Exclusief instapsysteem langs achteren.

Ski_Materiaal Ski_Materiaal - Flow Flite One FLOW - Compario Families
Ski_Materiaal

Snowboardbindingen Flow Flite One FLOW

FLOW
Ontworpen voor: ervaren snowboarders die op zoek zijn naar bindingen waar hij gemakkelijk via de achterkant in en uit kan stappen. Het Flex-systeem met een instap langs achteren is welbekend. Deze binding onthoudt de aanspanpositie zodat je tijd wint. Plaats je voet, vergrendel en vertrek.

Adviesprijs

€15990

Decathlon
prijs€11990

Helaas, dit artikel is niet meer in voorraad

 
Artikelnummer : 8319259
TECHNISCHE INFORMATIE
Type snowboarden / terrein De Flow-bindingen zijn ontworpen om het leven te vergemakkelijken van een rider die geen tijd wil verliezen met het instappen.
Het systeem met instap langs achteren heeft van Flow de wereldleider op het gebied van bindingen gemaakt. De bindingen blijven goed genoeg zitten voor beginners tot experts bij allmountain of freeride gebruik. Door het afstelsysteem aan de zijkant kun je de binding naar wens afstellen.
Openingssysteem: instap langs achteren Instap langs achteren met afstelgeheugen: - aan de binnenkant kun je de binding afstellen;
- aan de buitenkant kun je ook de binding afstellen, maar met een pomp: hiermee kun je de binding strakker aantrekken tijdens het riden;
- aan de achterkant kantelt de spoiler, wat een grote opening maakt waar je je voet in kan stekken, en sluit dan weer door een kabelsysteem.
De efficiëntie en snelheid van dit systeem hoeft niet meer bewezen te worden: steek je voet erin, pak de achterkant vast, en lock.
Positiebehoud EXOFIT PowerStrap-systeem: 3D-exoskelet in gevormd EVA voor een perfecte aanpasbaarheid. Deze strap ondersteunt de enkel en bevordert de krachtoverbrenging. Microverstelbare gespen voor een perfecte afstelling.
De mogelijke afstellingen De oorspronkelijke instellingen zijn voor de meeste mensen geschikt, je kunt echter de volgende dingen ook zelf afstellen:
- de 2 enkelheugels verschuiven.
De stance (afstand tussen de bindingen) Aan te passen aan je lichaamsbouw. Aarzel niet om een wijde stance te kiezen, op die manier ben je verplicht vrij laag op het board te staan voor extra stabiliteit. Als je je stance niet kent, monteer de bindingen dan op de aanbevolen inserts. Die staan aangegeven met een streepje.
Op welke hoek maak je de bindingen vast? Voor een combinatie tussen piste en freeride raden we +18° vooraan en 0° achteraan aan. Voor freestylers en voor veelzijdig gebruik, kies je het beste voor +18° en - 9° (de opening achteraan laat je toe om vorderingen te maken bij het switchen).Aarzel niet om voor pure freestyle te kiezen voor compleet symmetrische hoeken, bijvoorbeeld +12° en -12°.
Centrering van de bindingen Monteer de bindingen in het midden voor- en achteraan. Bindingen die verder naar achteren staan zorgen voor een beter gedrag in de bochten en meer drijfvermogen op poedersneeuw. Maar bindingen in het midden zorgen voor meer veelzijdigheid en gemak, met name in freestyle.
De schijfverbinding met 4 schroeven kan over 1 as verschuiven. Kies de as in de lengterichting voor min of meer de stance die door de inserts wordt aangeduid. Of draai hem 90° om je boot in de breedte te centreren.
Welke maat binding moet je kiezen? Wij raden het volgende aan:
M = 36-41
L = 40-45
XL = 45-50
Maar net zoals je een schoen aan je eigen voet moet passen, raden wij sterk aan om deze binding met je eigen schoen te passen. Want eenzelfde maat schoen van een ander merk kan toch een andere grootte hebben.
Reactievermogen Power triangle: Flow-transmissie. Transmissie met staalkabel voor een beter reactievermogen en een optimale krachtoverbrenging tussen de spoiler en de basis.
MENING VAN ONZE SPORTEXPERTS
OVERIGE INFORMATIE
Garantie 2 jaar