Comfortabel en elegant.

Ruitersport_Kleding Ruitersport - Helm C700 glitters zwart FOUGANZA - Ruiteruitrusting
Ruitersport_Kleding

Ruiterhelm C700 glitters zwart FOUGANZA

FOUGANZA
Ontworpen voor: wie af en toe tot regelmatig paard rijdt (1 tot 3 keer per week), om het hoofd te beschermen bij een val. De uitneembare binnencap mag in de wasmachine.

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€54.99 - %

Vanaf €54.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8296914
TECHNISCHE INFORMATIE
Aanpassen van de helm Voor een optimale bescherming moet de helm het hoofd goed omhullen. Hij mag echter nergens knellen omdat dit drukpunten veroorzaakt. Bij een goede afstelling van de riempjes kan de helm niet meer voorwaarts, achterwaarts of zijwaarts kantelen wanneer je het hoofd beweegt.
Afstellen van het harnas Om optimaal te blijven zitten, moet een deel van het harnas van de helm ook over de keel lopen, die kinband mag niet ter hoogte van de kin zitten.
SCHOKABSORPTIE Deze helm is ontworpen om schokken volledig of gedeeltelijk op te vangen in de plaats van het hoofd van de ruiter, bij een val of krachtige duw tegen het hoofd
Bij een schok kan de binnenhelm en/of vulling vervormd worden of breken om de energie van de impact te absorberen.
DE SCHADE AAN DE BESCHERMENDE LAGEN KAN ONZICHTBAAR ZIJN, DAAROM MOET ELKE HELM DIE EEN SCHOK HEEFT ONDERGAAN STEEDS WORDEN VERVANGEN.
Verluchting In totaal heeft de helm 30 verluchtingsgaten, zowel vooraan waar de lucht binnenkomt, als boven- en achteraan waar de warmte wordt afgevoerd. De cap in polystyreen bevat verluchtingskanalen die de circulatie van de luchtstroom vergemakkelijken.
Binnencap Cap bestaande uit ademend 2D- en 3D-mesh voor een beter comfort en een betere verluchting. De binnencap is uitneembaar voor een gemakkelijk onderhoud. Hij zit vast met klittenbanden zodat hij heel eenvoudig uit te nemen is.
De cap mag in de wasmachine op 30°, laten drogen aan de lucht.
Licht 640 g.
Norm De Europese norm EN 1384 werd afgeschaft in oktober 2014. In afwachting van een nieuwe norm, moeten helmen die werden geproduceerd na oktober 2014 voorzien zijn van een CE-markering om verkocht te mogen worden in Europa. Die markering moet worden aangevuld met ofwel de Richtlijn 89/686/EG, ofwel het document VG1 01.040 2014-12.
Informatie over de norm Op trainingen en wedstrijden mag je nog steeds een helm dragen die voldoet aan de EN 1384-norm. In competitieverband is het echter mogelijk dat de organisatie andere normen vereist. We raden je aan om bij twijfel inlichtingen in te winnen bij de wedstrijdorganisator.
Onderhoudstip De buitenzijde borstelen onder stoom.
VOORDELEN
Positiebehoud product De vierpuntsriem omhult het hoofd zodat de helm goed blijft zitten.
Draagcomfort Binnencap bestaat uit schuim en ademend mesh voor meer comfort.
Ventilatie 30 gaten, 9 verluchtingskanalen. Luchttoevoer vooraan. Verluchte nekbescherming.
Instelbaar Harnas verstelbaar met schuifgesp ter hoogte van de kin.
Bescherming tegen schokken Voldoet aan de richtlijn 89/686/EEG.
KENMERKEN
Type
Niet verstelbaar
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Hoofdvoering
100.00% Acrylonitril butadieen styreen
Onderhoudstips De buitenzijde borstelen onder stoom.
Voorraadinfo Uit de buurt van warmtebronnen houden, zoals een verwarmingstoestel of de hoedenplank van een auto in de zon. Dat zou de beschermende eigenschappen van de polystyreen cap kunnen aantasten.
Gebruikslimiet Voor paardrijden: VERVANG EEN HELM DIE EEN SCHOK HEEFT GEHAD.
OVERIGE INFORMATIE
UTAC, onafhankelijk laboratorium, belast door de Franse overheid met alle tests om de veiligheidsuitrusting in overeenstemming te brengen met de richtlijnen die zijn opgesteld door de Europese Commissie te Brussel. De instelling, die erkend is om haar technische kennis, maakt deel uit van de officiële laboratoria van de onafhankelijke Europese instelling EuroNCAP. Het UTAC voert eveneens tests uit op verzoek van de Verenigde Naties. Het UTAC heeft deze helm goedgekeurd voor de hele EU.
Producttest In een onafhankelijk laboratorium getest overeenkomstig de geldende regelgeving.
Garantie 2 jaar