Zeer comfortabel en prima grip.

Trekking_Schoenen Outdoor - Forclaz 500 mid WP kind rood QUECHUA - Wandelschoenen
//www.decathlon.nl/common/3Dpictures/a/0f0215cbb0714e60bd65a913050329b6.zip/index.html
Trekking_Schoenen

Waterdichte wandelschoenen Forclaz 500 mid voor kinderen rood QUECHUA

QUECHUA
Ontworpen voor: dagtochten in de bergen bij elk soort weer en op technische paden. Voor regelmatig gebruik. Ideaal om in de bergen te wandelen. De Crosscontact-zool en het verstevigd bovenwerk bieden veiligheid en een goede ondersteuning van de enkel. Dankzij het waterdicht membraan blijven je voeten droog.

Kies je maat

Kies je maat

Decathlon

€36.99 - %

Vanaf €36.99

Waarvan deee: /

Toon winkelvoorraad

Van tot

Plaats op verlanglijst
Artikel toegevoegd aan verlanglijstje
 
Artikelnummer : 8343068


TECHNISCHE INFORMATIE
Crosscontact-zool Een zoolontwerp dat het resultaat is van uitvoerig onderzoek in onze laboratoria, gekoppeld aan een speciale rubbersamenstelling voor een optimale grip en slipvastheid. Aangezien de behoeften voor stappen over drassig terrein en droog terrein niet dezelfde zijn, zoeken we systematisch naar het beste compromis.
Test van de waterdichtheid van de schoenen. Schoenen met NOVADRY® werden getest in het lab en in gebruik, en zijn perfect waterdicht en ademend. Ze worden eerst onder druk in water ondergedompeld en er wordt gecontroleerd of er geen luchtbelletjes op het oppervlak van de schoen te zien zijn. Vervolgens worden ze, half onder water, op een mechanische arm geplaatst die stapbewegingen nabootst. Zo wordt gecontroleerd of de binnenkant perfect droog blijft.
3 niveaus van waterdichtheid. Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 buigingen (ongeveer 2 uur wandelen), 4000 buigingen (ongeveer 4 uur wandelen) en 8000 buigingen (ongeveer 8 uur wandelen). Natuurlijk is de schoen wanneer hij droog is na de test of na het gebruik weer net zo waterdicht als in het begin.
De hoge schoenen Forclaz 500 voor kinderen zijn waterdicht gedurende 4000 buigingen.
De waterdichtheid verlengen De waterdichtheid van schoenen komt soms in het gedrang doordat er langs boven water binnendringt. Om je voeten langer droog te houden, is het dus aanbevolen om waterdichte gaiters of minigaiters te dragen die de bovenkant van de schoenen beschermen tegen indringing van water, maar ook tegen steentjes, zand... Het is aanbevolen om enkele keren per jaar je schoenen te behandelen met een waterdichtmakende spray om de oorspronkelijke waterdichtheid te herstellen en vlekken te voorkomen.
Aankooptips. Laat je kind goed rechtop staan wanneer het de schoenen past met de kousen die het draagt voor wandeltochten.
Pas indien nodig verschillende modellen en maten.
Twee punten waar je op moet letten: zit de hiel goed vast en hoe voelt het aan je tenen wanneer je naar beneden gaat.
De schoenen mogen nergens knellen bij het passen.
Laat je kind er gerust even mee rondstappen.
Laat je kind zijn nieuwe schoenen niet meteen lang aan één stuk door dragen, zodat zijn voeten aan de schoenen kunnen wennen.
Welke maat kiezen? Wandelschoenen mag je gerust een maat groter nemen dan de gebruikelijke schoenmaat, om optimaal comfort te verzekeren bij het afdalen en te vermijden dat de tenen tegen de voorkant van de schoen stoten. Tip: houd de teennagels kort en controleer voor elke afdaling of de veters stevig aangetrokken zijn zodat de voet niet naar voren kan schuiven in de schoen.
Testen op het terrein Al onze schoenen worden uitgetest tijdens het gebruik en op hun draagcomfort, door gebruikers die representatief zijn voor de mensen voor wie het artikel bedoeld is, in omstandigheden die identiek zijn aan die tijdens het gebruik. Tijdens onze "testmissies" werkt de productmanager samen met personen die niet gebonden zijn aan Quechua om de artikelen uit te testen en te beoordelen.
Testen in het lab In het lab worden testen gedaan om volgende elementen te controleren: loskomen van ogen en riemen, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.
VOORDELEN
Hechting De Crosscontact-zool is geschikt voor zowel droge als drassige grond.
Schokdemping PU demping over de hele lengte van de voet. Erg comfortabel.
Waterdichtheid Waterdicht en ademend membraan. Voor tochten van 4 uur op vochtig terrein.
Positiebehoud product Goede ondersteuning van de enkel door de halfstijve schacht.
Lichtheid 317 g per schoen in maat 36.
JOUW MENING
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
ONZE BELOFTES
Samenstelling Bovenwerk in synthetisch materiaal Voering in stof Tussenzool in PU Loopzool in TPU
Onderhoudstips Handwas.
Wasinstructies
Handwas
Voorraadinfo Bewaren op een luchtige, droge en donkere plek.
Gebruikslimiet Pasvorm niet geschikt voor de voeten van volwassenen.
OVERIGE INFORMATIE
Garantie 2 jaar