DECATHLON

Comfortabele en lichte schoenen voor kinderen maat 25 tot 30

€17,99
Ref. : 8667776

Onze ontwikkelaars van artikelen voor kleutergym ontwierpen deze schoentjes, die ideaal zijn voor oefeningen die de psychomotoriek van kinderen bevorderen.

Deze comfortabele en lichte schoenen voor peuter- en kleutergym bieden een uitstekende ondersteuning van de voet. Het flexibele model maakt ze erg comfortabel en garandeert een maximaal ademend vermogen.

Kleur: Staal blauw / Beige Grijs / OKER

30
Aantal:

Productvoordelen

Respecteert de motorische ontwikkeling

Buigzaam (soepele buitenzool) en zet de hiel goed vast (hielstuk).

Helpt autonomie te ontwikkelen

Grote opening, sluit met klittenbanden, markering rechter-/linkervoet

gebruiksgemak

Slim: uitneembare binnenzool om gemakkelijk te zien of de maat goed is!

Ademend vermogen

Het erg luchtige materiaal van deze schoen laat lucht door voor meer comfort.

Flexibiliteit

Soepele loopzool dankzij de flexgroeven onder de voorvoet.

Voetsteun

Stijf hielstuk zodat de voet achteraan goed vast zit.

Grip

Antislip en non-marking buitenzool.

Technische informatie

Schoenen speciaal voor de voeten van jonge kinderen:

Tussen de leeftijd van 1 en 6 jaar spelen de voeten een belangrijke rol in de ontwikkeling en groei van kinderen. Onze schoenen voldoen aan de specifieke behoeften van kindervoeten tijdens de verschillende ontwikkelingsstadia van het kind.

Hoe vind ik de juiste schoenen voor mijn kind?

Van 1 tot 2 jaar (maat 20 tot 24): het kind leert lopen. De voetjes zijn plat, rond en vlezig: onze schoentjes I LEARN zijn erg soepel om de natuurlijke ontwikkeling te vergemakkelijken. Van 3 tot 6 jaar (maat 25 tot 30): het kind loopt steeds beter, leert rennen en springen. De voeten worden gespierder en smaller, de voetwelving begint zich te vormen: onze schoentjes I MOVE zijn flexibel en ondersteunen de hiel

Kenmerken van de voeten van kinderen van 3 tot 6 jaar:

Voor kinderen van 3 tot 6 jaar die rennen en springen moeten de schoenen eveneens de voeten beschermen en veel bewegingsvrijheid bieden; maar de schoenen I MOVE van Domyos zorgen er ook voor dat de hiel beter wordt ondersteund. Kinderen van die leeftijd groeien immers hard (ze worden groter en zwaarder) en zijn meer in beweging (de inspanningen worden intensiever en langer). Ze hebben dus nood aan meer ondersteuning en bescherming.

De juiste maat kiezen

De maat is heel gemakkelijk te controleren: haal de binnenzool uit de schoen en leg hem plat op de grond; zet de voet van je kind er plat op, met de hiel gelijk met de achterste lijn; als de tenen in de gearceerde zone vooraan komen, is de maat goed! Denk eraan om geregeld de maat te controleren, want kindervoeten groeien het hardst tussen de leeftijd van 1 en 3 jaar: .

Speciale zool of niet?

Bij onze geboorte hebben we allemaal van nature platte voeten. Het is pas wanneer we leren lopen dat de voetwelving zich geleidelijk begint te vormen, doordat de voetspieren zich ontwikkelen. Daarom hebben kinderen die nog in de groei zijn geen speciale (inleg)zool nodig (tenzij dit wordt aangeraden door een arts)

De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is samen met anderen sporten goed voor de ontwikkeling van het groepsgevoel en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn

"Wat zijn de lichamelijke voordelen?
Ontwikkeling motorische en fysieke vaardigheden Het kind wint aan kracht en lenigheid
Bevorderlijk voor de groei
Bestrijding van overgewicht

Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn?
Helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen
Ontwikkeling van het groepsgevoel
Bevorderlijk voor goede schoolresultaten Helpt stress en angst verminderen

De activiteit

Ken je peuter- en kleutergym?
Dat is speelse gymnastiek voor kinderen vanaf 10 maanden tot 6 jaar, waarbij de kleintjes een parcours afleggen dat wordt gemaakt van aangepaste materialen.
Door aan kleutergym te doen, ontdekken kinderen hun motorische vaardigheden en kunnen ze die ontwikkelen, aan de hand van verschillende oefeningen en activiteiten.
Dit is de allereerste kennismaking met sport.

De voordelen van peuter- en kleutergym

Peuter- en kleutergym stimuleert de psychomotorische ontwikkeling van jonge kinderen, en is vooral goed voor de ontwikkeling van de motoriek, de coördinatie en het evenwicht. Bovendien helpt het balanceren, springen, rollen en klauteren op de modules je kind om zelfstandiger te worden en meer vertrouwen te krijgen.

Garantie

2

Gewicht

0.236 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Buitenzool van: 100.0% Synthetisch rubber Bovenwerk van de schoen: 30.0% Polyurethaan, 70.0% Polyester Binnenkant van: 100.0% Polyester

VOORRAADADVIES

We raden aan om de Domyos-schoenen op te bergen beschermd tegen vocht en licht, op een droge en goed geventileerde plaats.

TESTS

Alle Domyos-schoenen worden getest in laboratoria (bijvoorbeeld om de slipvastheid en slijtvastheid van de gymschoenen of schoenen te controleren). Onze producten leven ook de specificaties van Decathlon op het vlak van giftige stoffen na.

Alle schoenen van Domyos werden getest in de praktijk, door kinderen die aan peuter- en kleutergym doen.

Goedgekeurd door

Een ingenieur in de biomechanica van onze afdeling Research en Development, waardoor we konden meten welke invloed de schoen had op de manier van lopen bij heel jonge kinderen.

Reviews

Vragen & Antwoorden