FORCLAZ

Donsjas voor bergtrekking dames MT100 -5°C

€59,99
Ref. : 8666978

Met deze donsjas, de meest samendrukbare uit ons assortiment, win je plaats in je rugzak en ga je licht op pad. De vulkracht van 800 Cuin garandeert een prima verhouding tussen warmte en lichtheid!

Deze donsjas met RDS*-gecertificeerd dons houdt je warm tijdens je trektochten bij fris weer! Tot -5°C in beweging en 5°C bij stilstand.

Kleur: ZWART / GRIJS

Maattabel
  • XS 10 stuks
  • S 10 stuks
  • M 10 stuks
  • L 10 stuks
  • XL 10 stuks
  • 2XL 10 stuks

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Comfortabel tussen 5°C en -5°C. Ethisch RDS-dons met een vulkracht van 800 cuin

Compactheid

Gemakkelijk op te vouwen in de linkerzak dankzij een tweewegrits

Waterafstotend

De buitenstof is waterafstotend behandeld.Zonder PFK's

Slijtvastheid

Stof in 100% polyamide van 35 g/m². 15 denier

Zakken

2 steekzakken met rits

Gewicht

Deze jas weegt ongeveer 260 g in maat M.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welk warmteniveau heeft deze donsjas?

De comforttemperatuur van deze jas, gedragen als derde laag, werd bepaald door middel van een gestandaardiseerde test in een klimaatkamer en bedraagt -5°C.
De pop droeg een synthetisch shirt met lange mouwen en een lichte fleecetrui. De test werd uitgevoerd met een gesimuleerde windsnelheid van 5 km/u. We hebben dit model ook 'in stilstand' getest. in dat geval is de comforttemperatuur +5°C.

De voordelen van een vulling met eendendons en -veren

Dons blijft volumineus en biedt daardoor drie voordelen voor bergsporten:
- Thermische isolatie dankzij de lucht die wordt vastgehouden door het dons en de veren.
- Superlicht: bij een gelijk isolatievermogen is dons lichter dan een synthetische vulling. Zo is je rugzak lichter.
- Zeer compact samendrukbaar.

Wat is de vulkracht van een donsvulling?


De vulkracht bepaalt hoe goed het dons isoleert doordat het een bepaald volume lucht vasthoudt. Ze wordt uitgedrukt in cuin.
Dus hoe volumineuzer het dons (hoe meer cuin), hoe meer lucht het vasthoudt en hoe beter het bijgevolg isoleert. Deze donsjas met een vulling van 90% dons en 10% veren heeft een gegarandeerde vulkracht van minstens 800 cuin (internationale norm).

WAT BETEKENT RDS-GECERTIFICEERD?

RDS of "Responsible Down Standard" is een wereldwijd certificaat dat door een onafhankelijke instelling wordt uitgereikt aan merken die zich er vrijwillig voor opgeven.
Dit label garandeert dat de herkomst van het dons overeenstemt met onze verbintenissen rond de materialen.Onze leveranciers verbinden zich ertoe uitsluitend dons te gebruiken van ganzen en eenden die gekweekt worden voor hun vlees en die geplukt worden na het slachten.

Hoe onderhoud ik mijn donsjas?

Je kunt deze donsjas de hele winter door dragen, dus zal hij beslist vroeg of laat gewassen moeten worden. Ons advies:
1/ Wassen in de machine met een wasmiddel voor dons of technische sportkleding, op 30°C met 2 of 3 tennisballen. Centrifugeren op laag toerental.

2/ Drogen in de droger op katoenprogramma, met 2 of 3 tennisballen, 2 tot 3 keer te herhalen totdat de jas volledig droog is.

Waterafstotend vermogen van de stof (vooral niet te verwarren met waterdichtheid)

Waterafstotend vermogen is het vermogen om druppels over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. Het materiaal van deze jas is waterafstotend. We raden echter aan om er bij langdurige blootstelling aan regen een regenjas over te dragen. De stof kreeg een waterafstotende behandeling zonder PFK's, maar door het dragen kan de jas minder waterafstotend worden. We raden je aan om na elke wasbeurt de stof weer waterafstotend te maken.

De stof weer waterafstotend maken

Gebruik nadat je de jas hebt gewassen een vloeibaar impregneermiddel om de buitenstof weer waterafstotend te maken.Zo vernieuw je het waterafstotende vermogen van je kledingstuk, zodat het beter beschermt en langer meegaat.

HOE KUN JE EEN DONSJAS REPAREREN?

Tijdens een trektocht kan er een scheurtje in je jas komen! Het goede nieuws is dat je het scheurtje kan repareren met een patch en zo kan vermijden dat het groter wordt of dat er veertjes ontsnappen.
Zie je het niet zitten om die reparatie zelf te doen? Geen paniek! Bij sommige van de Decathlon-ateliers kan je je jas in de winkel laten repareren met een strijkpatch.

gewicht van de donsvulling

XS: 63 g
S: 69 g
M: 74 g
L: 80 g
XL: 86 g
2XL: 92 g

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Garnering 90% Grijze eendendons, 10% Veer van grijze eend Hoofdstof 100% Polyamide Hoofdvoering 100% Polyamide Bekleding - stof binnenkant 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Bewaren op een kleerhanger, op een droge plek.
Niet opgevouwen in de eigen zak opbergen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor trektochten in de regen.

TESTS

Al onze donsjassen worden in ons lab getest, als derde laag op een thermische pop (over een shirt met lange mouwen en een fleecetrui), bij een windsnelheid van 5 km/u. De warmte-isolatie wordt aangegeven op een schaal van 1 tot 5, zodat je de jas kunt kiezen die voor jou het meest geschikt is.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook