Hoe kies ik een optrekstang?

Optrekstang 1 Een optrekstang zorgt voor stevige spieren aan de hand van hangoefeningen waarbij de biceps, de schouders, de rug en de borstspieren worden getraind. Om de juiste optrekstang te kiezen kun je deze informatiegids volgen zodat je een weloverwogen keuze maakt. Decathlon helpt je graag bij deze keuze en zal je voorzien van de nodige tips. Bij het uitzoeken van de juiste optrekstang zijn er 3 dingen waar je op moet letten namelijk prestatie, veiligheid en opberggemak.

Als je specifiek je rug en armspieren wilt trainen dan is een optrekstang de perfecte oplossing. Decathlon heeft verschillende optrekstangen van Domyos; het eigen huismerk voor alle fitness producten.

Waarom heb ik een optrekstang nodig?

Oefeningen waarbij het eigen lichaamsgewicht worden gebruikt staan bekend als de belangrijkste oefeningen van je workout waarbij verschillende spiergroepen worden gecombineerd. Het zijn oefeningen die dus je hele lichaam trainen en waarnee je dus snel progressie kunt boeken. De trekstang is het meest gebruiksvriendelijke spieraccessoire. De trekstang van Domyos kan, zowel vast als verstelbaar, overal in je huis worden bevestigd.

De trekstang stimuleert je spieren door hangoefeningen. Ter herinnering: plaats de stang in de hoogte, pak de stang vast en trek je langzaam omhoog, vanuit een positie waarin je armen gestrekt zijn.

Deze spieroefeningen stimuleren de biceps, de rugspieren, de schouders en de borstspieren. De gebruikte spieren zijn echter ook afhankelijk van de gekozen stang.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een optrekstang?

De prestatie

Optrekstang 2 Dit is het maximale gewicht dat wordt ondersteund door de trekstang. Het is beter ongelukken te vermijden door een trekstang te kiezen die je gewicht en het gewicht van je inspanningen ondersteunt.

De veiligheid

Hierbij is het belangrijk om goed te onderzoeken aan welk type muur je de optrekstang bevestigd. Voor vaste trekstangen zoals de stang Domyos BT 500 kies je het best voor een betonnen muur.

Het opberggemak

Als je de trekstang wilt opbergen, en dus regelmatig gaat monteren en demonteren, kies dan verstelbare stangen zoals de trekstang Domyos BT 200.

Welke optrekstang voor welk gebruik?

De rugspieren met de trekstang Domyos BT 200

Deze verstelbare trekstang, of "deurstang" wordt tussen twee muren geklemd. Ze is verkrijgbaar in klein formaat, verstelbaar van 70 tot 95 centimeter, of in groot formaat, verstelbaar van 100 tot 120 centimeter.

De grote rugspieren, de monnikskapspieren, de biceps en de triceps met de vaste trekstang BT 500 Domyos

Deze trekstang wordt vastgemaakt tegen een muur dankzij de vier bevestigingspunten. Ze is ontworpen voor de intensieve training van de spieren, bij je thuis. Opgelet: bevestig de stang tegen een stevige muur, bijvoorbeeld in beton.