Ook nog rekbaar voor veel bewegingsvrijheid.

Trekking_Kleding Trekking_Kleding - Forclaz 400 dames groen QUECHUA - Compario Families
Trekking_Kleding

Dames regenjas voor trekking Forclaz 400 groen QUECHUA

QUECHUA
Ontworpen voor: trektochten in de bergen, om je te beschermen tegen regen en wind en tegelijk ongehinderd te kunnen bewegen. Ook nog rekbaar voor veel bewegingsvrijheid. Waterdichte, ademende, verluchte en rekbare jas aan een goede prijs. De 3-laagse structuur maakt hem stevig en betrouwbaar. Je zult hem altijd aan willen!

Helaas, dit artikel is niet meer in voorraad

Ontdek vergelijkbare artikelen
 
Artikelnummer : 8355675
TECHNISCHE INFORMATIE
Over de pasvorm Een getailleerd en aansluitend model, om de troeven van de stretch-stof ten volle te benutten. Gebogen, vrouwelijke lijnen. De snit biedt zoveel ruimte dat je deze jas gemakkelijk kan dragen over een dun technisch kledingstuk van de tweede laag, zoals een dunne fleece of een licht donsjack.
3D-kap Vast. Hoogte en diepte verstelbaar met elastisch koord en koordstoppers. Stijve klep voor maximale bescherming van het gelaat.
Zakkensysteem 2 steekzakken met waterdichte ritsen, 1 binnenzakje met rits, 2 snel toegankelijke netzakjes op de buitenkant.
Onderkant van de jas verstelbaar Met elastisch koordje + koordstoppers.
Verstelbare polsen Polssluitingen met klittenband.
Waterdichtheid van de stof Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe beter de stof waterdicht is. Een stof met een waterdichtheid van 2000 mm weerstaat dus aan een druk van 2000 mm water (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van uur).
Waterdichtheid van het kledingstuk Technologieën: dit kledingstuk werd getest onder een douche van 100 liter water/m²/uur gedurende 3 uur. Bij die test simuleren we een stevig bergonweer.

De binnenlaag is eigenlijk meer een coating dan een echte stoflaag
Ademend vermogen van de stof Om te weten of een stof ademt, meten we de waterdampdoorlatendheidsweerstand of 'resistance evaporative transfer', de RET (test gebaseerd op de ISO-norm 11092). Hoe lager die weerstand, hoe beter de stof het vocht dat het lichaam afgeeft laat ontsnappen en hoe beter ze dus ademt. Bijvoorbeeld: RET < 9 = bijzonder goed ademende stof / 920 = stof die weinig of niet ademt.
Ademend vermogen van het kledingstuk Quechua maakt niet alleen gebruik van ademende stoffen, maar ontwikkelde ook technische oplossingen (ritsen, verluchtingen, mesh... ) die de algemene verluchting van de trekkingjassen en regenbroeken verbeteren (series Forclaz, Bionnassay en Helium).
Dit verluchtingssysteem regelt de temperatuur in het kledingstuk en vergemakkelijkt de afvoer van de transpiratie die je lichaam produceert terwijl je sport.
Stof met membraan of met coating Coating: een soort 'verf' die aan de binnenkant van de stof wordt aangebracht en de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft. Vaak goedkoper dan een membraan, heeft een voering nodig als bescherming.

Membraan: een soort heel dun laagje in kunststof (polyurethaan) dat de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft. Heeft als voordelen dat het lichter, soepeler en duurzamer is dan een coating en vaak beter ademend.
Stof met 3 lagen, 2 lagen of 2,5 lagen '3 lagen': het membraan wordt tussen de binnen- en buitenlaag van de stof gelijmd. Die constructie verhoogt de duurzaamheid van het membraan en de verhoogt de kwaliteit van de stof.
'2 lagen': het membraan wordt alleen op de buitenlaag van de stof gelijmd, de beschermende binnenlaag is 'vrij'. Die constructie is goedkoper maar meestal ook zwaarder.
'2,5 lagen': het membraan is aan de binnenkant beschermd door een soort vernis eerder dan door een echte laag voor maximale lichtheid.
Waterafstotendheid van de stof Het waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden, zonder het te absorberen. Zo slorpt de kleding geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. De waterafstotendheid wordt verkregen door de buitenkant van de stof te behandelen. Die behandeling moet je wel af en toe herhalen (best om de 3 wasbeurten)Alle regenjassen van Quechua zijn waterafstotend behandeld.
Aanbevolen aanvullende artikelen De regenbroek Forclaz Rain, om ook je benen en middel te beschermen, zodat je doeltreffend beschermd bent tegen de regen tijdens tochten in de bergen.
Onderhoudsproducten: waterdichtmakende spray of speciaal wasmiddel. Om het waterafstotende vermogen van je kledingstuk te vernieuwen, zodat het beter beschermt en langer meegaat.
Score om de milieu-impact van onze producten te vergelijken De milieu-impact van onze producten wordt berekend voor hun hele levensduur, op basis van verschillende indicatoren. We geven onze producten een algemene score van A tot E, zodat je artikelen van eenzelfde type (T-shirts, broeken, rugzakken... ) kunt vergelijken en gemakkelijk het model met de beste milieuprestatie herkent. Decathlon past dit systeem van milieulabeling vrijwillig toe.
Voor meer info: http://sustainability.decathlon.com/
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
OVERIGE INFORMATIE
Producttest Quechua is gevestigd aan de voet van de Mont-Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Het hele jaar door bedenkt en ontwikkelt ons ontwerpteam mooie, eenvoudige en technische artikelen. Vervolgens worden die artikelen ongenadig getest op het terrein, in samenwerking met onze technische partners en met mensen die de bergen op hun duimpje kennen. Wij zijn er immers van overtuigd dat wij alleen door te testen in reële situaties onze artikelen voortdurend kunnen verbeteren.
Garantie 2 jaar
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT: