Beschermt ook tegen UV-stralen.

Trekking_Kleding Trekking_Kleding - Helium Wind 500 UV heren groen QUECHUA - Compario Families
Trekking_Kleding

Heren windjack voor trekking Helium Wind 500 UV-werend groen/donkergroen QUECHUA

QUECHUA
Ontworpen voor: bergwandelaars die een ultralichte bescherming tegen de wind en de zon willen. Beschermt ook tegen UV-stralen. Ultralicht windjack, heel compact, met UV-bescherming en een uitstekend ademend vermogen.

Kleur : GROEN / DONKERGROEN

Helaas, dit artikel is niet meer in voorraad

 
Artikelnummer : 8355669
TECHNISCHE INFORMATIE
Informatie over de pasvorm Aansluitend model om ongehinderd te kunnen bewegen en zo weinig mogelijk wind te vangen. Groot genoeg om over een licht en dun kledingstuk van de tweede laag te dragen, bijvoorbeeld een fleece.
Kap Vaste kap. Past zich automatisch in de hoogte en diepte aan dankzij een Easy-fit systeem met elastieken.
Zakkensysteem 2 zijzakken met rits.
Verstelbaar aan het middel met elastisch touwtje.
Mouwboorden verstelbaar Halfelastische mouwboordjes.
Winddichte materialen en thermisch comfort. Wind vergroot sterk het koudegevoel.
Zo zal bij een buitentemperatuur van 0° en een wind van 20 km/u de gevoelstemperatuur slechts -10° bedragen.
Winddichte materialen voorkomen dat onaangename 'freezing effect'. Ze vormen een barrière tegen de wind en beperken heel doeltreffend het warmteverlies.
Waterafstotendheid van de stof Afparelend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden, zonder het te absorberen. De kleding slorpt geen water op en blijft licht, ademend en warm. De waterafstotendheid wordt verkregen door de buitenkant van de stof te behandelen. Die behandeling moet tijdens de levensduur van het kledingstuk worden herhaald (wij adviseren om de 3 wasbeurten).
Ademend vermogen van een stof Om te weten of een stof ademt, meet men de waterdampdoorlatendheidsweerstand of 'resistance evaporative transfer', de RET (test gebaseerd op de ISO-norm 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof het vocht dat het lichaam afgeeft laat ontsnappen, hoe beter de stof dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = bijzonder goed ademende stof / 920 = stof die weinig of niet ademt.
Ademend vermogen van het kledingstuk Quechua maakt niet alleen gebruik van ademende stoffen, maar ontwikkelde ook technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh...) om de algemene verluchting van zijn trekkingjassen en overbroeken te verbeteren (reeksen Forclaz, Bionnassay en Helium).
Die systemen en perforaties zorgen ervoor dat enerzijds de temperatuur binnenin de kleding gereguleerd wordt en anderzijds dat de transpiratie die het lichaam produceert tijdens een inspanning, vlot wordt afgevoerd.
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
OVERIGE INFORMATIE
Producttest Ons ontwerpteam is gevestigd aan de voet van de Mont-Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Elk jaar bedenkt en ontwikkelt dit team mooie, eenvoudige en technische artikelen. Vervolgens worden die artikelen ongenadig getest op het terrein, we zijn er immers van overtuigd dat we alleen door te testen in reële situaties onze artikelen voortdurend kunnen verbeteren.
Garantie 2 jaar