Goedgekeurd door een psychomotorisch therapeute.

Fitness_Fitnesskleding Gymnastiek - Gymschoenen Babylight gevoerd DOMYOS - Boetieks
Fitness_Fitnesskleding

Gevoerde gymschoentjes Babylight voor kleutergym grijs/wit DOMYOS

DOMYOS
Ontworpen voor: peuter- en kleutergym. Exclusieve innovatie van Domyos, goedgekeurd door een psychomotorisch therapeut. Niets helpt de motoriek beter ontwikkelen dan het gevoel van blote voeten. Zacht en comfortabel: gevoerd.

Kleur : GRIJSBLAUW

Kies je maat en kleur

Kies je maat

Decathlon

€16.99 -71 %

Vanaf €4.95

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van 12/02/2016 tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8278587
TECHNISCHE INFORMATIE
De babyschoentjes Light van Domyos werden onderschreven door een specialiste in psychomotoriek: Uit observatie van kinderen van 10 maanden tot 4 jaar die aan kleutergym doen met en zonder schoentjes, blijkt dat de Babylight van Domyos bijdraagt tot een goede psychomotorische ontwikkeling en voordelen biedt ten opzichte van blote voeten. Een betere grip en extra steun zorgen voor meer evenwicht en een betere coördinatie bij de kinderen. Bovendien is de voet beter beschermd.
De voordelen van lichaamsbeweging vanaf heel jonge leeftijd: Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken. Bovendien is samen met anderen sporten goed voor de ontwikkeling van het groepsgevoel en de emotionele ontwikkeling van kinderen.
Voordelen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn: Wat zijn de lichamelijke voordelen?
- Ontwikkeling van fundamentele lichamelijke vaardigheden (psychomotorische ontwikkeling)
- Bevorderlijk voor de groei
- Bestrijding van overgewicht

Wat zijn de voordelen voor het geestelijk welzijn?
- Stimuleert het zelfvertrouwen
- Ontwikkelt het groepsgevoel
- Draagt bij tot de emotionele ontwikkeling van het kind
Gebruikstips: De gymschoenen van Domyos zijn bedoeld voor binnen. Het volstaat om ze aan te trekken zonder sokjes opdat de voetjes van je kind maximaal contact houden met de grond. Zo kunnen de zenuwen in de voetzool de grond "voelen" en het kind helpen om zijn evenwicht te vinden.
Kenmerken van kindervoetjes: Op blote voeten lopen is beter voor peuters en kleuters, ze leren beter stappen en het ontwikkelt hun gevoel. De zenuwen in de voetzool helpen bepalen hoe het lichaamsgewicht moet worden verdeeld om het evenwicht te bewaren. De gymschoenen van Domyos zijn breed en soepel zodat de voetjes zich ongehinderd kunnen ontwikkelen en sterker worden, en tegelijk beschermen ze tegen de kou of gevaarlijke oppervlakken. Al onze schoenen zijn aangepast aan de specifieke lichaamsbouw van de allerkleinsten.
De beoefening: Wat is peuter- en kleutergym? Speelse gymnastiekoefeningen op een parcours dat wordt gebouwd met aangepast materiaal en onder begeleiding van monitoren. Die parcours bestaan uit verschillende toestellen op maat van de allerkleinsten (balken, trappen, hellende vlakken, gelijke leggers, tunnels, rollen...) waarop de kleintjes kunnen klimmen, glijden, springen, stappen... Kleutergym wordt beoefend vanaf de leeftijd van 10 maanden tot 6 jaar.
De voordelen van de sport: Wat zijn de voordelen van peuter- en kleutergym?
Kleutergym bevordert de psychomotorische ontwikkeling van de allerkleinsten, met name de motoriek, het coördinatievermogen en het evenwicht.
De sportoutfit: Wat is de beste outfit voor kleutergym?
Een comfortabele en soepele outfit, aangepast aan het seizoen: een T-shirt en een short of lange broek in soepel tricot, een vest of een trainingspakje om op te warmen bij aankomst. En een paar gymschoentjes van Domyos om niet uit te glijden op de toestellen.
Het belang van de juiste schoenmaat: Het is van groot belang dat de schoenmaat juist is, schoenen die te groot of te klein zijn (zelfs maar 5 mm!) zijn geen goed idee. Een schoen die te krap zit, kan pijnlijk zijn voor enkel en tenen, of schaafwondjes veroorzaken op de huid, en een schoen die te groot is, kan ertoe leiden dat het kind anders gaat stappen of blaren opleveren door de wrijving.

Bij een kind tussen 1 en 2 jaar groeien de voeten gemiddeld één maat per 3 à 4 maanden. Vergeet niet geregeld de schoenmaat te controleren.
VOORDELEN
Flexibiliteit De soepele zool geeft het gevoel op blote voeten te lopen.
Grip Goede grip dankzij de antislipzool en de verstevigingen voor- en achteraan.
Gemakkelijk aan en uit Markering linker-/rechtervoet, sluit met klittenbanden, grote opening.
Bevordert de psychomotoriek Het gevoel van op blote voetjes te stappen helpt om de motoriek te ontwikkelen.
Zachtheid Gevoerd met imitatiebont.
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling
Buitenkant van
05.00% Polyurethaan, 95.00% Polyester
Binnenkant van
100.00% Polyester
Zool van
30.00% silicone, 20.00% Rubber, 50.00% Polyester
Onderhoudstips Voor eerste gebruik wassen. Niet stomen.
Voorraadinfo Het is aan te raden de Domyos schoenen op te bergen op een droge, donkere en goed verluchte plaats.
Gebruikslimiet De gymschoen van Domyos is bedoeld voor binnen.
OVERIGE INFORMATIE
De gymschoentjes Baby Light van Domyos werden goedgekeurd door een bewegingstherapeute: Uit observatie van kinderen van 10 maanden tot 4 jaar die aan kleutergym doen met en zonder schoentjes, blijkt dat de Babylight van Domyos bijdraagt tot een goede psychomotorische ontwikkeling en voordelen biedt ten opzichte van blote voeten. Meer grip en een betere afzet zorgen voor een beter evenwicht en meer coördinatie van het kind. Bovendien is de voet beter beschermd!
Producttest De gymschoen Baby Light van Domyos werd getest door kleintjes die aan peuter- en kleutergym deden op een behendigheidsparcours. Deze schoentjes werden ontworpen om te lopen op balken en gelijke liggers, en om op modules te klimmen.
Garantie 2 jaar
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT:
 • Fitness_Fitnesskleding - Gymschoentjes Ultralight DOMYOS
  DOMYOS GYMSCHOENTJES ULTRALIGHT VOOR KLEUTERGYM ROZE

  Vanaf   €9.99

 • Fitness_Fitnesskleding - Gymschoentjes Ultralight DOMYOS
  DOMYOS GYMSCHOENTJES ULTRALIGHT VOOR KLEUTERGYM DONKERGRIJS

  Vanaf   €9.99

 • Fitness_Fitnesskleding - Gymschoentjes Babylight DOMYOS
  DOMYOS GYMSCHOENTJES BABYLIGHT VOOR KLEUTERGYM MARINEBLAUW

  Vanaf   €14.99