EEn TENNISRACKET VAN GRAFIET VOOR MAAR €34,99, HOE KAN HET VOOR DIE LAGE PRIJS?

Hieronder leggen we je het uit!

Productie tennisracket

Aan de productie van een racket gaat heel wat vooraf. Hoe kan het dan dat ons grafiete racket zo goedkoop is? Hieronder leggen wij het uit.

HET ONTWERPEN VAN EEN GRAFFIETEN TENNISRACKET

Onze productmanager is vanaf het begin aanwezig bij het ontstaan van een nieuw tennisracket. Hij gaat naar de tennisbanen om te horen waar de spelers naar op zoek zijn. Spelers die mopperen, spelers die winnen, spelers die protesteren, hij hoort het allemaal en noteert dit zodat hij alle mogelijke informatie verzamelt over JULLIE behoeften. Zodra hij over alle nodige informatie beschikt, kruipt hij achter zijn bureau om het uit te werken voor het nieuwe racket! Na het eerste opzetje wordt dit overhandigd aan de productingenieur en designer. Zij zullen alles in het werk stellen om een racket te ontwerpen dat voldoet aan de wensen van speelsters en spelers. Dan arriveren de eerste prototypes uit de fabriek, helemaal in het zwart en zonder enig design behalve de vorm. Vervolgens kunnen we aan de slag!! We zetten gebruikerstests op via ons testpanel, bestaande uit tennisspelers waaronder Steve Darcis en Nicolas Escudé. Zo ontvangen we de eerste feedback. Het team luistert ook nu goed naar de opmerkingen, noteren ze en brengen wijzigingen aan. Deze testprocedure neemt minstens 6 maanden in beslag en gaat gepaard met een langetermijntest van 2 maanden (een speler of speelster test het product dagelijks). Je racket heeft dus een lange, maar uiterst belangrijke weg af te leggen. Op het einde van de rit wordt het racket goedgekeurd op vlak van speelkwaliteit en ontwerp en wordt de productie in gang gezet. De laatste stappen in het productieproces kan je in dit filmpje zien!

Zo zie je dus dat het gehele proces van A tot Z in house plaatsvindt. De kosten worden zo laag gehouden. Op deze manier kunnen wij tennisrackets van 100% grafiet op de markt zetten voor maar €34,99.