YONEX

Badmintonracket voor volwassenen Astrox 99 TOUR

€139,99
Ref. : 8754601

Voor wie intensief badminton speelt en op zoek is naar power en precisie.

Dit kopzware racket is bedoeld voor aanvallende spelers. Het gewicht van 83 g biedt comfort en power. De stugge steel zorgt voor meer precisie en respons van de shuttle.

Aantal:
Bezorging:

2 tot 3 dagen

Productvoordelen

Kracht

Kopzwaar en met NAMD voor extra power

Controle

Stijve shaft voor zeer veel nauwkeurigheid bij snelle slagen

Snelheid

ENERGY BOOST CAP+ en extra dunne shaft voor meer flexibiliteit

Omgaan met

Snel dankzij het gewicht van 83 gram

Gebruikerscomfort

AERO + BOX FRAME voor meer impactstabiliteit

Technische informatie

Beschrijving van de reeks ASTROX

Rackets gericht op power met ASTROX (vervanger van de reeks VOLTRIC) om te beantwoorden aan de eisen bij aanvallend en agressief spelen. De rackets zijn in meerdere of mindere mate kopzwaar zodat je je aanvallen kan kruiden met doelgerichte smashes.

Gewicht

83 gram - 4U (80-84 g).
Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets kunnen 60 tot meer dan 100 gram wegen en worden opgedeeld in zogenaamde "U"-intervallen. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder en comfortabeler. Lichtere rackets zijn ook minder belastend voor de arm en laten je meer snelheid maken. Ze hebben echter wel wat minder power. Aan de andere kant geldt: hoe zwaarder het racket, hoe krachtiger, maar ook hoe minder comfortabel.

Flexibiliteit

Stijf.
De flexibiliteit is de mate waarin de shaft zal doorbuigen bij elke slag. De stijfheid gaat van flexibel tot stijf. Hoe flexibeler de shaft, hoe toleranter en hoe verder je kunt slaan, maar ook hoe trager. Aan de andere kant geldt: hoe stijver, hoe meer repulsie, maar je moet sneller slaan en foutjes worden minder snel vergeven.

Balans

Kopzwaar.
Bij de balans gaat het om de gewichtsverdeling in je racket. Die wordt aangegeven in millimeter, gemeten vanaf de onderkant van de greep tot het balanspunt. Hoe meer het balanspunt naar de steel toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket is dan weer zwaarder en lastiger om te hanteren.

Samenstelling

FRAME: HM Graphite / NANOMESH NEO / VOLUME CUT RESIN / Wolfraam
Shaft: HM Graphite / NAMD
De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets van grafiet/aluminium en full graphite zijn lichter. Gevorderde spelers zullen hier graag mee spelen. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor ervaren spelers.

Lengte

675 mm.

De lengte van een racket voor volwassenen wordt uitgedrukt in millimeter en gaat van 660 tot 680 mm. Dat verschil zit hem enkel in de lengte van de shaft. Hoe korter de shaft, hoe wendbaarder het racket en hoe beter het gevoel. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat

G5 = klein (80-84 mm)
De maat van de grip wordt uitgedrukt in millimeter. Grepen gaan van 75 tot meer dan 90 millimeter en worden opgedeeld in zogenaamde "G"-intervallen. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van hand. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele snaren

De rackets zijn in de fabriek bespannen met een Yonex-snaar van 0,70 mm dik die niet verkrijgbaar is in de handel. Alleen de toprackets made in Japan worden geleverd met een BG 65-snaar van 0,70 mm dik.

Oorspronkelijke en aanbevolen snaarspanning

Originele spankracht 8-10 kg.
Door het merk aanbevolen spankracht: 8-13 kg.
Rackets hebben een fabrieksbespanning van 8 tot 10 kg, afhankelijk van het spanningsverlies tijdens het transport. Elk merk vermeldt een aanbevolen spankracht, meestal tussen 8 en 12 kg. Dit is om te voorkomen dat het frame breekt tijdens het bespannen, bij een schok of wanneer een snaar breekt. Er zijn ook rackets met een verstevigd frame voor een snaarspanning tot 16 kg.

Snaarpatroon:lengtesnaren x breedtesnaren Instructies voor 68 oogjes: O = onderaan, B = bovenaan

22x21.
Instructies voor de bespanning: 4 knopen
Lengtesnaren: begin bovenin in het midden en span tot O9. Ga door O12 naar B12, dan via B10 naar beneden naar O10 en maak een knoop aan oog O8. (doe hetzelfde aan de andere kant)
Dwarssnaren: maak een knoop aan oog O6 en begin met de dwarssnaren bij O9. Span tot B6 en werk af met een knoop aan oog B5.

NANOMESH NEO

Eerste generatie van grafiet voor een steviger en flexibeler frame. Dit materiaal maakt de shaft wat flexibeler voor een optimale slagkracht en een snelle retour na elke slag.

POWER ASSIST BUMPER

De toevoeging van wolfraam op de belangrijkste plaatsen aan de kop van het racket zorgt voor een directe energieoverdracht, voor extra slagkracht.

Rotational Generator System

Door toepassing van de theorie van het tegengewicht is het gewicht nu anders verdeeld. Gewicht van het steeluiteinde is naar de racketkop verplaatst voor een maximale controle. De overgang naar de volgende slag verloopt soepel en je bewegingen kunnen elkaar snel opvolgen

Aero+Box Frame

Frame dat een aerodynamisch profiel aan de voorkant combineert met een extra stijf profiel aan de achterkant en zo een hogere swingsnelheid combineert met een solide en stabiel gevoel bij de impact van de shuttle.

VOLUME CUT RESIN

Epoxyhars voor een langere levensduur en meer slijtvastheid met minder materialen en een lager gewicht. Samen met het ROTATIONAL GENERATOR SYSTEM tilt dit de gewichtsverdeling naar een hoger niveau.

NAMD-TECHNOLOGY

Nieuwe dimensie grafietmateriaal dat rechtstreeks aan de grafietvezel is bevestigd, zodat de shaft energie kan opslaan bij het buigen en die herverdeelt bij de impact, waardoor een spectaculaire power vrijkomt.

REXIS SHAFT

High-performance steel door de specifieke molding techniek van Yonex. Verbetert de kwaliteit van de slagen.

WOLFRAAM

Materiaal om de kop van het racket uit te balanceren voor extra power.

EXTRA SLIM SHAFT

Een nog dunnere shaft met NAMD-materiaal voor een hogere swingsnelheid, voor bijzonder krachtige en snelle slagen.

ENERGY BOOST CAP PLUS

De nieuwe top cap optimaliseert de prestaties van de shaft. De voorkant laat de shaft doorbuigen en laat de NAMD volledig tot zijn recht komen. De boogvormige curve stabiliseert het frame van het racket door te voorkomen dat de shaft verdraait.

BUILT-IN T-JOINT

Het ingebouwde T-stuk zorgt voor een stevigere verbinding tussen frame en shaft en minder torsie voor meer controle.

Artikelcode en kleur

AX99-T White Tiger

Referentie leverancier

231-AX99TGE-825

Herkomst

Taiwan

Garantie

1 jaar garantie op het frame bij normaal gebruik, geen garantie op de besnaring.

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

Afbeeldingen

Badmintonracket voor volwassenen Astrox 99 TOUR

Reviews

Bekijk ook