Bram, onze productmanager wandeljassen, legt je uit hoe je je outdoor jas weer te voorzien van een uitstekend waterafstotend vermogen!

VOOR HET WASSEN

Close all zips and flaps and remove any parts of the item that can't be washed. Also remember to loosen straps and elasticated parts and empty the pockets. Then turn it inside out for washing.

Sluit alle ritsen en zakken en verwijder loszittende delen van de jas die niet gewassen kunnen worden. Vergeet niet om alle straps los te maken en de zakken leeg te makenDoe de jas binnenstebuiten voor je deze gaat wassen.

How do you restore the water-repellent properties of your jacket?

WASSEN

Je kunt de jas wassen op een programma voor synthethische stoffen op 30 of 40 graden celsius.  Het beste is om hiervoor zeer mild wasmiddel te gebruiken. Gebruik in geen geval wasverzachter omdat deze de eigenschappen van je jas kunnen beschadigen. Om narigheden te voorkomen kun je de jas het beste los van andere kledingstukken wassen. Probeer de jas niet teveel te vouwen en de wasmachine niet te vol te doen. Belangrijk: gebrui geen kort wasprogramma om zeker te weten dat het wasmiddel goed uitgespoeld kan worden.

DROGEN

  ​​​​​Het drogen is een belangrijke fase om het waterafstotende vermogen van je jas te herstellen.

We adviseren je om de jas compleet te laten drogen in de buitenlucht op een kledingrek. Droog je jas nooit boven een radiator. Daarna kan je de jas in de droger doen op een kort programma voor 10 tot 15 minuten voor synthethische stoffen. Belangrijk: stop de jas niet langer dan dit in de droger. 

Ondanks het volgen van deze methode van wassen en drogen kan het extra helpen de jas achteraf nog in te spuiten met speciale impregneerspray. Deze spray is verkrijgbaar in onze winkels: