Verlucht en technisch.

Ruitersport_Kleding Ruitersport - Helm C900 FOUGANZA - Ruiteruitrusting
Ruitersport_Kleding

Rijhelm C900 zwart FOUGANZA

FOUGANZA
Ontworpen voor: wie intensief de ruitersport beoefent en per dag 1 tot meer paarden berijdt, om het hoofd te beschermen bij een val. Eenvoudig in gebruik: binnencap en sluiting van het harnas met magneten. De binnencap, in mesh voor een betere verluchting, mag in de wasmachine.

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€69.99 - %

Vanaf €69.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8334715
TECHNISCHE INFORMATIE
Verstellen op maat Voor een optimale bescherming moet je helm het hoofd goed omsluiten. Let wel op dat hij niet te hard spant, zo ontstaan er onaangename drukpunten. Als het riemnet binnenin goed is afgesteld, dan zit de helm stabiel en kan hij niet meer naar voor, achter of opzij kantelen als je je hoofd beweegt.
Afstellen van het harnas Voor een optimale stabiliteit, moeten de riempjes onder en niet op de kin zitten..
SCHOKABSORPTIE Deze helm is speciaal gemaakt om schokken aan je hoofd volledig of gedeeltelijk op te vallen, bij een val of een stevige klap op je hoofd. Bij een klap kunnen zowel de buiten- als de binnenhelm vervormen of zelfs scheuren, zo absorberen ze de vrijgekomen energie.
OMDAT SCHADE AAN JE HELM SOMS ONZICHTBAAR IS, RADEN WE AAN STEEDS EEN NIEUWE HELM TE KOPEN ALS HIJ EEN SLAG HEEFT MOETEN OPVANGEN.
Verluchting 5 verluchtingen op de buitenschaal en inwendige ventilatiekanalen (4 + 5). In het totaal heeft de helm 30 verluchtingsgaten, zowel vooraan waar de lucht binnenkomt, als boven- en achteraan waar de warmte wordt afgevoerd. De cap in polystyreen bevat verluchtingskanalen die de circulatie van de luchtstroom vergemakkelijken.
Binnencap 3D-mesh aan de verluchtingszones en suedine voor het comfort.
Comfort Harnas gevoerd met suedine voor een maximaal comfort. Snelsluiting met magneet om niet gekneld te raken. De achterkant van het harnas is elastisch zodat je haar er gemakkelijker door kan.
Informatie over de norm Op trainingen en wedstrijden mag je nog steeds een helm dragen die voldoet aan de EN 1384-norm. In competitieverband is het echter mogelijk dat de organisatie andere normen vereist. We raden je aan om bij twijfel inlichtingen in te winnen bij de wedstrijdorganisator.
Norm De Europese norm EN 1384 werd afgeschaft in oktober 2014. In afwachting van een nieuwe norm, moeten helmen die werden geproduceerd na oktober 2014 voorzien zijn van een CE-markering om verkocht te mogen worden in Europa. Die markering moet worden aangevuld met ofwel de Richtlijn 89/686/EG, ofwel het document VG1 01.040 2014-12.
Onderhoudstip Schoonmaken met een vochtige spons.
VOORDELEN
Positiebehoud product De vierpuntsriem omhult het hoofd zodat de helm goed blijft zitten.
Draagcomfort De binnencap met magneten bestaat uit schuim en mesh voor optimaal comfort.
Ventilatie 30 gaten, 9 verluchtingskanalen. Luchttoevoer vooraan. Verluchte nekbescherming.
Instelbaar Verstelbaar met schuifgesp. Sluiting met magneet. Elastische nekbeschermer:
Bescherming tegen schokken Voldoet aan de richtlijn 89/686/EEG.
KENMERKEN
Type
niet verstelbaar
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Voering
100.00% Polyethyleen
Stof buitenkant
100.00% Acrylonitril butadieen styreen
Onderhoudstips Schoonmaken met een vochtige spons.
Voorraadinfo Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Dat zou de beschermende eigenschappen van de polystyreen cap kunnen aantasten.
Gebruikslimiet Voor paardrijden: VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD.
OVERIGE INFORMATIE
UTAC, onafhankelijk laboratorium, belast door de Franse overheid met alle tests om de veiligheidsuitrusting in overeenstemming te brengen met de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Commissie te Brussel. De instelling, die erkend is om haar technische kennis, maakt deel uit van de officiële laboratoria van de onafhankelijke Europese instelling EuroNCAP. Het UTAC voert eveneens tests uit op verzoek van de Verenigde Naties. Het UTAC heeft deze helm goedgekeurd voor de hele EU.
Producttest In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.
Garantie 2 jaar