Borsttuig voor paarden en pony's 3-punts zwart

49,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Aantal:

Onze productontwikkelaars, zelf ruiters, ontwierpen dit 3-punts borsttuig om het zadel te stabiliseren en de bewegingsvrijheid van het hoofd van het paard te beperken.

Ben je op zoek naar een anatomisch 3-punts borsttuig? De lijnen van dit model zijn zo geplaatst dat de schouders vrij blijven en het tuig dus niet in de weg zit bij grondwerk of springen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Anatomisch ontwerp

Anatomisch, dus geen druk op schouders of schoft.

Tactiele efficiëntie

De verstelbare en afneembare vork geeft je controle over het hoofd van je paard.

Gebruiksgemak

De bevestigingspunten en ringen kunnen worden vastgeklikt.

TECHNISCHE INFORMATIE

Design & ontwikkeling

Onze lijn borsttuigen kreeg een dynamisch design, geïnspireerd op de adrenaline en snelheid van jumping. De strakke lijnen passen bij de anatomie van het paard. Om het sportieve karakter van de discipline te combineren met vrouwelijke elegantie bedachten we subtiele details als contrasterende witte stiksels en een zilverkleurig FOUGANZA-plaatje.

Model

Dit borsttuig is verkrijgbaar in twee maten: CS voor D-pony's en kleine paarden, FS voor paarden.

Ons advies voor het goed afstellen van je borsttuig

Als een borsttuig niet goed afgesteld is, kan het je paard hinderen in zijn bewegingen, vooral aan de schoft en de schouders. Daarom ontwikkelden we een borsttuig dat boven de schouders loopt. Het is dus belangrijk om het borsttuig boven de schouders en niet te strak af te stellen.

Ons advies voor het goed afstellen van je martingaal

Als de martingaalvork niet goed is afgesteld, hindert hij je paard in zijn bewegingen. We raden dus aan om even de tijd te nemen om de juiste afstelling te vinden voor je met de training start. De lengte van de vork wordt meestal ingesteld op 2/3 van de hals. Om ongevallen te voorkomen, controleer je of de halsriem en singellus goed zijn aangespannen zonder te knellen.

Afstelgemak

Elk elastiek is voorzien van een ring die je kan vastklikken. Je hoeft je teugels niet los te maken, de ringen zijn in een oogwenk vast te klikken. Op dezelfde manier is de bevestiging voor de singel vast te klikken dankzij een uiterst sterke en afneembare karabijnhaak.

Onderhoudsadvies

Om het borsttuig lang mooi te houden, raden we aan het geregeld schoon te maken met een spons, lauw water en glycerinezeep. Daarna kan je het leer voeden met leervet dat je aanbrengt met een gewone poetsdoek of een doek speciaal voor leer. Als je merkt dat het leer droog is en barstjes vertoont, kan je het extra voeden met hydraterende leermelk.

Veelzijdig

Geschikt voor zadels met dubbel of enkel zweetblad. Dit model is verkrijgbaar in zwart en bruin. De bruine versie past bij de meeste van onze bruine hoofdstellen en singels. Zo kan je je paard in stijl uitrusten!

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Leder - Rund Gespen 100% Stainless Steel

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN