Ademende wandelschoenen voor heren Escape 500 Fresh

39,99
Kleur: Blauwgrijs / Pistachegroen
Maat: Maattabel

Onze productontwikkelaars ontwierpen de duurzame schoenen Escape 500 Fresh voor regelmatige wandelingen over wandelpaden bij warm weer.

Ons doel? Schoenen ontwikkelen die net zo comfortabel en licht zijn als sneakers en tegelijk de bescherming en slipvastheid bieden van wandelschoenen. Ademend, dus ideaal in de zomer.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Schokdemping

Tussenzool uit EVA | Dik genoeg om de stenen onder je voeten niet te voelen

Slipvastheid

Zoolsamenstelling en -profiel voor een prima slipvastheid op natuurlijke paden

Ademend vermogen

Opengewerkt synthetisch mesh.

Pascomfort

Ademende en ergonomische binnenzool van 5 mm dik

Slijtvastheid

Synthetisch inzetstuk aan de voorvoet om de schoenen schuurbestendig te maken

Aanpasbaarheid

Binnenzool uitneembaar zodat je die kan vervangen door een orthopedische zool

Gewicht

Elke schoen weegt slechts 340 g in maat 43

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Zolen die niet wegglijden op wandelpaden

Onze wandelschoenen zijn bedoeld voor wandelpaden. We kiezen en testen de materialen van de zool en het bovenwerk specifiek voor wandelen op een zachte bodem (zoals bospaden) en harde bodem (zoals rotspaden). Gebruik op een verharde weg (asfalt) kan ertoe leiden dat de schoenen sneller verslijten en niet langer comfortabel zitten. Ze zijn niet geschikt voor bergwandelen.

Getest voor een optimale duurzaamheid en stevigheid

In het lab worden tests gedaan om de volgende dingen te controleren:
loskomen van ogen en bandjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering. Dankzij die tests kunnen we de kwaliteit van onze producten verbeteren en voorkomen dat je wandelschoenen voortijdig slijten.

Welke sokken zijn geschikt voor de schoenen Quechua Escape 500 Fresh?

We raden aan om polyamide sokken te kiezen, zonder katoen. Polyamide is een vezel die speciaal werd gekozen omdat die zorgt voor een goede vochtafvoer. Wanneer je transpireert, zullen sokken in polyamide het vocht afvoeren naar de schoen, die op zijn beurt het vocht afvoert naar buiten dankzij het luchtige mesh. Daarvoor raden we onze sokken Newfeel WS500 Fresh aan.

WAAROM KOZEN WE VOOR GERECYCLED POLYESTER?

Het hoofdmateriaal van het bovenwerk, het mesh, de veters en de vetergaten is voor 40% van gerecycled materiaal gemaakt. De voering van de kleuren blauw/geel en bruin is volledig gemaakt van gerecycled polyester.
Door plastic flessen of versleten textiel te recyclen om ons polyester te maken, verminderen we het gebruik van grondstoffen op basis van aardolie en tegelijk biedt de stof dezelfde kwaliteit en dezelfde goede eigenschappen om comfortabel te wandelen.

Onze belofte om minder water te verbruiken bij de vervaardiging van dit product

We gebruiken deze verfmethode voor de kleur zwart/geel (referentie 8626277). Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

Garantie

2 jaar

Gewicht

39 : 0.53 kg
40 : 0.56 kg
41 : 0.59 kg
42 : 0.62 kg
43 : 0.68 kg
44 : 0.75 kg
45 : 0.83 kg
46 : 0.83 kg
47 : 0.83 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoes 50% EVA, 50% Rubber - Gerecyclede band Koper 60% Gerecyleerd polyester, 40% Polyurethaan Corepack 100% Gerecyleerd polyester

VOORRAADADVIES

We raden aan om je schoenen op te bergen beschermd tegen vocht en licht, bij voorkeur op een goed geventileerde plek en niet dicht bij een warmtebron.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt om mee door zout water te lopen (zeewater bijvoorbeeld).

TESTS

Quechua bedenkt en ontwikkelt zijn producten in zijn uitvalsbasis aan de voet van de Mont Blanc, in Frankrijk.
Die worden vervolgens getest in de praktijk, samen met andere wandelaars, om ze te controleren op comfort en stevigheid. We trekken bijvoorbeeld naar de bossen van Fontainebleau, naar Bretagne of Corsica. We zoeken zoveel mogelijk wandelpaden op, bij elk soort weer. Tijdens die momenten overleggen we met onze testers, hun feedback en input zijn voor ons van onschatbare waarde!

Goedgekeurd door

Deze wandelschoenen werden in juni 2021 getest en goedgekeurd door een tiental testpersonen in de Var, aan de Franse Côte d'Azur.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

AFBEELDINGEN

Ademende wandelschoenen voor heren Escape 500 Fresh
Ademende wandelschoenen voor heren Escape 500 Fresh
Ademende wandelschoenen voor heren Escape 500 Fresh

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN