DOMYOS

Antislip en ademende gymschoenen voor kinderen dessin

€14,99
Ref. : 8668426

Onze innovatieve gymschoenen, goedgekeurd door een bewegingstherapeute. Ideaal voor de eerste stapjes van je kleintje en voor alle avonturen.

INNOVATIE goedgekeurd door bewegingstherapeute.Het gevoel van blote voeten helpt om het evenwicht, de motoriek en de coördinatie te ontwikkelen.

Kleur: GRIJSBLAUW / Storm blauw

Maattabel
 • 20 undefined
 • 21 undefined
 • 22 undefined
 • 23 undefined
 • 24 undefined
 • 25 undefined
 • 26 undefined
 • 27 undefined
 • 28 undefined
 • 29 undefined
 • 30 undefined
 • 31 undefined
 • 32 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Helpt de psychomotorische ontwikkeling

Meer grip en een betere afzet stimuleren het evenwichtsgevoel en de motoriek.

Helpt autonomie te ontwikkelen

Markering linkervoet/rechtervoet, klittenband en grote opening

Ademend vermogen

Het materiaal van deze gymschoen is luchtdoorlatend voor meer comfort.

Flexibiliteit

Uiterst soepele zool die alle voetbewegingen volgt.

Grip

Goede grip dankzij de antislip zool in silicone.

Technische informatie

De gymschoentjes Baby Light van Domyos zijn goedgekeurd door een bewegingstherapeute:

Uit observatie van kinderen van 10 maanden tot 4 jaar die aan peuter- en kleutergym doen met en zonder schoentjes, blijkt dat de Babylight van Domyos bijdraagt tot een goede motorische ontwikkeling en voordelen biedt ten opzichte van blote voeten. Een betere grip en extra steun zorgen voor meer evenwicht en een betere coördinatie bij de kinderen. Bovendien is de voet beter beschermd.

De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd:

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is samen met anderen sporten goed voor de ontwikkeling van het groepsgevoel en de persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn:

Wat zijn de lichamelijke voordelen?
- Ontwikkeling van fundamentele lichamelijke vaardigheden (motoriek, evenwicht en coördinatie)
- Bevorderlijk voor de groei
- Bestrijding van overgewicht

Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn?
- Stimuleert het zelfvertrouwen
- Ontwikkelt het groepsgevoel
- Draagt bij tot de emotionele ontwikkeling van het kind

Gebruiksadvies:

De gymschoentjes van Domyos zijn bedoeld voor binnen, op een zachte vloer. Het volstaat om ze aan te trekken zonder sokjes opdat de voetjes van je kind maximaal contact houden met de grond. Zo kunnen de zenuwen in de voetzool de grond "voelen" en het kind helpen om zijn evenwicht te vinden.

Kenmerken van kindervoetjes:

Op blote voeten lopen is beter voor peuters en kleuters, ze leren beter lopen en het ontwikkelt hun gevoel. De zenuwen in de voetzool helpen bepalen hoe het lichaamsgewicht moeten worden verdeeld om het evenwicht te bewaren. De gymschoenen van Domyos zijn breed en soepel zodat de voetjes zich ongehinderd kunnen ontwikkelen en sterker worden, en tegelijk beschermen ze tegen de kou of gevaarlijke oppervlakken. Al onze schoenen zijn aangepast aan de specifieke lichaamsbouw van kinderen.

De sport:

Ken je peuter- en kleutergym?
Dat is speelse gymnastiek voor kinderen vanaf 10 maanden tot 6 jaar, waarbij de kleintjes een parcours afleggen dat wordt gemaakt van aangepaste materialen.
Door aan kleutergym te doen, ontdekken kinderen hun motorische vaardigheden en kunnen ze die ontwikkelen, aan de hand van verschillende oefeningen en activiteiten.
Dit is de allereerste kennismaking met sport.

De voordelen van de sport:

Peuter- en kleutergym stimuleert de motorische ontwikkeling van jonge kinderen, en is vooral goed voor de ontwikkeling van de motoriek, de coördinatie en het evenwicht. Bovendien helpt het balanceren, springen, rollen en klauteren op de toestellen je kind om zelfstandiger te worden en meer vertrouwen te krijgen.

De sportoutfit:

Om zich goed te kunnen uitleven, heeft je kind comfortabele kleding nodig, moet hij indien nodig een laagje kunnen uittrekken en moet je vooral vermijden dat hij om de haverklap zijn broek moet optrekken! Kies een outfit die is aangepast aan het seizoen of aan de temperatuur van de gymzaal: een T-shirt en een short of lange broek in tricot, een vest of een trainingspakje om op te warmen bij aankomst vormen een uitstekende basisoutfit. En een paar Domyos-schoentjes om uitglijden te vermijden!

Het belang van de juiste schoenmaat:

Je hebt het vast al gemerkt, je kind groeit razendsnel! En zijn voetjes groeien al net zo hard: daarom is het van groot belang dat hij de juiste schoenmaat draagt: schoenen die te klein zijn, al is het maar een paar millimeter, bemoeilijken het bewegen en geven pijn aan enkels of tenen. Te grote schoenen beïnvloeden de loopmotoriek en veroorzaken blaren. Bij een kind tussen 1 en 2 jaar groeien de voeten gemiddeld één maat per 3 à 4 maanden. Controleer dus geregeld de schoenmaat.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Buitenkant van 95% Polyester, 5% Polyurethaan Behuizing 40% Polyester, 30% Siliconen, 30% Synthetisch rubber Binnenkant van 60% Ethyleen Vinyl Acetaat, 40% Polyester

VOORRAADADVIES

Opbergen beschermd tegen vocht en licht, op een verluchte plek.

GEBRUIKSAANWIJZING

Bedoeld voor binnen, op een droge vloer.

TESTS

De gymschoen Baby Light van Domyos werd getest door kleintjes die aan peuter- en kleutergym deden op een behendigheidsparcours. Deze schoentjes werden ontworpen om te lopen op balken en gelijke liggers, en om op modules te klimmen.

Goedgekeurd door

De gymschoentjes Babylight van Domyos werden goedgekeurd door een bewegingstherapeute. Uit observatie van kinderen van 10 maanden tot 4 jaar die aan kleutergym doen met en zonder schoentjes, blijkt dat de Babylight van Domyos bijdraagt tot een goede motorische ontwikkeling en voordelen biedt ten opzichte van blote voeten. Meer grip en een betere afzet stimuleren het evenwichtsgevoel en de motoriek. Bovendien is de voet beter beschermd!

ONDERHOUDSADVIES

Handwas.

Reviews

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook