Wat is gymnastiek

Gym is een leuke sport maar het is meer dan alleen een sport; het is een kunst, een passie die je wilt delen met iedereen. Gymnastiek is een sierlijke en explosieve sport waarbij op een sublieme manier creatieve vrijheid, individuele expressie en sporttechniek wordt gecombineerd. Leef je daarom uit met gymnastiek en ontdek je talenten met behulp van gymnastiek artikelen van Decathlon.

Gymnastiek outfitGymnastiek schoenen


Artistieke gymnastiek

Artistieke gymnastiek of toestel turnen is een artistieke discipline waarin je verschillende acrobatische bewegingen na elkaar maakt en die je vanaf 6 jaar kan beoefenen. Voor de meisjes en dames zijn er vier verschillende toestellen: de sprong, de brug met ongelijke leggers, de evenwichtsbalk en de vloer. Voor de jongens en heren zijn er zes toestellen: de vloer, het paard, de ringen, de sprong, de brug met gelijke leggers en de rekstok.

Gymnastiek meisjes


Ritmische gymnastiek

Ritmische gymnastiek werd tot 1998 sportieve ritmische gymnastiek genoemd en het is een sporttak met artistieke elementen die hoofdzakelijk door meisjes en dames wordt beoefend. Er worden veel verschillende accessoires gebruikt tijdens ritmische gymnastiek. De gymnasten gebruiken in hun reeksen vijf verschillende materialen: het touw, de hoepel, de bal, de kotsen en het lint. Verschillende materialen worden ook wel eens afgewisseld waarbij de gymnast meerde disciplines moet beheersen.

Gymnastiek jongens