100% waterdicht, ademend en compact

Trekking_Kleding Trekking_Kleding - Kinderjas Raincut QUECHUA - Compario Families
Trekking_Kleding

Kinderjas Raincut QUECHUA

QUECHUA
Ontworpen voor: kinderen op trektochten, als bescherming tegen de regen en wind. 100% waterdicht, ademend en compact

Helaas, dit artikel is niet meer in voorraad

Ontdek vergelijkbare artikelen
 
Artikelnummer : 8301370
TECHNISCHE INFORMATIE
Praktische details buikzak, halve rits, elastische mouwboordjes en elastische boord onderaan
Winddicht De stof wordt waterdicht en dus ook winddicht gemaakt door op de binnenkant een coating aan te brengen. Een stof die waterdicht is, heeft immers alle technische eigenschappen om ook winddicht te zijn. Bescherming tegen de wind is erg belangrijk, zowel in activiteit als in rust, omdat wind het lichaam sterk kan afkoelen.
Waterdichtheidstesten op het afgewerkte artikel Het kledingstuk wordt verschillende uren onder een douche gehouden waarbij motregen, lichte regen, zware regen of een stortbui worden nagebootst. Met die test kan de waterdichtheid van kledingstukken met NOVADRY® verzekerd worden. Het soort regen waarbij wordt getest, wordt bepaald door NOVADRY® volgens het gebruik waar het kledingstuk voor bedoeld is. Indien het kledingstuk bestand is tegen een regen waar het ook in realiteit onderhevig aan zal zijn, krijgt het stuk het NOVADRY® label.
Specifieke testen Stoffen bestemd voor kinderkleding: de kleurvastheid wordt streng gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de kleuren niet afgeven bij contact met speeksel.
Waterdichtheidstesten op het materiaal Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van uur).
Wassen 1/ Wassen in de machine (op 30 à 40°): sluit alle klittenbanden, gebruik een zacht wasmiddel. Keer jassen en broeken binnenstebuiten. Maak alle riemen en elastieken los. 2/ Vouw het kledingstuk niet te veel op: gevaar voor beschadiging. 3/ Was geen verschillende soorten kleding en kleuren samen. 5/ Gebruik geen bleekwater. 6/ Overvloedig spoelen en zwieren op laag toerental.
Drogen Naar keuze: aan de waslijn of in de droger (lage temperatuur, kort programma). Opgelet: leg kledingstukken met NOVADRY® nooit op een warmtebron zoals een radiator, dat kan het ademend membraan of de ademende coating beschadigen
De stof weer waterafstotend maken Verschillende mogelijkheden :- strijk de stukken die niet meer afparelend zijn (temperatuur < 140°C).- stop het kledingstuk in de droger (minimumtemperatuur, kort programma).- spuit het kledingstuk in met een waterdichtmakende spray van NOVADRY®
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
OVERIGE INFORMATIE
Ons ontwerpteam is gevestigd aan de voet van de Mont-Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Elk jaar bedenkt en ontwikkelt dit team mooie, eenvoudige en technische artikelen. Vervolgens worden die artikelen ongenadig getest op het terrein, want wij zijn ervan overtuigd dat wij alleen door te testen in reële situaties onze artikelen voortdurend kunnen verbeteren.
Producttest Om een maximale kwaliteit te kunnen bieden, worden onze artikelen onderworpen aan een reeks strenge tests. In het laboratorium stellen we de materialen op proef: slijtvastheid, bestandheid tegen roest… Maar ook onze afgewerkte artikelen: douchetesten om onze tenten te testen op waterdichtheid, "jerk test" voor de sterkte van onze rugzakken. Proeven op het terrein bevestigen bijvoorbeeld het comfort van een donsslaapzak, de leefruimte in een tent, de demping van een schoen, ...
Garantie 2 jaar
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT: