Badmintonracket I-PULSE ESSENTIAL BLAUW

€49,99

8661282

Voor wie regelmatig badminton speelt en op zoek is naar veelzijdigheid.

Dit koplichte racket is bedoeld voor verdedigende spelers. Het gewicht van 84 g biedt comfort en power. Dankzij de flexibele steel kan je de shuttle verder slaan.

Thuisbezorging:

2 tot 3 werkdagen

Beschikbaar
Ophalen in de winkel

PRODUCTVOORDELEN

Controle

OPTIMUM KICK POINT, het buigpunt werd verplaatst om de precisie te bevorderen

Vergeving

Flexibele steel om verder te slaan, zelfs als je de shuttle minder goed raakt

Kracht

ULTRA AERO FRAME voor extra power

Omgaan met

Koplicht en gewicht van 84 g voor veel racketsnelheid

TECHNISCHE INFORMATIE

Beschrijving van de reeks I-PULSE

De reeks I-PULSE van Babolat zijn instaprackets die vooral bedoeld zijn voor CLUBSPELERS. Flexibele rackets met twee technologieën om gemakkelijker van achterin het veld te slaan en voor een perfect compromis van power, precisie en controle.

Gewicht

84 g +/- 3 g.
Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn en je hebt minder kans op armblessures. Met een licht racket kan je de arm sneller bewegen maar het racket zal dan weer minder kracht bieden. Een zwaarder racket biedt meer power maar is minder comfortabel.

Flexibiliteit

Flexibel.
De flexibiliteit is het vermogen van de steel om mee te buigen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van flexibel tot stijf. Hoe flexibeler de steel, hoe toleranter het racket en hoe verder je de shuttle kan slaan, maar hoe minder speelsnelheid het racket zal bieden. Hoe stugger de steel, hoe meer respons het racket biedt, maar je hebt een goede armsnelheid nodig en fouten worden sneller afgestraft.

Balans

Koplicht (280 mm +/- 5 mm).
De balans geeft aan hoe het de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de steel. Hoe meer het balanspunt naar de steel toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket is dan weer zwaarder en lastiger om te hanteren.

Samenstelling

HM grafiet.
De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor ervaren spelers.

Lengte

675 mm.

De lengte van een racket wordt uitgedrukt in millimeter, bij kinderrackets verschilt de lengte volgens de leeftijd van het kind. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar wordt een racket van 540 mm aanbevolen, voor kinderen van 7 tot 11 jaar is dat 620 mm. Zodra een kind beter kan spelen en een gevorderd niveau bereikt, wordt echter aangeraden een racket voor volwassenen te kiezen.

Gripmaat

Maat 2 --> G4 (85 - 89 mm)
De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van hand. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele snaren

De rackets zijn in de fabriek bespannen met een zwarte Babolat Challenge Hilife snaar van 0,85 mm dik.

Fabrieksbespanning en aanbevolen spankracht

De rackets hebben een fabrieksbespanning van 8-9 kg.
Door het merk aanbevolen spankracht: 8-12 kg.
Rackets hebben een fabrieksbespanning van 8 tot 10 kg, afhankelijk van het spanningsverlies tijdens het transport. Elk merk vermeldt een aanbevolen spankracht, meestal tussen 8 en 12 kg. Dat om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt. Tot slot zijn bepaalde rackets met verstevigd frame bestand tegen een spankracht tot 16 kg.

Snaarpatroon:lengtesnaren x dwarssnaren, Instructie voor het bespannen bij 82 tubes: B = onderaan, H = bovenaan

22x23. Instructie voor het bespannen met de 4 knopen methode.
Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot H13 (sla de tubes H8, H10, H12 en B9; B11 over). Leg een knoop bij H9. (doe hetzelfde voor de tegenoverliggende kant)
Dwarssnaar: begin bovenaan in het midden, bespan de dwarsnaren vanaf B23 tot B8 (sla de tubes B12 en B10 over) en leg een knoop bij B7. Ga verder met de dwarsnaren bovenaan vanaf H19 tot H8 (sla de tubes H13, H11 en H9 over) en leg een knoop bij H6.

OPTIMUM KICK POINT

De onderkant van de steel werd verstevigd zodat het buigpunt hoger op de steel komt te liggen. Die specifieke positie van het buigpunt maakt de steel stugger en bevordert de precisie.

Ultra Aero Frame

Een aerodynamisch framedesign met variaties in de doorsnede, om de lucht te doorklieven en een perfect compromis te bieden van power en wendbaarheid.

Referentie van de leverancier

601391

EAN-code

3324921908212

Garantie

Op het frame is 1 jaar garantie bij normaal gebruik, op de snaren is geen garantie.

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

High modulus-grafiet

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN