Badmintonracket Astrox Nextage zwart groen

€129,99

Voor wie intensief badminton speelt en op zoek is naar power.

Dit kopzware racket is bedoeld voor aanvallende spelers. Het gewicht van 83 g biedt comfort en power. De medium flex steel biedt een goed compromis van afstand en precisie.

Thuisbezorging:

2 tot 3 werkdagen

Beschikbaar
Ophalen in de winkel

PRODUCTVOORDELEN

Kracht

Kopzwaar met wolfraam en NANOMESH NEO voor maximale power

Controle

Medium flex steel voor een goede precisie zonder in te boeten aan afstand

Gebruikerscomfort

Met VIBRATION DUMPENING MESH dat het trillen van het frame vermindert

Omgaan met

Gewicht van 83 g om een goede racketsnelheid te behouden

TECHNISCHE INFORMATIE

Beschrijving van de reeks ASTROX

Rackets gericht op power met ASTROX (vervanger van de reeks VOLTRIC) om te beantwoorden aan de eisen bij aanvallend en agressief spelen. De rackets zijn in meerdere of mindere mate kopzwaar zodat je je aanvallen kan kruiden met doelgerichte smashes.

Gewicht

83 g - 4U (80-84 g).
Het gewicht wordt uitgedrukt in gram. Rackets variëren in gewicht van 60 gram tot meer dan 100 gram, de gewichtsklassen worden uitgedrukt in 'U'. Hoe lichter het racket, hoe wendbaarder het zal zijn. Het zal ook comfortabeler zijn en je hebt minder kans op armblessures. Met een licht racket kan je de arm sneller bewegen maar het racket zal dan weer minder kracht bieden. Een zwaarder racket biedt meer power maar is minder comfortabel.

Buigzaamheid

Medium flex.
De flexibiliteit is het vermogen van de steel om mee te buigen tijdens de slag. De flexibiliteit van een racket gaat van flexibel tot stijf. Hoe flexibeler de steel, hoe toleranter het racket en hoe verder je de shuttle kan slaan, maar hoe minder speelsnelheid het racket zal bieden. Hoe stugger de steel, hoe meer respons het racket biedt, maar je hebt een goede armsnelheid nodig en fouten worden sneller afgestraft.

Balans

Kopzwaar.
De balans geeft aan hoe het de gewichtsverdeling van het racket is. Het balanspunt wordt aangegeven in millimeter en gemeten vanaf de onderkant van de steel. Hoe meer het balanspunt naar de steel toe ligt, hoe wendbaarder en responsiever het racket, perfect voor verdedigende spelers of voor dubbelspel. Hoe meer naar de kop, hoe meer power het racket biedt, ideaal voor aanvallende spelers. Een kopzwaar racket is dan weer zwaarder en lastiger om te hanteren.

Samenstelling

Grafiet.
De samenstelling van een badmintonracket heeft een invloed op de prijs. Rackets in staal en/of aluminium zijn robuust, zwaar en geschikt voor recreatief badminton. Rackets in grafiet/aluminium of volledig in grafiet zijn lichter en een goede keuze voor beginners en gevorderden. Tot slot zijn er rackets in high-modulus grafiet en met andere technologieën zoals wolfraam, dit type racket is bedoeld voor ervaren spelers.

Lengte

675 mm 10 mm langer.
De lengte van een racket wordt uitgedrukt in millimeter, een racket voor volwassenen heeft een lengte van 660 mm tot 680 mm. In feite is het de steel van het racket die langer of korter is. Hoe korter het racket, hoe wendbaarder en hoe meer gevoel het biedt. Hoe langer, hoe hoger de swingweight en hoe meer power.

Gripmaat

G5 = small (80-84 mm).
De gripmaat wordt uitgedrukt in millimeter. De grip varieert van 75 mm tot meer dan 90 mm en de diktes zijn ingedeeld in gripmaten die worden aangegeven met 'G'. Hoe dikker de grip, hoe gemakkelijker je het racket in de hand kan houden, maar hoe moeilijker het is om te wisselen van hand. Hoe dunner de grip, hoe behendiger je kan spelen en hoe meer je de kracht in je vingers kan gebruiken om het racket snelheid mee te geven.

Originele snaren

De rackets zijn in de fabriek bespannen met een Yonex-snaar van 0,70 mm dik die niet verkrijgbaar is in de handel. Alleen de toprackets made in Japan worden geleverd met een BG 65-snaar van 0,70 mm dik.

Fabrieksbespanning en aanbevolen spankracht

Originele spankracht 8-10 kg.
Door het merk aanbevolen spankracht: 8-12 kg.
Rackets hebben een fabrieksbespanning van 8 tot 10 kg, afhankelijk van het spanningsverlies tijdens het transport. Elk merk vermeldt een aanbevolen spankracht, meestal tussen 8 en 12 kg. Dat om te vermijden dat tijdens het bespannen het frame breekt of een snaar knapt. Tot slot zijn bepaalde rackets met verstevigd frame bestand tegen een spankracht tot 16 kg.

Snaarpatroon:lengtesnaren x dwarssnaren, Instructie voor het bespannen bij 80 tubes B = onderaan, H = bovenaan

22x21.
Instructie voor het bespannen met de 4 knopen methode
Lengtesnaar: begin bovenaan in het midden en bespan tot B10 (sla de tubes B9, H8, H10 en H12 over). Ga via B14 naar H15 en keer dan terug naar H13 en verder naar beneden tot B12. Eindig door een knoop te leggen op tube B8. (doe hetzelfde voor de tegenoverliggende kant)
Dwarssnaar: Leg een knoop op de tube B6 en begin met de dwarssnaren vanaf B9. Ga door met de dwarssnaren tot H8 (sla de tubes B10, B12, H11, H9 en H7 over) en eindig door een knoop te leggen op tube H5.

VDM (Vibration Dampening Mesh)

Vezels die het trillen van het frame verminderen voor meer speelcomfort

WOLFRAAM

Materiaal om het racket kopzwaar te maken voor meer power

Rotational Generator System

Door toepassing van de theorie van het tegengewicht is het gewicht nu anders verdeeld. Gewicht van het steeluiteinde is naar de racketkop verplaatst voor een maximale controle. De overgang naar de volgende slag verloopt soepel en je bewegingen kunnen elkaar snel opvolgen

NANOMESH NEO

De eerste generatie grafiet die een steviger en flexibeler frame oplevert. Dit materiaal maakt de steel flexibeler en dat resulteert in maximale power en een snelle terugkeer na elke slag

Aero+Box Frame

Frame dat een aerodynamisch profiel aan de voorkant combineert met een extra stijf profiel aan de achterkant en zo een hogere swingsnelheid combineert met een solide en stabiel gevoel bij de impact van de shuttle.

Isometric

Het ISOMETRISCHE concept vergroot de sweetspot met 7%*. Vergeleken met een conventioneel rond frame genereert een ISOMETRISCH racket met vierkante vorm een grotere sweetspot doordat de kruising tussen hoofd- en dwarssnaren geoptimaliseerd is.

ENERGY BOOST CAP PLUS

De nieuwe top cap zorgt ervoor dat de steel maximaal presteert. Door de voorkant kan de steel meebuigen en wordt het effect van het NAMD-materiaal maximaal benut. De boogvorm stabiliseert het racketframe en belet torsie van de steel

Slim Shaft

De dunnere steel van het racket zorgt ervoor dat het racket beter door de lucht klieft, voor krachtige en snelle slagen.

BUILT-IN T-JOINT

De geïntegreerde T-joint maakt het frame en de steel nog steviger en vermindert aanzienlijk torsie voor meer controle

Artikelcode en kleur

AXNT zwart / groen

Referentie van de leverancier

231-AXNT-530

Herkomst

Taiwan

Garantie

Op het frame is 1 jaar garantie bij normaal gebruik, op de snaren is geen garantie.

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.Te bewaren in de hoes, vooral wanneer het koud is.

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN