De voordelen van Crosstraining

Ontdek waarom crosstraining leuk én goed voor je is.

titre_crosstraining_bienfait_sport_domyos

Twijfel je nog om aan crosstraining te beginnen? We geven je 5 goede redenen die je zin zullen geven om meteen aan de slag te gaan!

DE FYSIEKE CAPACITEITEN ONTWIKKELEN EN ONDERHOUDEN

Crosstraining helpt om gemakkelijker je dagelijkse taken uit te voeren. Op welke manier? Door 10 aspecten van je fysieke capaciteit te ontwikkelen:

• cardiovasculair en respiratoir uithoudingsvermogen

• musculair uithoudingsvermogen

• kracht

• soepelheid

• snelheid

• lenigheid

• coördinatie

• evenwicht

• spierversteviging en -vorming

Je voelt je fitter worden na elke sessie. Boodschappen of kinderen dragen kost je geen moeite meer, en je bent niet buiten adem wanneer je de trap neemt!

DE DUUR VAN DE SESSIES

Als je weinig tijd hebt, of als je geen zin hebt in ellenlange trainingen, dan hebben we goed nieuws. Een sessie crosstraining is heel kort en dus ideaal als je weinig tijd kunt besteden aan sporten. Wie wekelijks 3 keer een dertigtal minuten traint, merkt een verbetering van het cardiorespiratoir systeem en de kracht, verlies van vetmassa verliest en instandhouding of zelfs toename van de spiermassa.

AFWISSELENDE EN LEUKE OEFENINGEN

Het algemene doel van crosstraining is om zo fit mogelijk te worden, waarbij je een goed evenwicht krijgt tussen kracht en uithoudingsvermogen. Om dit te bereiken, is elke sessie anders samengesteld zodat je niet in routine vervalt. Je zal niet snel twee keer dezelfde sessie meemaken. Zo blijf je er zin en plezier in hebben om telkens opnieuw het maximale uit jezelf te halen.

DE FYSIEKE CAPACITEIT ONTWIKKELEN EN ONDERHOUDEN

Alle fysieke aspecten komen aan bod tijdens een standaardsessie crosstraining, ongeacht of je pas begint of een ervaren sporter bent. De formule met een combinatie van poly-articulaire en functionele bewegingen wordt beschouwd als de meest efficiënte om snel resultaat te boeken. De spieren worden constant intensief en op verschillende wijzen ingezet. Na slechts enkele weken verbetert je conditie en krijg je een strakker lichaam.

EEN INDIVIDUELE SPORT MET EEN GROEPSGEVOEL

Eén van de sterke punten van crosstraining is het groepsgevoel. Dat is overigens het onderscheid met andere, meer klassieke sporttakken zoals krachttraining. In een crosstrainingzaal krijg je al snel het gevoel dat je tot een gemeenschap behoort omdat iedereen elkaar helpt en zaken met elkaar deelt. Of je nu een man of een vrouw bent, of welk doel je ook voor ogen hebt, iedereen helpt en motiveert iedereen om de training te volgen. Je gaat voor jouw persoonlijke doel, en de anderen zetten je ertoe aan om verder te gaan en je doel te overstijgen.