Borsttuig voor paard en pony 5-punts donkerbruin

79,99
Kleur: BRUIN
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars ontwierpen dit borsttuig dat ervoor zorgt dat het zadel steviger blijft liggen. Door de 5-punts bevestiging schuift of glijdt het zadel niet.

Op zoek naar een anatomisch 5-punts borsttuig voor je paard? Dit model is anatomisch gemaakt zodat het zadel wordt tegengehouden zonder de schoft of schouders te hinderen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Aanpasbaarheid

Anatomisch, dus geen druk op schouders of schoft.

Tactiele efficiëntie

De verstelbare en afneembare vork geeft je controle over het hoofd van je paard.

Gebruiksgemak

De bevestigingspunten en ringen kunnen worden vastgeklikt.

TECHNISCHE INFORMATIE

Ontwerp & design

Dit voortuig kreeg een dynamisch design geïnspireerd op de adrenaline en snelheid van jumping. De strakke lijnen respecteren de anatomie van het paard. Om het sportieve karakter van de discipline te combineren met vrouwelijke elegantie bedachten we subtiele details als contrasterende witte stiksels en een zilverkleurig FOUGANZA-plaatje.

Model

Dit voortuig is verkrijgbaar in twee maten: CS voor D-pony's en kleine paarden, FS voor paarden.

Afstelling

Dit model heeft veel verstelmogelijkheden. De singel kan je makkelijk vastmaken dankzij een karabijnhaak. Die kan je er ook afhalen als je hem niet gebruikt. Op dezelfde wijze zijn de bevestigingen voor de kleine zweetbladen verstelbaar en voorzien van afneembare karabijnhaken. De teugels kan je vastklikken aan de ringen en de vork is verstelbaar met twee gespen.

Onze tips om je voortuig goed af te stellen

Als een voortuig niet goed afgesteld is, kan het je paard hinderen in zijn bewegingen, vooral aan de schoft en de schouders. Daarom ontwikkelden we een voortuig dat boven de schouders loopt. Het is dus belangrijk dat je alle bevestigingen (voor zweetbladen, singel en singelstoten) correct afstelt zodat het voortuig boven de schouders ligt en het halsstrekken niet hindert.

Onze tips om je martingaal af te stellen

Als de martingaalvork niet goed is afgesteld, hindert hij je paard in zijn bewegingen. We raden dus aan om even de tijd te nemen om de juiste afstelling te vinden voor je met de training start. De lengte van de vork wordt meestal ingesteld op 2/3 van de hals. Je kan de afstelling verfijnen door de lus te gebruiken die de twee elastieken verbindt. Om ongevallen te voorkomen, controleer je of de halsriem en singellus goed zijn aangespannen, echter zonder te knellen.

Afstelgemak

Elk elastiek is voorzien van een ring die je kan vastklikken. Je hoeft je teugels niet los te maken, de ringen zijn in een oogwenk vast te klikken. Op dezelfde manier is de bevestiging voor de singel vast te klikken dankzij een uiterst sterke en afneembare karabijnhaak.

Onderhoudsadvies

Om het voortuig lang mooi te houden, raden we aan het geregeld schoon te maken met een spons, lauw water en glycerinezeep. Daarna kan je het leer hydrateren met leervet dat je aanbrengt met een gewone poetsdoek of een doek speciaal voor leer. Als je merkt dat het leer droog is en barstjes vertoont, kan je het extra voeden met hydraterende leermelk.

Veelzijdig

Geschikt voor zadels met dubbel of enkel zweetblad

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Runderleer Voering 100% Gespen 100% Roestvrij staal

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Borsttuig voor paard en pony 5-punts donkerbruin
Borsttuig voor paard en pony 5-punts donkerbruin
Borsttuig voor paard en pony 5-punts donkerbruin
Borsttuig voor paard en pony 5-punts donkerbruin
Borsttuig voor paard en pony 5-punts donkerbruin

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN