SOLOGNAC

3D-LOKDUIF MET STOK

€3,49
Ref. : 8573271

Deze lokvogel (houtduif) is ontwikkeld voor duivenjagers die een opstelling rond hun post willen maken om houtduiven aan te trekken.

Ideaal voor de jacht op houtduif in graan-, maïs-, koolzaad- en andere velden. Deze hoogwaardige en uiterst realistische lokvogel neemt weinig plaats in je tas in. Inclusief stok.

Aantal:
Bezorging:

Op werkdagen en zondag voor 21:00 besteld, de volgende dag in huis.

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Visuele efficiëntie

Realistische imitatie van een duif dankzij de kwaliteit van de verfkleuren.

Slijtvastheid

Hoogwaardige verf die bestand is tegen zon, regen en wrijving.

Veelzijdigheid

2 houdingen mogelijk dankzij de inbegrepen stang (etende of staande duif).

Compactheid

De lokvogels kunnen op elkaar worden gestapeld om ruimte te besparen.

Technische informatie

Een realistische lokduif om je kans op het aantrekken van houtduiven te vergroten

Dit kunststof exemplaar is de eerste lokvogel in de vorm van een houtduif die volledig door onze teams is ontwikkeld. Ons doel bij Solognac is ervoor te zorgen dat houtduif en jager elkaar treffen: daarvoor moet de afstand tussen vogel en jager verkleind worden. Het realisme van deze lokvogel, vooral wat betreft de kleuren en afmetingen, speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van houtduiven.

Het realisme: een essentieel aspect

Als je jaagt op vliegende houtduiven, is het essentieel dat de opstelling op de grond zo massief, compleet en realistisch mogelijk is om de vogels te lokken. De gebruikte kleuren imiteren de kleuren van de vogel zo goed mogelijk, en de lokduif is bestand tegen aantasting door zon, regen, zand en wrijving tegen andere lokvogels, bijvoorbeeld tijdens het vervoer.

Een veelzijdige lokvogel: twee mogelijke houdingen dankzij de geïntegreerde, vast te klikken stang

Je kan de lokvogels stapelen om minder plaats in te nemen tijdens het vervoer. Wel zo handig als je met 10, 20, 30 of zelfs meer vogels naar je post gaat. Op de bovenkant hebben we twee gaten aangebracht: zo kan je kiezen of de lokvogel een etende of staande duif imiteert, dankzij de geïntegreerde stang. Die stang zit vastgeklikt onder de lokvogel (zo hoef je de onderdelen dus niet los te vervoeren en raak je de stang niet kwijt).

Hoe plaats je de lokvogels op de grond?

We adviseren je om lokduiven niet willekeurig te plaatsen. Je moet rekening houden met 3 belangrijke factoren: de windrichting, de richting waaruit de houtduiven aankomen en de locatie van je post. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk, maar als de omstandigheden ideaal zijn (de wind in je rug en de vogels komen van voren aan), plaats dan de lokvogels op 20-25 m van je loerplaats in een grote "U" op de grond, zodat de houtduiven in het midden neerstrijken.

Vergroot je kans om houtduiven aan te trekken met deze tips

Om je opstelling nog realistischer te maken, adviseren we je om ook onze nieuwe, massieve lokvogels 500 te gebruiken, en mobiele lokvogels die je in de wind plaatst (zoals hypaflaps of lokduiven met draaiende vleugels die bewegen). Draag daarnaast camouflagekleding en vergeet ook je loerplaats niet! Bekijk daarvoor bijvoorbeeld ons camouflagescherm.

Afmetingen en gewicht

Lengte: 32 cm
Breedte: 14,5 cm

Gewicht: 135 g

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofddeel 100% Polyethyleen handvat 100% Acrylonitril Butadieen Styreen

VOORRAADADVIES

Niet op een vochtige of te zonnige plek bewaren. Verwijder stof, zand en ander vuil met een vochtige doek. Niet met een schuurspons over de lokvogel wrijven tijdens het schoonmaken.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas.

Afbeeldingen

3D-LOKDUIF MET STOK
3D-LOKDUIF MET STOK
3D-LOKDUIF MET STOK
3D-LOKDUIF MET STOK
3D-LOKDUIF MET STOK

Reviews

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook