Longboards, skateboards, waveboards

Longboards Inline skates en skeelers

Van cruiser tot longboards, ontdek ze allemaal in onze skateshop!

Bekijk alle longboards
Skateboards Steps

Beginner of al verder gevorderd? Ontdek al onze skateboards in onze skateshop

Bekijk alle skateboards
Waveboards Longboards, skateboards, waveboards

Verschillende waveboards voor beginners en gevorderde!

Bekijk alle waveboards
Board bescherming Materiaal en accessoires

Grenzen verleggen op je skateboard, waveboard of longboard? Zorg voor goede bescherming!

Bekijk alle board bescherming
 • Longboards

  In de skateshop van Decathlon vind je verschillende longboards. Zowel cruisers als de originele longboards, maar ook raceboards om extra hoge snelheden te halen. In iedere categorie hebben wij boards voor zowel beginners al gevorderden. Ieder board heeft zijn eigen eigenschappen.
  Een cruiser is kleiner, maximaal 80cm lang en kenmerkt zich door een grote flexibiliteit in het board. Hierdoor kan je veel korte en snelle bochtjes draaien.
  Een longboard is langer dan een cruiser en ook stijver. Doordat deze langer is, biedt deze meer stabiliteit en is deze meer geschikt om grotere afstanden af te leggen. Daardoor is een longboard ook ideaal om lange grote bochten te maken, in plaats van het korte draai en keer werk zoals bij een cruiser.
  Een raceboard kenmerkt zich door een superieure wegligging, doordat deze lager bij de grond ligt. Dit zorgt voor extra stabiliteit en extra rijcomfort. Hierdoor is het mogelijk om hoge snelheden te halen en toch zeer stabiel te blijven staan!

 • Skateboards

  In de skateshop bij Decathlon vind je verschillende soorten skateboards. Voor zowel beginnende kinderen tot aan gevorderde kinderen en jongvolwassenen hebben wij skateboards in ons assortiment. Dus of je nou het skateboarden wilt ontdekken, of je skills verder wilt ontwikkelen, bij Decathlon bij je aan het juiste adres.
  Voor de beginners hebben wij de Play serie skateboards. De kenmerken zich doordat het board is gemaakt voor de jongere kinderen , van 4 tot 7 jaar, en de snelheid is beperkt, zodat het kind zich echt kan richten op stabiliteit en evenwicht. Dit board is niet geschikt om tricks te oefenen
  Voor de kinderen die al wat ervaring hebben en wat tricks willen oefenen, hebben wij de Mid 3 serie. Het rolvermogen is beter dan de Play serie en zijn wendbaarder, waardoor je dit board prima kan gebruiken voor jouw eerste tricks
  Voor gevorderde kinderen die richting het skatepark gaan, hebben wij de Mid 5 serie. Het rolvermogen levert extra snelheid op wat goed gebruikt kan worden in het skatepark.
  Voor de verder gevorderde kinderen en jongvolwassenen hebben wij de Team serie skateboards. Deze zijn extra stevig en geschikt voor iedere trick die je maar kan verzinnen

 • Waveboards

  In de skateshop van Decathlon vind je verschillende modellen waveboards! Wij hebben verschillende waveboards, zowel voor beginners als voor meer gevorderde waveboarders. Daarnaast hebben wij ook een waveboard met lichtgevende wielen, super leuk voor de kinderen! Nieuw in ons assortiment zijn het waveboard Rip Stik Surf en de Gyro Skate.
  De Rip Stik Surf laat je het gevoel ervaren alsof je aan het golfsurfen bent! Door de aparte vorm van dit waveboard zal jouw waveboard ervaring compleet veranderen
  De Gyro Skate is een elektrisch hoverboard, wat enorm aan populariteit aan het winnen is de afgelopen tijd. Dit hoverboard zie je steeds meer op straat verschijnen in Nederland en is vooral bij oudere kinderen erg populair.


  Bekijk ook onze skeelers voor zowel heren, dames als kinderen of neem een kijkje bij onze steps.

 • Board bescherming

  Wanneer je gaat longboarden, skateboarden of waveboarden, moet je er rekening mee houden dat je kan vallen. Om zo veilig mogelijk deze sporten te kunnen beoefenen, raden we iedereen altijd aan om bescherming te gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een helm en knie, pols en elleboogbeschermers. Deze hebben wij zowel voor kinderen als volwassenen!
  Naast de standaard bescherming verkopen wij ook handschoenen voor downhill longboarden, dus mocht je met een race longboard op hoge snelheden door bochten heen vliegen, dan zijn deze handschoenen zeker aan te raden!

  Zorg altijd voor de juiste veiligheidsmaatregelen met de board bescherming van Oxelo en voorkom zo nare blessures.

Decathlon(.nl) (web)winkel(s)

Decathlon is met circa 1200 winkels al jaren een begrip wereldwijd en is uitgegroeid tot publiekslieveling onder skaters. In de webshop zie je het volledige aanbod van onze collectie longboards, skateboard en waveboards, maar mocht je twijfelen, kan je altijd een bezoek brengen aan 1 van onze winkels:

 1. Als je een board zoekt die we niet op voorraad in de winkel hebben, kun je alles snel en makkelijk bestellen op een van onze touch screens in de winkel. Je bestelling wordt dan gewoon gratis thuis afgeleverd!
 2. In de winkel kan je alle longboards, skateboards en waveboards in de winkel testen! Zo weet je zeker dat je het juiste board hebt gekozen. Uiteraard kan je dit thuis ook testen. Mocht het je dan toch niet bevallen, kan je het board altijd gratis retouneren!
 3. Voor advies over het juiste board kun je altijd terecht bij een van onze experts. Weet je niet welke board beter geschikt is voor jouw? We helpen je graag!

Modern classic: Yamba board

De Yamba boards van Oxelo zijn onze eigen variant op de tijdloze pennyboards. Populair onder kinderen én volwassenen en gemaakt van stevig maar toch flexibel materiaal: er kan zonder schade aan te brengen een auto overheen rijden.

Klantenbeoordelingen

Het is de missie van Decathlon om sport toegankelijk te maken voor iedereen en dit doen wij door online de best mogelijke service te verlenen.

De online skateshop van Decathlon.nl wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.7, gebaseerd op ruim 200 klantbeoordelingen.

Mark op decathlon.nl:

Rolt soepel, wendbaar en lijkt prima kwaliteit!

11 5 /5
Yamba Wood