Hoe kies ik mijn crosstraining accessoires?

Crosstraining Als je wilt gaan crosstrainen kun je dit doen met verschillende accessoires. Het mooie aan deze sport is dat het erg afwisselend is en doordat je je totale lichaam traint zul je niet snel verveeld raken. Met crosstraining train je de grote spieren zoals je been, borst en rug spieren. Daarnaast zullen ook je schouders, buik en armspieren worden aangesproken waarbij je dagelijks verschillende spiergroepen kunt trainen en hier een combinatie van maken. Als je begint met crosstraining moet je rekening houden met verschillende factoren zoals je huidige niveau en het beoogde doel. Onze tips zullen je hopelijk helpen bij het maken van een juiste keuze.

Er zijn verschillende soorten crosstrain artikelen waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om met de basis te beginnen en je kunt bijvoorbeeld denken aan producten zoals de medicijn bal, een kettlebell, halters en bijvoorbeeld een springtouw. Je kunt jezelf bijvoorbeeld als doel stellen dat je een strakke buik wilt en dus een mooi lichaam maar je kunt ook gaan voor het opbouwen van meer buikspieren om zo een betere core (alles wat het centrum van het lichaam vertegenwoordigd, dus alle spieren van de schouders tot de bekken) te krijgen. Dit kan resulteren in een beter lichaamsbalans, een betere flexibiliteit, bescherming van interne organen, betere ondersteuning van de rugspieren en minder kans op blessures. Een fitnessmat is hierbij een goede aanvulling waarmee je op een comfortabele manier je buikspieren kunt trainen.

Welke verschillende crosstraining accessoires zijn er?

De medicine ball

Medicijnbal De medicine ball werd oorspronkelijk gebruikt voor revalidatie en fysiotherapie en daar is een goede reden voor. De bal, variërend van 1 t/m 10 kg, is erg veelzijdig en biedt veel mogelijkheden voor bijzonder interessante oefeningen. De medicijnbal is de perfecte accessoire om aan je figuur te werken en is uitstekend geschikt voor het trainen van je buikspieren. De vele oefeningen zorgen dat je nauwkeurigheid, snelheid, kracht en explosiviteit verbeterd. Je zult merken dat een betere coördinatie en evenwicht zorgt voor een goede balans van je core. Let wel op dat je een gewicht kiest die past bij je niveau.

Ab wheel van Domyos

Dankzij het AB Wheel verstevigen je buikspieren op een efficiente manier. Train tegelijkertijd je schouders, triceps en core met dit toestel. Het apparaat is eenvoudig mee te nemen, sterk, heeft een goede grip, is eenvoudig in elkaar te zetten en gemakkelijk te demonteren. Daarnaast zorgt de mat die wordt meegeleverd voor een goede bescherming. Houd tijdens het sporten de rug goed recht en fixeer je op één bepaald punt waardoor de wervelkolom recht blijft. Keer telkens zachtjes terug naar de beginhoudng zodat je je gewrichten niet te hard belast en houd het spierkorset gespannen.

Kettlebell

Kettlebell Dankzij de Kettlebell heb je een complete en doeltreffende training voor het hele lichaam. Verstevig je schouderspieren, je triceps en biceps, maar ook je buikspieren, billen en dijen. De kettlebells van Domyos zijn stevig en bieden een goede grip. Kies een gewicht dat past bij je niveau en houd tijdens het sporten je rug goed recht. Fixeer je op één bepaald punt waardoor de wervelkolom recht blijft. Houd de schouders laag tijdens het trainen. Keer telkens netjes terug naar de beginhoudng zodat je je gewrichten niet te hard belast en houd je lichaam aangespannen.

Halters Gymweight

Dankzij de Gymweight halters van Domyos zijn je spiertrainingen nog doeltreffender. Maak deze halters vast aan je onderarmen of enkels en maak je trainingen nog intenser. Train de diepe bilspieren, dijspieren, buikspieren en de spieren in het bovenlichaam. Houd tijdens het sporten de rug goed recht en fixeer je op één bepaald punt waardoor de wervelkolom recht blijft. Keer telkens zachtjes terug naar de beginhoudng zodat je je gewrichten niet te hard belast en houd het spierkorset gespannen.

Halterset 10 KG

De halterset van Domyos heeft 6 gietijzeren gewichten (2 schijven van 2 kg en 4 schijven van 1 kg) en 2 sluiters die voorkomen dat de gewichten van de stangen afglijden. Het totale gewicht van deze halterset bedraagt 10 KG en je kunt je halter naar je eigen niveau aanpassen. Halters kunnen gebruikt worden voor veel verschillende oefeningen en zijn vooral geschikt voor de startende krachtsporter.

Halterset 20 KG

De halterset van Domyos heeft 12 gietijzeren gewichten (4 schijven van 2 kg en 8 schijven van 1 kg) en 4 verchroomde spanmoeren die voorkomen dat de gewichten van de stangen afglijden. Het totale gewicht van deze halterset bedraagt 20 KG en je kunt je halter naar je eigen niveau aanpassen. De 2 halters kunnen dus met maximaal 10 KG gezamenlijk gebruikt worden. Halters kunnen gebruikt worden voor veel verschillende oefeningen en zijn vooral geschikt voor de startende krachtsporter. Dankzij de handige schroefsluiting kun je de schijven eenvoudig verwisselen. De 20 KG halterset van Domyos wordt in een compacte kofferset geleverd.

Fitnessmat essential

Met deze fitnessmat van Domyos kun je thuis eenvoudig crosstraining en andere fitnessoefenen uitvoeren. De fitnessmat is ideaal geschikt voor een warming up waarbij u comfortabel oefeningen op de vloer kunt doen zonder last te hebben van een harde ondergrond.

Fitnessmatje fold

Het fold fitnessmatje is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en is ideaal geschikt voor mensen die graag thuis willen trainen. Deze fitnessmat is eenvoudig op te bergen en heeft een goede dikte waardoor je wordt beschermd tegen de harde ondergrond.

Fitnessmatje

PVC Halters

De halters van Domyos zijn geschikt voor veel verschillende oefeningen en dankzij deze halters kun je de spieren van het boven- en onderlichaam doeltreffend trainen. Verstevig de borstspieren, de schouders en de biceps, maar ook de bilspieren en de dijen. Kies een gewicht dat bij je niveau past en maak je workout nog uitdagender.

Trekstang Iron Gym+

Trekstang De trekstang is een van de meest gebruiksvriendelijke trainingsaccessoire en kan eenvoudig in je huis worden bevestigd. Het is ook mogelijk om deze stang op de grond te gebruiken voor je dagelijkse push ups, buikspieroefeningen en dips (triceps). Begin je dag met een doeltreffende workout met de IRON GYM+!

STAAF IRON GYM XTREME+

De Iron Gym Xtreme+ is een van de meest gebruiksvriendelijke chinningbars en kan eenvoudig in je huis worden bevestigd. Het is ook mogelijk om deze stang op de grond te gebruiken voor je dagelijkse push ups, buikspieroefeningen en dips (triceps). Dankzij de Iron Gym Xtreme+ kun je je nog breder optrekken waardoor je beter in staat bent om chinning oefeningen voor je grote rugspieren en biceps uit te voeren.

Trekstaaf BT500

De trekstaaf of optrekstang van Domyos kan het best op een betonnen muur worden bevestigd. Wil je je rug- en armspieren ontwikkelen met behulp van een eenvoudig en doeltreffend hulpmiddel, probeer dan snel deze optrekstang.

Trekstaaf BT200

Je kunt deze optrekstang eenvoudig bevestigen tussen je deurposten door het druksysteem. Wil je je rug- en armspieren ontwikkelen met behulp van een eenvoudig en doeltreffend hulpmiddel, probeer dan snel deze optrekstang.

Gewichtvest

Gewichtvest Het gewichtsvest van Domyos is uitstekend geschikt voor een training met extra weerstand. Aanvullend op de trainingen met je eigen lichaamsgewicht zorgt het gewichtsvest voor nog meer intensiteit. Alles wordt nu nog zwaarder en je kunt het gewicht eenvoudig aanpassen omdat het vest is voorzien van 20 gewichtjes van 500 gram. Op deze manier kun je je training geleidelijk zwaarder maken en jezelf nog beter uitdagen tijdens je workout!

Fitness Hoop

De Domyos fitness hoop bestaat uit 8 delen en is eenvoudig in en uit elkaar te krijgen door het klik systeem. Het voordeel is dat je de hoepel gemakkelijk kunt opbergen en overal mee naar toe kunt nemen. Hoelahoepen is een plezierige manier van bewegen en het helpt je buikspieren steviger te worden en draagt bij aan een slankere taille. Dagelijks hoelahoepen zal je conditie doen verbeteren en draagt bij aan een betere coördinatie.

Handschoenen krachttraining basic

Deze handschoenen voor krachttraining zijn geschikt voor de startende krachtsporter die regelmatig de sportschool bezoekt. Vooral voor trekoefening (met name oefeningen voor de rug) zijn deze handschoenen uitermate geschikt. De krachttraining handschoenen van Domyos beschermen de handpalmen en verminderen de kans op eelt en blaren. Daarnaast geven deze handschoenen extra grip wat meer comfort geeft tijdens je crosstraining workout.

Trainingshandschoenenchoenen

Elastiband

De elastische banden van Domyos zijn eenvoudig thuis te gebruiken en op het moment dat de band wordt uitgerekt; zal de weerstand toenemen. Maak je oefeningen nog moeilijker door de grip dichter tegen het lichaam vast te houden waardoor de weerstand groter zal zijn. Houd tijdens de oefeningen je rug goed recht. Concentreer je op één bepaald punt waardoor de wervelkolom stabiel blijft. Keer telkens zachtjes terug naar de beginhoudng zodat je gewrichten niet te hard belast worden en hou je core gespannen.

Domyos trainingstraps

Met de trainingstraps van Domyos kun je oefeningen uitvoeren met het gewicht van je eigen lichaam, net zoals een TRX band. De Domyos Strap Training kit bestaat uit een strap, een bevestiging, handvatten en enkelriemen. Deze trainingsaccessoire is stevig en eenvoudig te gebruiken en je kunt hem installeren waar je maar wil: thuis of buiten, tegen een deur of aan een stevige paal. Dankzij de handige draagtas kun je hem overal mee naartoe nemen. De Domyos Straps zijn voor iedereen geschikt en de moeilijkheidsgraad hangt samen met de verschillende houdingen en met de hellingsgraad van het lichaam.

Schijf met rubber 28mm

Deze duurzame rubberen halterschijven van Domyos zijn te verkrijgen in verschillende gewichten waardoor je je halters eenvoudig kunt aanpassen aan je niveau. De rubberen beschermlaag is geluiddempend, vloerbeschermend en hoogwaardig. De schijven hebben een boring van 28 mm en zijn te gebruiken op een halterstang van 28 mm.

Springtouw met teller

Vaak zien we ze over het hoofd, maar kleine fitnessaccessoires geven vaak even goede resultaten als de vaak dure en omvangrijke fitnesstoestellen. Het springtouw is een voorbeed van een uitstekend trainingsmiddel, probeer het uit!

Springtouw

Push up essentiel

De push up essentiel biedt goede grip voor verschillende oefeningen. Werk op een efficiënte manier aan je triceps, borstspieren en schouderspieren terwijl je je spierkorset goed opspant. Vooral voor mensen die last krijgen van hun polsen tijdens push ups is dit een must have. De push up essentiel zorgt namelijk voor een houding waarbij de polsen minder worden belast. Een regelmatige work out met de push up essentiel draagt bij aan een betere conditie, behoud van spierkracht, sterkere polsengewrichten en een betere coördinatie.

Resistance tube

Train je spieren eens op een andere manier en probeer de resistance tube van Domyos. Om spieren te kweken hoef je niet persee met zware gewichten te trainen; het is natuurlijk ook mogelijk om met een elastische band te trainen. In het begin werd dit hulpmiddel vooral gebruikt bij revalidaties, maar ondertussen is het elastiek uitgegroeid tot een onmisbare accessoire voor spierversteviging. Doordat de fitnesselastieken weerstand bieden, kun je je snelheid en kracht trainen. Je kunt daarnaast de elastieken gebruiken tijdens je warming up of als aanvulling op een spiertrainingsprogramma, waarbij je veel herhalingen maakt.