Ademende kinderschoenen 570 I MOVE BREATH +++ roze maat 25 tot 30

19,99 −40%
11,99
Kleur: Turquoise / Storm blauw / Koraalrood
Maat: Maattabel

Aantal:

De ideale sportschoenen voor kindervoetjes vanaf maat 25. Voor mollige babyvoetjes is er het model I LEARN, in maat 20 tot 24.

Aangepaste schoenen voor grotere kleuters: hiel zit goed vast, soepel vooraan. Aangenaam om te dragen wanneer de voetjes transpireren. De uitneembare binnenzool is handig om de juiste maat te kiezen

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Respecteert de motorische ontwikkeling

Ondersteunt de bewegingen en de natuurlijke ontwikkeling van kindervoetjes.

Ademend vermogen

Het erg luchtige materiaal van deze schoen laat lucht door voor meer comfort.

Flexibiliteit

Soepele buitenzool dankzij de flexgroeven onder de voorvoet.

Fit

Stijf hielstuk zodat de voet achteraan goed vast zit.

Gemakkelijk aan en uit

Markering rechter-/linkervoet en wijd te openen.

Grip

Antislip en non-marking buitenzool.

TECHNISCHE INFORMATIE

Schoenen speciaal voor de voeten van jonge kinderen:

Tussen de leeftijd van 1 en 6 jaar spelen de voeten een belangrijke rol in de ontwikkeling en groei van kinderen. Onze schoenen voldoen aan de specifieke behoeften van kindervoeten tijdens de verschillende ontwikkelingsstadia van het kind.

Hoe vind ik de juiste schoenen voor mijn kind?

Van 1 tot 2 jaar (maat 20 tot 24): het kind leert lopen. De voetjes zijn plat, rond en vlezig: onze schoentjes I LEARN zijn erg soepel om de natuurlijke ontwikkeling te vergemakkelijken. Van 3 tot 6 jaar (maat 25 tot 30): het kind loopt steeds beter, leert rennen en springen. De voeten worden gespierder en smaller, de voetwelving begint zich te vormen: onze schoentjes I MOVE zijn flexibel en ondersteunen de hiel

Kenmerken van de voeten van kinderen van 3 tot 6 jaar:

Voor kinderen van 3 tot 6 jaar die rennen en springen moeten de schoenen eveneens de voeten beschermen en veel bewegingsvrijheid bieden; maar de schoenen I MOVE van Domyos zorgen er ook voor dat de hiel beter wordt ondersteund. Kinderen van die leeftijd groeien immers hard (ze worden groter en zwaarder) en zijn meer in beweging (de inspanningen worden intensiever en langer). Ze hebben dus nood aan meer ondersteuning en bescherming.

De juiste maat kiezen

De maat is heel gemakkelijk te controleren: haal de binnenzool uit de schoen en leg hem plat op de grond; zet de voet van je kind er plat op, met de hiel gelijk met de achterste lijn; als de tenen in de gearceerde zone vooraan komen, is de maat goed! Denk eraan om geregeld de maat te controleren, want kindervoeten groeien het hardst tussen de leeftijd van 1 en 3 jaar: raadpleeg de rubriek "welke maat kiezen?" op onze website.

Speciale zool of niet?

Bij onze geboorte hebben we allemaal van nature platte voeten. Het is pas wanneer we leren lopen dat de voetwelving zich geleidelijk begint te vormen, doordat de voetspieren zich ontwikkelen. Daarom hebben kinderen die nog in de groei zijn geen speciale (inleg)zool nodig (tenzij dit wordt aangeraden door een arts)

De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is samen met anderen sporten goed voor de ontwikkeling van het groepsgevoel en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn

"Wat zijn de lichamelijke voordelen?
Ontwikkeling motorische en fysieke vaardigheden Het kind wint aan kracht en lenigheid
Bevorderlijk voor de groei
Bestrijding van overgewicht

Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn?
Helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen
Ontwikkeling van het groepsgevoel
Bevorderlijk voor goede schoolresultaten Helpt stress en angst verminderen

De activiteit

Ken je kleutergym?
Dat is speelse gymnastiek voor kinderen vanaf 10 maanden tot 6 jaar, waarbij de kleintjes een parcours afleggen dat wordt gemaakt van aangepaste materialen.
Door aan kleutergym te doen, ontdekken kinderen hun motorische vaardigheden en kunnen ze die ontwikkelen, aan de hand van verschillende oefeningen en activiteiten.
Dit is de allereerste kennismaking met sport.

De voordelen van peuter- en kleutergym

Peuter- en kleutergym stimuleert de psychomotorische ontwikkeling van jonge kinderen, en is vooral goed voor de ontwikkeling van de motoriek, de coördinatie en het evenwicht. Bovendien helpt het balanceren, springen, rollen en klauteren op de toestellen je kind om zelfstandiger te worden en meer vertrouwen te krijgen.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Behuizing 100% Rubber Buitenkant van 80% Polyethyleentereftalaat (PET), 20% Polyurethaan Binnenkant van 70% EVA, 30% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

We raden aan om de Domyos-schoenen op te bergen beschermd tegen vocht en licht, op een droge en goed geventileerde plaats.

TESTS

Alle Domyos-schoenen worden getest in laboratoria (bijvoorbeeld om de slipvastheid en slijtvastheid van de gymschoenen of schoenen te controleren). Onze producten leven ook de specificaties van Decathlon op het vlak van giftige stoffen na.

Alle schoenen van Domyos werden getest in de praktijk, door kinderen die aan peuter- en kleutergym doen.

Goedgekeurd door

Een ingenieur in de biomechanica van onze afdeling Onderzoek en Ontwikkeling, waardoor we konden meten welke invloed de schoen had op de manier van lopen bij heel jonge kinderen.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas.

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN