Fietshelmen: hoe kies ik de juiste bescherming?

Snel, voordelig, milieuvriendelijk: de fiets geeft alle andere vervoersmiddelen het nakijken! Dit kan je ook zien in de steden, waar fietspaden en -zones worden aangelegd, zodat je je veilig door de stad kunt bewegen met de fiets. Toch is het een helm noodzakelijk. Hier volgen alvast enkele tips om je te helpen de juiste fietshelm te kiezen, of je nu een stadsfieters of mountainbiker bent.

Veiligheid is de prioriteit

De veiligheid moet voorgaan op je look! Op een fiets ben je namelijk erg kwetsbaar. Bescherming is dan ook broodnodig. Alle fietshelmen bieden je bescherming tegen schokken. Dankzij hun unieke vorm zijn ze licht en stevig. Doorwinterde fietsers opteren best voor een hoogwaardig product met een verstevigde interne structuur, die nog beter bestand is. Veiligheid betekent ook zichtbaarheid. Kies een helm met reflecterende stroken en ledverlichting achteraan. Zo kunnen voetgangers en automobilisten je goed zien.

Comfort

Een fietshelm dragen is helemaal niet onaangenaam. Kies de juiste maat om zeker te zijn dat de helm je niet hindert. Je helm moet je bewegingen kunnen volgen, dan vergeet je zo dat je hem draagt. De comfortabele binnenbekleding voelt zacht aan en dankzij de verstelbare hoofdomtrek van de helm kan je hem perfect afstellen op je hoofd. Nog een aandachtspunt: het gewicht van de helm. Ben je een bedreven fietser, kies dan voor een lichte helm zodat je hem lang kan dragen. Het ventilatiesysteem en de luchtgaten zorgen dat de lucht in de helm circuleert, zodat het niet te warm wordt en je geen jeuk krijgt. Voor een maximaal comfort tijdens je MTB-ritten kies je voor een helm met klep. De klep beschermt je niet alleen tegen de zon, maar ook tegen takken en opspattend vuil van de andere fietsers.


Fietshelmen maat kiezen

Stadsfietser of mountainbiker?

Of je nu in de stad fietst of MTB-routes opzoekt, de helm is geschikt voor iedereen. Bepaalde producten zijn evenwel beter afgestemd op een bepaalde discipline. Ben je bijvoorbeeld een wedstrijdfietser, neem dan een helm met een maximale ventilatie. Op de weg is een klep minder van belang, maar de reflecterende stroken zijn wel onontbeerlijk om goed gezien te worden door de bestuurders. Wil je met het hele gezin op fietstocht, dan heb je helmen speciaal ontworpen voor de kleinsten vanaf 9 maanden oud. Ze beschikken over dezelfde eigenschappen als de helmen voor volwassenen: verluchtingsopeningen, een zachte binnenbekleding en een verstelbare hoofdomtrek.


Fieshelmen vergelijken

FIETSHELM B'TWIN VOOR VOLWASSENEN: VOOR ELK GEBRUIK!

Fietshelm aanbod Een fietshelm is noodzakelijk voor je veiligheid, ongeacht je gebruik: fietsen in de stad, woon-werkverplaatsingen, MTB, racefietsen, trekking… De fietshelm 300 is een comfortabele en veelzijdige fietshelm die speciaal door B'TWIN is ontworpen voor recreatieve fietsers.

COMFORT EN VEILIGHEID VOOR ALLES: DE AFSTELBARE FIETSHELM B'TWIN 300

Je goed voelen in je fietshelm is even belangrijk als je goed voelen in je schoenen! Een comfortabele fietshelm op maat kiezen is bijgevolg de eerste stap om in alle veiligheid te kunnen fietsen. De fietshelm B’Twin 300 is uitgerust met comfortabel schuim voor een zacht en aangenaam contact tussen je hoofd en de helm. De hoofdomtrek kan je afstellen met een wieltje achteraan op de helm zodat de helm perfect aansluit. Bescherm jezelf zonder hinder te ervaren! De fietshelm B’Twin 300 is zodanig licht (250 g in maat M) dat je vergeet dat je hem draagt. Dankzij de 9 luchtgaten biedt hij een uitstekende verluchting, wat hem erg aangenaam maakt voor zomerse fietstochten bij warm weer. De fietshelm heeft bovendien een klep die je beschermt tegen takken bij het mountainbiken, maar ook tegen de regen, opvliegend stof en de zon.

EEN FIETSHELM VOOR ELK GEBRUIK!

De fietshelm B’Twin 300 heeft een sportief design voor recreatieve fietsers. Je kan hem gebruiken in alle omstandigheden, of je hem nu als stadshelm draagt voor je dagelijkse verplaatsingen, om naar je werk te fietsen, of om met het gezin een fietstocht te maken. Hij biedt ook bescherming voor de sportieve fietser die op zoek is naar een MTB-helm of een racehelm. Deze fietshelm is speciaal ontworpen voor volwassen, maar is ook geschikt voor tieners. Zijn verrassende look zal zeker bekoren en je kan hem steeds op een iets grotere maat afstellen!

EEN FIETSHELM VOOR VOLWASSENEN: ONONTBEERLIJKE BESCHERMING TEGEN SCHOKKEN

Fietshelm b'Twin 300 Een buitenschaal in polycarbonaat en een binnenschaal in polystyreen garanderen je bescherming. De polystyreen schaal vervormt bij een schok, waarbij hij de impact van die schok opvangt. Zoals alle B'TWIN fietshelmen beantwoordt ook de 300 aan de meest veeleisende Europese normen op het vlak van veiligheid. Opgelet: kies een helm naar je maat en stel de riempjes juist af zodat je hoofd doeltreffend beschermd is. Denk eraan je helm na vijf jaar te vervangen. De kwaliteit van de materialen neemt namelijk na verloop van tijd af. Ook als de fietshelm een schok heeft opgevangen, moet je hem vervangen... zelfs als hij intact lijkt. Voor meer informatie, lees het artikel over onderhoud van fietshelmen en advies voor het bewaren. Speel niet met je veiligheid op de fiets, hou je hoofd koel en draag een aangepaste fietshelm, ook als je maar af en toe gaat fietsen!