruik nadat je de jas hebt gewassen een vloeibaar impregneermiddel. Zo maak je de stof weer waterafstotend en presteert het kledingstuk optimaal gedurende zijn hele levensduur.

Een scheurtje? Zo repareer je je donsjas

Tijdens een trektocht kan er een scheurtje in je donsjas komen! Het goede nieuws is dat je het scheurtje kunt repareren met een patch om te vermijden dat het groter wordt of dat er veertjes uit je jas komen.
Zie je het niet zitten om die reparatie zelf te doen? Geen paniek! De werkplaats van sommige Decathlon-winkels biedt een reparatieservice om je donsjas te herstellen met een thermoklevende patch.

Gewicht van de vulling

XS: 70 g
S: 75 g
M: 81 g
L: 87 g
XL: 94 g
2XL: 100 g

Garantie

2 jaar

Gewicht

XS : 0.29 kg
S : 0.29 kg
M : 0.275 kg
L : 0.306 kg
XL : 0.336 kg
2XL : 0.358 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Garnering 90% Grijze eendendons, 10% Veer van grijze eend Hoofdstof 100% Polyamide Hoofdvoering 100% Polyamide vulling 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Bewaren op een kleerhanger, op een droge plek.
Niet opgevouwen in de eigen zak opbergen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor trektochten in de regen.

TESTS

Al onze donsjassen worden in ons lab getest, als derde laag op een thermische pop (over een shirt met lange mouwen en een fleece), bij een windsnelheid van 5 km/u. De warmte-isolatie wordt aangegeven op een schaal van 1 tot 5, zodat je de jas kunt kiezen die voor jou het meest geschikt is.

Goedgekeurd door

10 trekkers (5 mannen en 5 vrouwen), onafhankelijk van Decathlon, hebben deze donsjas uitgetest tijdens een bergtocht van een week in november 2016, in de streek rond de Mont Blanc. Op basis van hun feedback konden we deze donsjas goedkeuren voor bergtrekking.

Afbeeldingen

Donsjas voor dames - MT100 - tot -5°C - bruin/wijnrood
Donsjas voor dames - MT100 - tot -5°C - bruin/wijnrood
Donsjas voor dames - MT100 - tot -5°C - bruin/wijnrood
Donsjas voor dames - MT100 - tot -5°C - bruin/wijnrood

Reviews

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook